Studenten De Kraaybeekerhof koken biologisch Japans
"De studenten vonden het erg leuk om met de producten uit deze vernieuwende keuken aan de slag te gaan. Voor een aantal was het een eerste kennismaking met specifieke ingrediënten zoals miso en gedroogd zeewier. En buiten het educatieve karakter was het een heel gezellige dag die afgesloten werd met een prachtig opgemaakt diner van de bereide gerechten." En de kookworkshop blijkt nu al voor herhaling vatbaar: over vier weken zal de andere klas die bezig is met het eerste jaar van de opleiding Natuurvoedingskundige een soortgelijke kookworkshop voorgeschoteld krijgen.
De studenten hebben onder meer misosoep bereid. Evenals salade met komkommer en wakame, geblancheerde groenten met amandelsaus en tofukroketten. Het nagerecht dat klaargemaakt werd zijn adubikiboontjes met een mango-groenetheegelei.
Peter (bovenstaande foto rechts) is naast zijn werk op De Kraaybeekerhof één van de drie initiatiefnemers van De Groene Kookacademie (www.groenekookacademie.nl). Hij is al zo'n twintig jaar lang werkzaam in de natuurvoedingssector. "Ik ben begonnen met kookdemo's in natuurvoedingswinkels, van daaruit is mijn eigen bedrijf Picander-de Scharrelkok opgericht."
Voor meer informatie:
Peter van Berckel, Picander -de Scharrelkok-, scharrelkok@picander.nl, 06 46166770, www.kraaybeekerhof.nl