Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Voor aantal eerste kennismaking met deze specifieke ingrediŽnten"
Studenten De Kraaybeekerhof koken biologisch Japans

Tholen - Negentien eerstejaarsstudenten van de opleiding Natuurvoedingskundige van De Kraaybekerhof in Driebergen hebben gisteren (12-04-12) biologisch Japans gekookt. Peter van Berckel organiseerde de kookworkshop. Hij geeft les in droogwarenkennis.



"De studenten vonden het erg leuk om met de producten uit deze vernieuwende keuken aan de slag te gaan. Voor een aantal was het een eerste kennismaking met specifieke ingrediŽnten zoals miso en gedroogd zeewier. En buiten het educatieve karakter was het een heel gezellige dag die afgesloten werd met een prachtig opgemaakt diner van de bereide gerechten." En de kookworkshop blijkt nu al voor herhaling vatbaar: over vier weken zal de andere klas die bezig is met het eerste jaar van de opleiding Natuurvoedingskundige een soortgelijke kookworkshop voorgeschoteld krijgen.



De studenten hebben onder meer misosoep bereid. Evenals salade met komkommer en wakame, geblancheerde groenten met amandelsaus en tofukroketten. Het nagerecht dat klaargemaakt werd zijn adubikiboontjes met een mango-groenetheegelei.



Peter (bovenstaande foto rechts) is naast zijn werk op De Kraaybeekerhof ťťn van de drie initiatiefnemers van De Groene Kookacademie (www.groenekookacademie.nl). Hij is al zo'n twintig jaar lang werkzaam in de natuurvoedingssector. "Ik ben begonnen met kookdemo's in natuurvoedingswinkels, van daaruit is mijn eigen bedrijf Picander-de Scharrelkok opgericht."

Voor meer informatie:

Peter van Berckel, Picander -de Scharrelkok-, scharrelkok@picander.nl, 06 46166770, www.kraaybeekerhof.nl

Publicatiedatum: 13-4-2012
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

24-5-2017 "Bio-afbreekbare schoonmaakmiddelen zonder in te boeten op efficiŽntie"
23-5-2017 Documentaire Well Fed duikt in wereld van genetisch gemodificeerd voedsel
23-5-2017 Kort HBO-traject Biologische Melkveehouderij Leeuwarden
18-5-2017 Rineke Dijkinga lanceert nieuw boek over gezonde voeding
18-5-2017 "Warmonderhof-studenten worden geen 'mainstream' bio-boeren"
16-5-2017 Landwijzer komt met promocampagne tijdens 20-jarig jubileum
11-5-2017 BioForum: "OversubsidiŽring Vlaamse bio-bedrijven is een fabeltje"
10-5-2017 Informatiebijeenkomst Academie Kraaybeekerhof
9-5-2017 MBO Vakopleiding biologisch-dynamische landbouw
8-5-2017 Agro-ecologie oplossing voor hongersnoden
5-5-2017 Hulp gezocht bij promotieonderzoek
26-4-2017 "We hebben hier alle ruimte om te experimenteren"
10-4-2017 Tuinkamer Zorgtuinderij de Es geopend
7-4-2017 Totaaloverzicht keurmerken in ScandinaviŽ
6-4-2017 Utrechtse studenten maken documentaire over herkomst van voeding
6-4-2017 Voedselbosexpert Ernst GŲtsch deelt ervaring op Landgoed Bleijendijk
6-4-2017 Provincie Groningen maakt jonge boeren warm voor biologisch
4-4-2017 ďIJzersterk Deens bio-label voor Denen herkenbaarder dan Europees keurmerk"
30-3-2017 Eco Intention als middel om boerderij te balanceren
29-3-2017 Tweejarige opleiding biomelkveehouderij start in september

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *