Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: 700.000 'dioxine-eieren' vernietigd

Vorige week werd bekend dat op een biologisch pluimveebedrijf in Duitsland een te hoog gehalte aan dioxine aangetroffen is in een deel van de eieren. Inmiddels zijn ongeveer 700.000 eieren vernietigd door een destructiebedrijf. De besmetting was op een bedrijf in Stemwede, zo staat te lezen in op Nw-news.de.

Het 'Verbrauchersministerium' is druk bezig met het oplossen van de kwestie. Een woordvoerder van het ministerie zeg: "We hebben diverse boden- en watermonsters genomen. De resultaten worden eind deze week of begin volgende week verwacht." Volgens het ministerie is het drinkwater van de kippen in ieder geval uitgesloten als bron van de verontreiniging.

Joyxe Moewius, woordvoerster van BÖLW, zegt dat zei eisen dat de kwestie snel opgelost worden. "De communicatie is niet bepaald optimaal verlopen. Vertrouwen speelt een grote rol. We willen dat er snel duidelijkheid komt over het feit of er een oorzakelijk verband is tussen de vrije uitloop van de dieren en de te hoge concentratie PCB's."

Bron: Nw-news.de

Publicatiedatum: