Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Bio? om in te bijten!
BelgiŽ: Bioweek 2012 van 2 tot en met 10 juni

Begin juni, wanneer sappig zoete bio aardbeien uit volle grond klaar zijn en alles in bloei staat, is het Bioweek in BelgiŽ. De troeven van bio staan in de kijker, met voorop: smaak. Er zijn vijf goede redenen om voor bio te kiezen; minstens vijf boeiende verhalen over bio. Ga al eens praten met ťťn van de bio ondernemers?
 
Pajottenlander: Muziek was zijn beroep, maar fruit zijn grote passie. Peter maakt al 25 jaar biologische fruitsappen.
Hamerlinck: Vogeltjes en lieveheersbeestjes strijden mee voor bio in de serre van Schoonste Boerin Cindy.
De Trog: Een kwaliteitsbakker die Vlaanderen van vers bio-brood voorziet.
Het Ranke Riet: Annemie zorgt goed voor haar koeien en schapen, dat proef je.
Rosario: Johan's kloosterlokatie is uniek voor een retraite en een biologische culinaire ontdekkingstocht.
 


Weet jij hoe bio smaakt? Dat is heel simpel: het smaak naar ťcht. Biologische voeding krijgt tijd om te groeien en kunstmatige smaakstoffen zitten er niet in. Biovoeding bevat minder water en smaakt daarom vaak voller. Geen wonder dat bio smaaktesten wint en kokscholen en topkoks met bio werken. Je vindt bio overal en in alle soorten en maten: van diepvriespizza tot kerstomaat, van markt tot cocktailbar.
 
Bioweek belooft talloze activiteiten om je smaakpapillen mee te verwennen. Een highlight is het gezellige culi event 'Hasselt proeft bio' op zaterdag 2 juni, met muziekact van Belcirque, kinderanimatie en zomerbar-voor-ťťn-dag. Op 31 mei verschijnt een gratis Lekker Bio lifestyle magazine bij Libelle en De Standaard. Een inkijkexemplaar kan je begin mei bestellen bij BioForum.
 
Voor meer informatie:

www.bioweek.be
www.biomijnnatuur.be
www.facebook.com/lekkerbio 

Publicatiedatum: 13-4-2012

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

22-5-2017 Willem&Drees organiseert grootse 'discosoep' op 27 mei
22-5-2017 Registreren voor Sustainable Foods Summit kan nog
18-5-2017 Biologische standhouders in de minderheid op PLMA beurs
18-5-2017 Innovaties gezocht die kracht van de biosector uitdragen
17-5-2017 Studiebijeenkomst nieuwe regels voor e-certificering bio-import
17-5-2017 17 & 18 juni: Lekker naar de Bioboer
16-5-2017 7 juni: seminar over voedselzekerheid
15-5-2017 Inspiratie- en kennisbijeenkomst voor hospitality professionals
12-5-2017 Dutch Pavilion wederom present op Nordic Organic Food Fair
9-5-2017 TasteXL Market: shoppen met een chef
8-5-2017 21 mei: Food & Health Festival in Heythuysen
5-5-2017 Smart farming, voeding en gezondheid
4-5-2017 10 mei: tweede Biocafť
4-5-2017 Biolicious breidt uit met EcoWonen en EcoTuinieren
3-5-2017 Nederland gidsland in de transitie van voedselsystemen?
1-5-2017 5 en 6 mei: Weesper Zuivelproeverij
28-4-2017 21 juni: Biologische Velddag 2017
26-4-2017 Cursus Biodynamisch Imkeren gestart
25-4-2017 Bloesemfestival op Landgoed De Olmenhorst
24-4-2017 Zomers zachtfruit centraal op frambozendag

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *