Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Bio? om in te bijten!
BelgiŽ: Bioweek 2012 van 2 tot en met 10 juni

Begin juni, wanneer sappig zoete bio aardbeien uit volle grond klaar zijn en alles in bloei staat, is het Bioweek in BelgiŽ. De troeven van bio staan in de kijker, met voorop: smaak. Er zijn vijf goede redenen om voor bio te kiezen; minstens vijf boeiende verhalen over bio. Ga al eens praten met ťťn van de bio ondernemers?
 
Pajottenlander: Muziek was zijn beroep, maar fruit zijn grote passie. Peter maakt al 25 jaar biologische fruitsappen.
Hamerlinck: Vogeltjes en lieveheersbeestjes strijden mee voor bio in de serre van Schoonste Boerin Cindy.
De Trog: Een kwaliteitsbakker die Vlaanderen van vers bio-brood voorziet.
Het Ranke Riet: Annemie zorgt goed voor haar koeien en schapen, dat proef je.
Rosario: Johan's kloosterlokatie is uniek voor een retraite en een biologische culinaire ontdekkingstocht.
 


Weet jij hoe bio smaakt? Dat is heel simpel: het smaak naar ťcht. Biologische voeding krijgt tijd om te groeien en kunstmatige smaakstoffen zitten er niet in. Biovoeding bevat minder water en smaakt daarom vaak voller. Geen wonder dat bio smaaktesten wint en kokscholen en topkoks met bio werken. Je vindt bio overal en in alle soorten en maten: van diepvriespizza tot kerstomaat, van markt tot cocktailbar.
 
Bioweek belooft talloze activiteiten om je smaakpapillen mee te verwennen. Een highlight is het gezellige culi event 'Hasselt proeft bio' op zaterdag 2 juni, met muziekact van Belcirque, kinderanimatie en zomerbar-voor-ťťn-dag. Op 31 mei verschijnt een gratis Lekker Bio lifestyle magazine bij Libelle en De Standaard. Een inkijkexemplaar kan je begin mei bestellen bij BioForum.
 
Voor meer informatie:

www.bioweek.be
www.biomijnnatuur.be
www.facebook.com/lekkerbio 

Publicatiedatum: 13-4-2012

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

21-2-2017 Verwondering en respect voor de biologische sector
21-2-2017 "Ik denk dat we er volgend jaar weer gaan staan"
21-2-2017 Fotoreportage Nederlanders op BIOFACH 2017
21-2-2017 Ondernemersmissie naar de 'Nordics': 6 en 7 maart 2017
20-2-2017 Workshops over toekomst Vlaamse bio-landbouw
15-2-2017 Kennisdag Bodemvruchtbaarheid in BelgiŽ
15-2-2017 Naar een houdbaar wereldvoedselsysteem: de rol van geld
15-2-2017 BIOFACH 2017 overspoeld door Nederlandse belangstelling
15-2-2017 Gaia Green Awards roemt duurzame horecaondernemers
13-2-2017 Fotoreportage: Organic Route op Fruit Logistica Ď17
7-2-2017 Fruit Logistica: alle standhouders op de Organic Route
7-2-2017 Tweede Kamerwoordvoerder Carla Dik-Faber over landbouwpolitiek
6-2-2017 21 februari: lezing bij biokwekerij Dependens
3-2-2017 Rabobank en Noordelijke provincies leveren veel deelnemers BIOFACH
3-2-2017 Workshops vegetarisch koken met bio-ingrediŽnten
2-2-2017 Verrassend Veggie: een kijkje in de plantaardige keuken
1-2-2017 15 uiteenlopende bio-bedrijven verenigd op Holland Paviljoen
1-2-2017 Start cursusprogramma Natuurbeheer en ondernemerschap
31-1-2017 Mogelijkheden dagtrip naar BioFach: via Groningen en Rotterdam
31-1-2017 Love & Taste informatiedag inspireert aanstaande bruidsparen

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *