Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Voor aantal eerste kennismaking met deze specifieke ingrediënten"
Studenten De Kraaybeekerhof koken biologisch Japans

Tholen - Negentien eerstejaarsstudenten van de opleiding Natuurvoedingskundige van De Kraaybekerhof in Driebergen hebben gisteren (12-04-12) biologisch Japans gekookt. Peter van Berckel organiseerde de kookworkshop. Hij geeft les in droogwarenkennis.



"De studenten vonden het erg leuk om met de producten uit deze vernieuwende keuken aan de slag te gaan. Voor een aantal was het een eerste kennismaking met specifieke ingrediënten zoals miso en gedroogd zeewier. En buiten het educatieve karakter was het een heel gezellige dag die afgesloten werd met een prachtig opgemaakt diner van de bereide gerechten." En de kookworkshop blijkt nu al voor herhaling vatbaar: over vier weken zal de andere klas die bezig is met het eerste jaar van de opleiding Natuurvoedingskundige een soortgelijke kookworkshop voorgeschoteld krijgen.



De studenten hebben onder meer misosoep bereid. Evenals salade met komkommer en wakame, geblancheerde groenten met amandelsaus en tofukroketten. Het nagerecht dat klaargemaakt werd zijn adubikiboontjes met een mango-groenetheegelei.



Peter (bovenstaande foto rechts) is naast zijn werk op De Kraaybeekerhof één van de drie initiatiefnemers van De Groene Kookacademie (www.groenekookacademie.nl). Hij is al zo'n twintig jaar lang werkzaam in de natuurvoedingssector. "Ik ben begonnen met kookdemo's in natuurvoedingswinkels, van daaruit is mijn eigen bedrijf Picander-de Scharrelkok opgericht."

Voor meer informatie:

Peter van Berckel, Picander -de Scharrelkok-, scharrelkok@picander.nl, 06 46166770, www.kraaybeekerhof.nl

Publicatiedatum: 13-4-2012
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

6-12-2016 "Biodynamisch boeren heeft veel meer diepgang"
6-12-2016 Europese bioboeren: 'nieuwe bio-regelgeving onduidelijk'
1-12-2016 Hypes vervliegen maar bio blijft groeien
1-12-2016 Biologische adoptiekerstbomen verkrijgbaar in 18 steden
30-11-2016 Kleine 100% bio-bedrijven komen in aanmerking voor lager Skal-tarief
29-11-2016 Actie 'Adopteer een Kerstboom' stimuleert hergebruik kerstbomen
28-11-2016 Skal voert vanaf 2018 alle jaarlijkse inspecties zelf uit
22-11-2016 La BIO IDEA Jubileum kookboek ter ere van 25-jarig bestaan
14-11-2016 Skal publiceert lijst toegestane gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen
14-11-2016 Bio(logisch-)dynamisch kerstpakket voor tijdens de feestdagen
8-11-2016 ProRail plant kilometerslang spoor van bijenbloemen
7-11-2016 De Grootste Zaadbank van Nederland: de huidige stand van zaken
3-11-2016 Europese hulp voor overstap naar biologische productie in Armenië
2-11-2016 Youth Food Movement Nederland verhuisd naar Utrecht
1-11-2016 “Ik ken bijna alle biologische boeren in Nederland”
27-10-2016 "Meer grond nodig om omschakeling in Nederland te faciliteren"
26-10-2016 Zorgtuinderij de Es en Vivent helpen ouderen aan dagbesteding
25-10-2016 Serie colleges over kwaliteitsgarantie in de biosector
17-10-2016 Warmonderhof Avondklas: Transparantie in de wereldhandel
11-10-2016 Serie colleges over kwaliteitsgarantie in de biosector

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *