Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Bio? om in te bijten!
BelgiŽ: Bioweek 2012 van 2 tot en met 10 juni

Begin juni, wanneer sappig zoete bio aardbeien uit volle grond klaar zijn en alles in bloei staat, is het Bioweek in BelgiŽ. De troeven van bio staan in de kijker, met voorop: smaak. Er zijn vijf goede redenen om voor bio te kiezen; minstens vijf boeiende verhalen over bio. Ga al eens praten met ťťn van de bio ondernemers?
 
Pajottenlander: Muziek was zijn beroep, maar fruit zijn grote passie. Peter maakt al 25 jaar biologische fruitsappen.
Hamerlinck: Vogeltjes en lieveheersbeestjes strijden mee voor bio in de serre van Schoonste Boerin Cindy.
De Trog: Een kwaliteitsbakker die Vlaanderen van vers bio-brood voorziet.
Het Ranke Riet: Annemie zorgt goed voor haar koeien en schapen, dat proef je.
Rosario: Johan's kloosterlokatie is uniek voor een retraite en een biologische culinaire ontdekkingstocht.
 


Weet jij hoe bio smaakt? Dat is heel simpel: het smaak naar ťcht. Biologische voeding krijgt tijd om te groeien en kunstmatige smaakstoffen zitten er niet in. Biovoeding bevat minder water en smaakt daarom vaak voller. Geen wonder dat bio smaaktesten wint en kokscholen en topkoks met bio werken. Je vindt bio overal en in alle soorten en maten: van diepvriespizza tot kerstomaat, van markt tot cocktailbar.
 
Bioweek belooft talloze activiteiten om je smaakpapillen mee te verwennen. Een highlight is het gezellige culi event 'Hasselt proeft bio' op zaterdag 2 juni, met muziekact van Belcirque, kinderanimatie en zomerbar-voor-ťťn-dag. Op 31 mei verschijnt een gratis Lekker Bio lifestyle magazine bij Libelle en De Standaard. Een inkijkexemplaar kan je begin mei bestellen bij BioForum.
 
Voor meer informatie:

www.bioweek.be
www.biomijnnatuur.be
www.facebook.com/lekkerbio 

Publicatiedatum: 13-4-2012

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

26-4-2016 De Eemstuin viert 21-jarig bestaan
21-4-2016 Seminar Expoalimentaria- Peru Experience
19-4-2016 PuurFair 2016 naar Westergasfabriek
18-4-2016 Praktijkworkshop 'Bruisend bodemleven: opening in verdichte bodems'
15-4-2016 9e BIJendiner Op Hodenpijl
14-4-2016 BakfietsTreffen 2016: 17 april
11-4-2016 BacteriŽn als vrienden in de voedselketen
11-4-2016 Uitnodiging open dag Udea
5-4-2016 IFOAM-EU congres in Driebergen van start
31-3-2016 Natural Products Expo West trekt 77.000 bezoekers
29-3-2016 Praat mee met 'het Vinkje'
24-3-2016 HARKE FoodTec: oplossingen voor glutenvrije, eivrije, vegan en clean label producten
22-3-2016 Voedsel, gezondheid & gedrag
21-3-2016 Grote bio-inbreng 'Albert Heijn Boeren Lentefeesten'
18-3-2016 Sustainable Foods Summit - nieuwe inzichten voor eco-labels en duurzaamheid
17-3-2016 Michiel Rietveld over BD-landbouw als permanent paasfeest
16-3-2016 Bio-standhouders op Tavola
14-3-2016 Michiel Rietveld neemt afscheid van Kraaybeekerhof
11-3-2016 Landgoedfair op Heerlijkheid MariŽnwaerdt: Van Hollandse bodem
10-3-2016 Earth Hour Diner WNF met bio-tintje

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *