Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Voor aantal eerste kennismaking met deze specifieke ingrediënten"
Studenten De Kraaybeekerhof koken biologisch Japans

Tholen - Negentien eerstejaarsstudenten van de opleiding Natuurvoedingskundige van De Kraaybekerhof in Driebergen hebben gisteren (12-04-12) biologisch Japans gekookt. Peter van Berckel organiseerde de kookworkshop. Hij geeft les in droogwarenkennis.



"De studenten vonden het erg leuk om met de producten uit deze vernieuwende keuken aan de slag te gaan. Voor een aantal was het een eerste kennismaking met specifieke ingrediënten zoals miso en gedroogd zeewier. En buiten het educatieve karakter was het een heel gezellige dag die afgesloten werd met een prachtig opgemaakt diner van de bereide gerechten." En de kookworkshop blijkt nu al voor herhaling vatbaar: over vier weken zal de andere klas die bezig is met het eerste jaar van de opleiding Natuurvoedingskundige een soortgelijke kookworkshop voorgeschoteld krijgen.



De studenten hebben onder meer misosoep bereid. Evenals salade met komkommer en wakame, geblancheerde groenten met amandelsaus en tofukroketten. Het nagerecht dat klaargemaakt werd zijn adubikiboontjes met een mango-groenetheegelei.



Peter (bovenstaande foto rechts) is naast zijn werk op De Kraaybeekerhof één van de drie initiatiefnemers van De Groene Kookacademie (www.groenekookacademie.nl). Hij is al zo'n twintig jaar lang werkzaam in de natuurvoedingssector. "Ik ben begonnen met kookdemo's in natuurvoedingswinkels, van daaruit is mijn eigen bedrijf Picander-de Scharrelkok opgericht."

Voor meer informatie:

Peter van Berckel, Picander -de Scharrelkok-, scharrelkok@picander.nl, 06 46166770, www.kraaybeekerhof.nl

Publicatiedatum: 13-4-2012
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

23-4-2018 "Biologische gemengde bedrijven gered"
23-4-2018 Nelleke: 'de sociale compost' van Warmonderhof
23-4-2018 De landbouw op weg naar klimaatneutraal
20-4-2018 EKO-keurmerk lanceert EKO promotieweek
20-4-2018 "Steeds meer aandacht voor de doorontwikkeling van de bio-sector"
19-4-2018 EU-parlement keurt biologische wetgeving goed
19-4-2018 "Nieuwe biologische wetgeving goed voor gelijk speelveld"
19-4-2018 "Stille, groene revolutie gaande in landbouw- en voedingsland"
19-4-2018 Bionext haalt True cost-filmpje van website
16-4-2018 VS: Frauduleuze bio-certificaten in omloop
16-4-2018 Warmonderhof neemt afscheid van Reggie en Dianne
13-4-2018 "Ontspannen met pensioen kan alleen als er nog gezond voedsel is"
12-4-2018 "Agroforestry interessant voor boer, milieu en biodiversiteit"
11-4-2018 Franse regering maakt €1,1 miljard vrij voor bio-landbouw
9-4-2018 Maart 2018: 64 nieuwe bio-bedrijven
5-4-2018 "Klimaatopgave vraagt nieuw voedselbeleid"
5-4-2018 Bionext niet in beroep tegen uitspraak RCC
29-3-2018 Nieuw: Laten Leven-keurmerk voor diervrije producten
23-3-2018 “Ons doel: een positieve boodschap over Afrika”
20-3-2018 Kabinet maakt ruimte voor duurzaamheidsinitiatieven

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *