Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Bio? om in te bijten!
België: Bioweek 2012 van 2 tot en met 10 juni

Begin juni, wanneer sappig zoete bio aardbeien uit volle grond klaar zijn en alles in bloei staat, is het Bioweek in België. De troeven van bio staan in de kijker, met voorop: smaak. Er zijn vijf goede redenen om voor bio te kiezen; minstens vijf boeiende verhalen over bio. Ga al eens praten met één van de bio ondernemers?
 
Pajottenlander: Muziek was zijn beroep, maar fruit zijn grote passie. Peter maakt al 25 jaar biologische fruitsappen.
Hamerlinck: Vogeltjes en lieveheersbeestjes strijden mee voor bio in de serre van Schoonste Boerin Cindy.
De Trog: Een kwaliteitsbakker die Vlaanderen van vers bio-brood voorziet.
Het Ranke Riet: Annemie zorgt goed voor haar koeien en schapen, dat proef je.
Rosario: Johan's kloosterlokatie is uniek voor een retraite en een biologische culinaire ontdekkingstocht.
 


Weet jij hoe bio smaakt? Dat is heel simpel: het smaak naar écht. Biologische voeding krijgt tijd om te groeien en kunstmatige smaakstoffen zitten er niet in. Biovoeding bevat minder water en smaakt daarom vaak voller. Geen wonder dat bio smaaktesten wint en kokscholen en topkoks met bio werken. Je vindt bio overal en in alle soorten en maten: van diepvriespizza tot kerstomaat, van markt tot cocktailbar.
 
Bioweek belooft talloze activiteiten om je smaakpapillen mee te verwennen. Een highlight is het gezellige culi event 'Hasselt proeft bio' op zaterdag 2 juni, met muziekact van Belcirque, kinderanimatie en zomerbar-voor-één-dag. Op 31 mei verschijnt een gratis Lekker Bio lifestyle magazine bij Libelle en De Standaard. Een inkijkexemplaar kan je begin mei bestellen bij BioForum.
 
Voor meer informatie:

www.bioweek.be
www.biomijnnatuur.be
www.facebook.com/lekkerbio 

Publicatiedatum: 13-4-2012

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

18-4-2014 Pauw & Witteman over gezonde voeding
18-4-2014 Tweede paasdag open dag De Eemstuin
18-4-2014 Wie gaat er straks voor ons voedsel zorgen?
18-4-2014 Koeiendans De Ettingen dit jaar op 27 april
17-4-2014 NürnbergMesse begint 2014 met recordkwartaal
17-4-2014 Tasty10, good in food: Duurzaam ondernemen in de voedselindustrie
16-4-2014 Sustainable Foods Summit focust op duurzame eiwitten en clean labels
14-4-2014 Nederland internationaal in de schijnwerpers met zonne-energie
14-4-2014 Bijeenkomst 'Benutting biologische bijproducten'
11-4-2014 Genetische modificatie: vriend of vijand?
11-4-2014 Eierzoekfestijn op De Kromme Lepel
10-4-2014 Meer bezoekers en exposanten voor BioOst en BioWest
9-4-2014 Bloesemfeest 't Gelders Eiland: 13 april
9-4-2014 Kookcursus bij Weetsmakelijk vanaf 12 april
8-4-2014 16 april: Themabijeenkomst 'Onderscheid voor biologisch melkvee'
4-4-2014 Informatiebijeenkomst BioVak 2015: 17 april in Utrecht
4-4-2014 Open dag Kraaybeekerhof - 'Barstensvol Leven'
3-4-2014 Latijns-Amerika moet naast bio-producent ook belangrijke consument worden
3-4-2014 Aanschuifdiner Eerlijk & Heerlijk Lemmer
1-4-2014 It's the food, my friend! over duurzame vlees-/eiwitproductie

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Hoeveel is 2 + 3? *