Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Voor aantal eerste kennismaking met deze specifieke ingrediënten"
Studenten De Kraaybeekerhof koken biologisch Japans

Tholen - Negentien eerstejaarsstudenten van de opleiding Natuurvoedingskundige van De Kraaybekerhof in Driebergen hebben gisteren (12-04-12) biologisch Japans gekookt. Peter van Berckel organiseerde de kookworkshop. Hij geeft les in droogwarenkennis.



"De studenten vonden het erg leuk om met de producten uit deze vernieuwende keuken aan de slag te gaan. Voor een aantal was het een eerste kennismaking met specifieke ingrediënten zoals miso en gedroogd zeewier. En buiten het educatieve karakter was het een heel gezellige dag die afgesloten werd met een prachtig opgemaakt diner van de bereide gerechten." En de kookworkshop blijkt nu al voor herhaling vatbaar: over vier weken zal de andere klas die bezig is met het eerste jaar van de opleiding Natuurvoedingskundige een soortgelijke kookworkshop voorgeschoteld krijgen.



De studenten hebben onder meer misosoep bereid. Evenals salade met komkommer en wakame, geblancheerde groenten met amandelsaus en tofukroketten. Het nagerecht dat klaargemaakt werd zijn adubikiboontjes met een mango-groenetheegelei.



Peter (bovenstaande foto rechts) is naast zijn werk op De Kraaybeekerhof één van de drie initiatiefnemers van De Groene Kookacademie (www.groenekookacademie.nl). Hij is al zo'n twintig jaar lang werkzaam in de natuurvoedingssector. "Ik ben begonnen met kookdemo's in natuurvoedingswinkels, van daaruit is mijn eigen bedrijf Picander-de Scharrelkok opgericht."

Voor meer informatie:

Peter van Berckel, Picander -de Scharrelkok-, scharrelkok@picander.nl, 06 46166770, www.kraaybeekerhof.nl

Publicatiedatum: 13-4-2012
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

20-1-2017 Biologische sector ziet potentie in Bio Academy
17-1-2017 Farmers, Food en Film op het Streekplein
17-1-2017 Rogier Schulte benoemd tot hoogleraar Farming Systems Ecology
16-1-2017 Kiemrad: biologisch voeren met zaadontkiemer zonder buitenlands eiwit
12-1-2017 Bionext eerste huurder World Food Center in Ede
12-1-2017 "Bij bio-ondernemers staan personeelsleden veel meer centraal"
9-1-2017 Wageningen UR in top 3 meest groene universiteiten ter wereld
4-1-2017 Globalisering resulteert in complex controlesysteem
23-12-2016 Studiegroep 'akkerbouwers in omschakeling' schakelt verder
23-12-2016 Reudink legt in nieuw logo nadruk op bio
23-12-2016 Handlamp op zonne-energie brengt daglicht naar de duisternis
20-12-2016 Bermgras als alternatief voor strooizout
20-12-2016 Biologisch koken voor het Rode Kruis
20-12-2016 Handboek Bio 2017/2018 verschenen bij Uitgeverij Boekhout
16-12-2016 Bioband zoekt nog drummer en bassist
12-12-2016 Duitse bio-bedrijven aanwezig op Nederlandse Kerstpakkettenbeurs
9-12-2016 Massale omschakeling naar biologische landbouw mogelijk?
8-12-2016 Onderzoek Verkenning Kalf bij Koe gestart
6-12-2016 "Biodynamisch boeren heeft veel meer diepgang"
6-12-2016 Europese bioboeren: 'nieuwe bio-regelgeving onduidelijk'

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *