Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

SuperWijzer 24 uur live: 22.000 downloads en 120.000 scans

Nadat SuperWijzer maandagavond 7 mei online werd gezet, hebben al 22.000 consumenten de app gedownload en zijn meer dan 120.000 producten gescand. SuperWijzer staat nu tweede in de Appstore. Varkens in Nood en Greenpeace zijn initiatiefnemer van SuperWijzer.

Alles in één

Na anderhalf jaar onderzoek is SuperWijzer een feit. Deze app beoordeelt ruim 16.000 producten van circa 20 supermarktketens. Door het scannen van een barcode (streepjes code), krijgt de consument à la minute toegang tot een database met wetenschappelijke informatie (onder andere van het milieukundig bureau CE Delft), die grotendeels speciaal voor SuperWijzer verzameld werd.

Einde van keurmerkenbos?

Nederland heeft meer dan 100 keurmerken. De huidige wirwar van keurmerken, labels en al te mooie afbeeldingen op verpakkingen doet soms duizelen. Hoeveel antibiotica is er gebruikt? Hoe staat het met het dierenwelzijn? En zorgt de productie voor klimaatverandering? SuperWijzer beoordeelt ieder product op dierenwelzijn, natuur & milieu, klimaatverandering en schadelijke stoffen.

Hans Baaij, directeur van Varkens in Nood: :Er komen op dit moment zo'n 1.000 gebruikers per uur bij. Dat komt zeker ook doordat SuperWijzer op internet en in social media goed aanslaat. Hoewel er ook kritiek is, bijvoorbeeld dat SuperWijzer niet verkrijgbaar is op iPad of iPod, overheersen de positieve reacties en dat wordt bepalend voor ons succes."

SuperWijzer is vanaf nu gratis voor zowel iPhone als Android te downloaden via www.superwijzer.com.
Publicatiedatum: