Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Voor aantal eerste kennismaking met deze specifieke ingrediënten"
Studenten De Kraaybeekerhof koken biologisch Japans

Tholen - Negentien eerstejaarsstudenten van de opleiding Natuurvoedingskundige van De Kraaybekerhof in Driebergen hebben gisteren (12-04-12) biologisch Japans gekookt. Peter van Berckel organiseerde de kookworkshop. Hij geeft les in droogwarenkennis.



"De studenten vonden het erg leuk om met de producten uit deze vernieuwende keuken aan de slag te gaan. Voor een aantal was het een eerste kennismaking met specifieke ingrediënten zoals miso en gedroogd zeewier. En buiten het educatieve karakter was het een heel gezellige dag die afgesloten werd met een prachtig opgemaakt diner van de bereide gerechten." En de kookworkshop blijkt nu al voor herhaling vatbaar: over vier weken zal de andere klas die bezig is met het eerste jaar van de opleiding Natuurvoedingskundige een soortgelijke kookworkshop voorgeschoteld krijgen.



De studenten hebben onder meer misosoep bereid. Evenals salade met komkommer en wakame, geblancheerde groenten met amandelsaus en tofukroketten. Het nagerecht dat klaargemaakt werd zijn adubikiboontjes met een mango-groenetheegelei.



Peter (bovenstaande foto rechts) is naast zijn werk op De Kraaybeekerhof één van de drie initiatiefnemers van De Groene Kookacademie (www.groenekookacademie.nl). Hij is al zo'n twintig jaar lang werkzaam in de natuurvoedingssector. "Ik ben begonnen met kookdemo's in natuurvoedingswinkels, van daaruit is mijn eigen bedrijf Picander-de Scharrelkok opgericht."

Voor meer informatie:

Peter van Berckel, Picander -de Scharrelkok-, scharrelkok@picander.nl, 06 46166770, www.kraaybeekerhof.nl

Publicatiedatum: 13-4-2012
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

10-4-2017 Tuinkamer Zorgtuinderij de Es geopend
7-4-2017 Totaaloverzicht keurmerken in Scandinavië
6-4-2017 Utrechtse studenten maken documentaire over herkomst van voeding
6-4-2017 Voedselbosexpert Ernst Götsch deelt ervaring op Landgoed Bleijendijk
6-4-2017 Provincie Groningen maakt jonge boeren warm voor biologisch
4-4-2017 “IJzersterk Deens bio-label voor Denen herkenbaarder dan Europees keurmerk"
30-3-2017 Eco Intention als middel om boerderij te balanceren
29-3-2017 Tweejarige opleiding biomelkveehouderij start in september
21-3-2017 "Inkopers bio-branche toegankelijker dan in andere branches"
20-3-2017 Groen kennisnet gaat 'Onderwijs voor biologisch' ondersteunen
17-3-2017 Nederland ontdekt meerwaarde gekiemde granen
16-3-2017 Bionext ziet veel potentie in verkiezingsuitslag
16-3-2017 Nieuw online platform brengt biologische lifestyle in kaart
15-3-2017 Crowdfundingsactie voor aanleg dementievriendelijke tuin
15-3-2017 Pilot re-integratietraject gestart bij biologische tuinder
14-3-2017 Nieuwe editie Smaakmakend in de winkels
10-3-2017 Manifest gezond eten overhandigd aan staatssecretarissen
9-3-2017 Workshop 'Crowdfunding: iets voor mij?'
8-3-2017 Importeurs binnenkort verantwoordelijk voor inklaring biologische goederen
7-3-2017 BioVape: biologisch alternatief voor roken

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *