Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe ISO-normen voor verpakking en milieu

Nieuwe wereldwijde ISO-normen voor verpakking en het milieu luiden het begin van een nieuw tijdperk in de wereldwijde productie en distributie in. Op donderdag 24 mei 2012 is men tot een akkoord gekomen. Dankzij de nieuwe normen zal al in het ontwerpproces van de verpakking rekening gehouden worden met de distributie- en milieuaspecten, inclusief recycling.

De bijeenkomst vond plaats in het COEX Conference Centre in het Zuid-Koreaanse Seoul en de beslissing werd unaniem en met groot enthousiasme genomen tijdens de plenaire vergadering van de ISO-commissie 'TC122/SC4 Packaging and Environment'. Eerdere bijeenkomsten werden gehouden in Atlanta, Tokyo, Beijing en Stockholm (daar is het werk in 2009 gestart).



Met de normen wordt het verpakkingssysteem geoptimaliseerd. Zaken die aangepakt worden zijn hergebruik, recycling van materialen, terugwinning van energie en composteren. Evenals de manier waarop deze aspecten van elk pakket met elkaar verbonden zijn, zowel voor als na het gebruik ervan.

Elke verantwoordelijke retailer, fabrikant en leverancier van verpakkingen kan de normen in hun managementsysteem opnemen en daarmee de verantwoordelijkheid nemen voor hun specifieke rol in de duurzame innovatie van verpakkingen.

Klik hier
voor meer informatie.
Publicatiedatum: