Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Voor aantal eerste kennismaking met deze specifieke ingrediŽnten"
Studenten De Kraaybeekerhof koken biologisch Japans

Tholen - Negentien eerstejaarsstudenten van de opleiding Natuurvoedingskundige van De Kraaybekerhof in Driebergen hebben gisteren (12-04-12) biologisch Japans gekookt. Peter van Berckel organiseerde de kookworkshop. Hij geeft les in droogwarenkennis.



"De studenten vonden het erg leuk om met de producten uit deze vernieuwende keuken aan de slag te gaan. Voor een aantal was het een eerste kennismaking met specifieke ingrediŽnten zoals miso en gedroogd zeewier. En buiten het educatieve karakter was het een heel gezellige dag die afgesloten werd met een prachtig opgemaakt diner van de bereide gerechten." En de kookworkshop blijkt nu al voor herhaling vatbaar: over vier weken zal de andere klas die bezig is met het eerste jaar van de opleiding Natuurvoedingskundige een soortgelijke kookworkshop voorgeschoteld krijgen.



De studenten hebben onder meer misosoep bereid. Evenals salade met komkommer en wakame, geblancheerde groenten met amandelsaus en tofukroketten. Het nagerecht dat klaargemaakt werd zijn adubikiboontjes met een mango-groenetheegelei.



Peter (bovenstaande foto rechts) is naast zijn werk op De Kraaybeekerhof ťťn van de drie initiatiefnemers van De Groene Kookacademie (www.groenekookacademie.nl). Hij is al zo'n twintig jaar lang werkzaam in de natuurvoedingssector. "Ik ben begonnen met kookdemo's in natuurvoedingswinkels, van daaruit is mijn eigen bedrijf Picander-de Scharrelkok opgericht."

Voor meer informatie:

Peter van Berckel, Picander -de Scharrelkok-, scharrelkok@picander.nl, 06 46166770, www.kraaybeekerhof.nl

Publicatiedatum: 13-4-2012
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

19-7-2017 Biologische groenbemesters in de lift
19-7-2017 "Als de schoorsteen eenmaal gaat roken, hebben wij ons werk gedaan"
18-7-2017 Nieuw: vegan proteÔnerepen van Nutridia
18-7-2017 Koepelstal wordt concertzaal
11-7-2017 Diploma-uitreiking opleiding Natuurvoedingskundige
4-7-2017 Kennisdossier Biologische landbouw online
28-6-2017 Diploma-uitreiking opleiding Natuur in Begeleiding
21-6-2017 ďConsumenten willen geen chemicaliŽn op hun bordĒ
15-6-2017 "Niet elke leverancier handelt even eerlijk"
15-6-2017 Keuzedeel Biologisch ondernemen aangemeld bij SBB
15-6-2017 Tweede Kamer wil omschakelsubsidies voor boeren
13-6-2017 IFOAM EU over bio-wetgeving: "Geen deal is beter dan een slechte deal"
13-6-2017 Fotoreportage BioNederland-vergadering op Zonnehoeve
9-6-2017 Extra infodagen voor mbo-vakopleiding BD-landbouw
8-6-2017 Europese biologische handels- en verwerkingsorganisatie OPTA opgericht
8-6-2017 Versgemaaid gras lekkerste plattelandsluchtje van 2017
7-6-2017 "Klimaatneutraal niet voldoende, biologisch moet klimaatpositief zijn"
30-5-2017 Bio-certificering van Nederlandse micro-algen en zeewier nu mogelijk
30-5-2017 Theater bij de boer: Koning van het Grasland
24-5-2017 "Bio-afbreekbare schoonmaakmiddelen zonder in te boeten op efficiŽntie"

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *