Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Bio? om in te bijten!
BelgiŽ: Bioweek 2012 van 2 tot en met 10 juni

Begin juni, wanneer sappig zoete bio aardbeien uit volle grond klaar zijn en alles in bloei staat, is het Bioweek in BelgiŽ. De troeven van bio staan in de kijker, met voorop: smaak. Er zijn vijf goede redenen om voor bio te kiezen; minstens vijf boeiende verhalen over bio. Ga al eens praten met ťťn van de bio ondernemers?
 
Pajottenlander: Muziek was zijn beroep, maar fruit zijn grote passie. Peter maakt al 25 jaar biologische fruitsappen.
Hamerlinck: Vogeltjes en lieveheersbeestjes strijden mee voor bio in de serre van Schoonste Boerin Cindy.
De Trog: Een kwaliteitsbakker die Vlaanderen van vers bio-brood voorziet.
Het Ranke Riet: Annemie zorgt goed voor haar koeien en schapen, dat proef je.
Rosario: Johan's kloosterlokatie is uniek voor een retraite en een biologische culinaire ontdekkingstocht.
 


Weet jij hoe bio smaakt? Dat is heel simpel: het smaak naar ťcht. Biologische voeding krijgt tijd om te groeien en kunstmatige smaakstoffen zitten er niet in. Biovoeding bevat minder water en smaakt daarom vaak voller. Geen wonder dat bio smaaktesten wint en kokscholen en topkoks met bio werken. Je vindt bio overal en in alle soorten en maten: van diepvriespizza tot kerstomaat, van markt tot cocktailbar.
 
Bioweek belooft talloze activiteiten om je smaakpapillen mee te verwennen. Een highlight is het gezellige culi event 'Hasselt proeft bio' op zaterdag 2 juni, met muziekact van Belcirque, kinderanimatie en zomerbar-voor-ťťn-dag. Op 31 mei verschijnt een gratis Lekker Bio lifestyle magazine bij Libelle en De Standaard. Een inkijkexemplaar kan je begin mei bestellen bij BioForum.
 
Voor meer informatie:

www.bioweek.be
www.biomijnnatuur.be
www.facebook.com/lekkerbio 

Publicatiedatum: 13-4-2012

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

29-9-2016 BeterBio.nl verzorgt smaakplein op Gezondheid&Co beurs
29-9-2016 30 september: zelf bewaar- of broodzakken naaien op de Utrechtse Boerenmarkt
29-9-2016 Fotoreportage: AGF Detail / Vakbeurs Foodspecialiteiten '16
28-9-2016 Open dag Bokashi: fermenteren van organische resten
28-9-2016 Biologische sector breed vertegenwoordigd onder detaillisten
27-9-2016 BioPlein op AGF Detail en Vakbeurs Foodspecialiteiten
26-9-2016 Appelfeest met fruitdeskundigen en streekproducten
22-9-2016 Fotoreportage toont bio-aanbod op Gastvrij Rotterdam
22-9-2016 Filmvertoning 'Dansen met Gehoornde Dames'
21-9-2016 Shake je eigen smoothie bij elkaar op streekmarkt in Holten
21-9-2016 Feestelijk onthaal voor 20-jarig bestaan Voedselteams
21-9-2016 Zaterdag 24 september: Open dag Landgoed Bleijendijk
21-9-2016 Symposium 'Op naar een CO2-neutrale landbouw'
21-9-2016 Franse vakbeurs Salon Bio 'La Terre est notre mťtier'
20-9-2016 Le Perron toont ambachtelijke broden op AGF Detail
19-9-2016 Diner in de kas op de Tuinen van Weldadigheid
16-9-2016 PuurFair voor de gemakzoekende wereldverbeteraar
15-9-2016 Beursvloer Gastvrij Rotterdam volledig uitverkocht
13-9-2016 Oude fruitrassen plukken en proeven bij boomkwekerij Op Goede Grond
12-9-2016 Slow Food Utrecht in Gesprek over peulvruchten

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *