Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Voor aantal eerste kennismaking met deze specifieke ingrediënten"
Studenten De Kraaybeekerhof koken biologisch Japans

Tholen - Negentien eerstejaarsstudenten van de opleiding Natuurvoedingskundige van De Kraaybekerhof in Driebergen hebben gisteren (12-04-12) biologisch Japans gekookt. Peter van Berckel organiseerde de kookworkshop. Hij geeft les in droogwarenkennis.



"De studenten vonden het erg leuk om met de producten uit deze vernieuwende keuken aan de slag te gaan. Voor een aantal was het een eerste kennismaking met specifieke ingrediënten zoals miso en gedroogd zeewier. En buiten het educatieve karakter was het een heel gezellige dag die afgesloten werd met een prachtig opgemaakt diner van de bereide gerechten." En de kookworkshop blijkt nu al voor herhaling vatbaar: over vier weken zal de andere klas die bezig is met het eerste jaar van de opleiding Natuurvoedingskundige een soortgelijke kookworkshop voorgeschoteld krijgen.



De studenten hebben onder meer misosoep bereid. Evenals salade met komkommer en wakame, geblancheerde groenten met amandelsaus en tofukroketten. Het nagerecht dat klaargemaakt werd zijn adubikiboontjes met een mango-groenetheegelei.



Peter (bovenstaande foto rechts) is naast zijn werk op De Kraaybeekerhof één van de drie initiatiefnemers van De Groene Kookacademie (www.groenekookacademie.nl). Hij is al zo'n twintig jaar lang werkzaam in de natuurvoedingssector. "Ik ben begonnen met kookdemo's in natuurvoedingswinkels, van daaruit is mijn eigen bedrijf Picander-de Scharrelkok opgericht."

Voor meer informatie:

Peter van Berckel, Picander -de Scharrelkok-, scharrelkok@picander.nl, 06 46166770, www.kraaybeekerhof.nl

Publicatiedatum: 13-4-2012
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

22-9-2017 De spanning tussen boer en ondernemer
20-9-2017 Bio Academy gaat nieuwe fase in met Zeelenberg en Lefèvre
19-9-2017 Winactie over herkenbaarheid bio-keurmerk gestart
18-9-2017 Een feest van herkenning
18-9-2017 Bio-fruit siert wederom Vitaal sportdag
15-9-2017 Achterhoekse natuurorganisaties zoeken weidevogelboerderijen
14-9-2017 Zelfs Warmonderhoffers van het eerste uur naar reünie
11-9-2017 Kees van Zelderen portefeuillehouder Klimaat en Duurzame Energie bij LTO
8-9-2017 "Vers is het uithangbord bij onze pakketten"
6-9-2017 Groene Welle benoemt veehouderijstudente tot ambassadeur
5-9-2017 Echtpaar opent 'biologische' natuurcamping in Hongarije
4-9-2017 Pompoenwaslijn beschermt kwetsbare delen
29-8-2017 Activiteiten Happy Goat voortgezet binnen Zuivelhoeve
28-8-2017 Minderheidsbelang Marqt stuwt vermogen Triodos Organic Growth Fund
25-8-2017 E-nummers in natuurvoeding
23-8-2017 Meer aandacht voor agro-ecologie in landbouwonderwijs
21-8-2017 Reudink verbetert pluimvee opfokassortiment
7-8-2017 EU overheidscontrole op bio functioneert goed, harmonisatie kan beter
19-7-2017 Biologische groenbemesters in de lift
19-7-2017 "Als de schoorsteen eenmaal gaat roken, hebben wij ons werk gedaan"

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *