Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ludieke Buzzz de bij-actie in Nijmegen

De bezige bijtjes vormen een belangrijke schakel in onze voedselketen. Doordat bijen de bomen en planten bestuiven kunnen wij allemaal genieten van heerlijke appelen, peren, meloenen enzovoorts. Helaas gaat het niet goed met de bij. Maar, wij kunnen allemaal helpen. Door onze tuinen en balkons te voorzien van bij-vriendelijke planten en bloemen.

Om aandacht te vragen voor de situatie van de bijen worden in Nijmegen op zaterdag 26 mei in 2000 voortuinen zakjes met bij-vriendelijk bloemzaad en een vrolijke bijenkaart gehangen. De vrijwilligers gaan die zaterdag vroeg op pad zodat de bewoners aangenaam verrast zijn wanneer zij de voordeur uitstappen.



In het zakje zit zaad voor bloemen die bijen aantrekken en van lekker en gevarieerd voedsel voorzien. Denk aan Korenbloemen, Dille, Koriander en Zonnebloemen. Wanneer de zaadjes in juni worden gezaaid staan er binnen enkele weken prachtige bloemen in de tuinen. De bij blij én de burger blij.

De bijen hebben het moeilijk door de monocultuur in de landbouw: grote stukken grond waar slechts één gewas op groeit. Dat betekent een eenzijdig voedselaanbod voor de bij (alsof wij alle dagen alleen maar bruine boterhammen kunnen eten en verder niets). Verder is het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen in de landbouw schadelijk voor de bij.

Wanneer het slecht gaat met de bij heeft dat uiteindelijk negatieve gevolgen voor ons voedsel. Dus ook daarom: steun de bij en voorzie de beestjes van een gevarieerde en gezonde maaltijd.

Volg deze Nijmeegse actie op Twitter via #jaarvandebij.
Publicatiedatum: