Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Voor aantal eerste kennismaking met deze specifieke ingrediŽnten"
Studenten De Kraaybeekerhof koken biologisch Japans

Tholen - Negentien eerstejaarsstudenten van de opleiding Natuurvoedingskundige van De Kraaybekerhof in Driebergen hebben gisteren (12-04-12) biologisch Japans gekookt. Peter van Berckel organiseerde de kookworkshop. Hij geeft les in droogwarenkennis.



"De studenten vonden het erg leuk om met de producten uit deze vernieuwende keuken aan de slag te gaan. Voor een aantal was het een eerste kennismaking met specifieke ingrediŽnten zoals miso en gedroogd zeewier. En buiten het educatieve karakter was het een heel gezellige dag die afgesloten werd met een prachtig opgemaakt diner van de bereide gerechten." En de kookworkshop blijkt nu al voor herhaling vatbaar: over vier weken zal de andere klas die bezig is met het eerste jaar van de opleiding Natuurvoedingskundige een soortgelijke kookworkshop voorgeschoteld krijgen.



De studenten hebben onder meer misosoep bereid. Evenals salade met komkommer en wakame, geblancheerde groenten met amandelsaus en tofukroketten. Het nagerecht dat klaargemaakt werd zijn adubikiboontjes met een mango-groenetheegelei.



Peter (bovenstaande foto rechts) is naast zijn werk op De Kraaybeekerhof ťťn van de drie initiatiefnemers van De Groene Kookacademie (www.groenekookacademie.nl). Hij is al zo'n twintig jaar lang werkzaam in de natuurvoedingssector. "Ik ben begonnen met kookdemo's in natuurvoedingswinkels, van daaruit is mijn eigen bedrijf Picander-de Scharrelkok opgericht."

Voor meer informatie:

Peter van Berckel, Picander -de Scharrelkok-, scharrelkok@picander.nl, 06 46166770, www.kraaybeekerhof.nl

Publicatiedatum: 13-4-2012
Auteur: Lenneke Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

24-7-2014 Levende bodem essentieel voor goede landbouw
22-7-2014 Duits bio-ijs bij Rosenhaege Living Gardens
21-7-2014 Beperking van steun voor Poolse biologische boeren
21-7-2014 Resultaten broeikasgasmetingen op zandgrond zijn bekend
18-7-2014 Codenummer controlerende instantie land van productie moet op etiket
18-7-2014 Staatssecretaris Dijksma doet verslag van bespreking EU-verordening
17-7-2014 IFOAM Leiderschapscursus bezoekt BioBrass
16-7-2014 Klas van Rudolf Steiner College op de bres voor bijen
15-7-2014 EU-ministers stellen vragen over biologische regelgeving
15-7-2014 Vlaams Biobedrijfsnetwerk op bezoek bij De Poshoof
14-7-2014 RVO ziet kansen voor bio-producten en -landbouw in BelgiŽ
14-7-2014 Biologisch voedsel heeft hogere voedingswaarde
14-7-2014 "Bio-wetsvoorstel Europese Commissie is gevaarlijk"
11-7-2014 Biohuis verzoekt Skal om aanpassing regels A-meststoffen
9-7-2014 "Omvang bio-bedrijf zegt niets over rendement of succes"
9-7-2014 Nieuwe biologische hectarepremie in Vlaanderen goedgekeurd
7-7-2014 Adviezen en aanbevelingen voor optimalisatie bio-akkerbouwproductie verzameld
7-7-2014 Vijftien bedrijven voorgelicht over borgen van biologische kwaliteit
4-7-2014 "Nederland zet in op verbetering van bestaande EU-verordening voor bio-productie"
4-7-2014 Dit najaar 2 publieksverkiezingen: Favoriete biowinkel en bioproduct

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Hoeveel is 2 + 3? *