Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Zwitserse bio-omzet met 4,2% gestegen

Meer omzet, meer bio-boeren en een groter marktaandeel. De Zwitserse biologische sector is in 2011 gegroeid - evenals in voorgaande jaren. De omzet steeg met 4,2 procent tot 1,738 miljard Frank.

De verkoop van bio-producten bij Coop nam met 3,8 procent toe tot 830 miljoen Frank. Bij Migros was dit 7,1 procent tot 446 miljoen Frank. In 2011 hebben de biologische producten een marktaandeel van 6 procent bereikt in de supermarkt. Het hoogste aandeel voor eieren, met 19,2 procent. Gevolgd door vers brood (18,3 procent) en AGF met 12,2 procent.

Het aantal bio-bedrijven is vergeleken met 2010 met 92 gestegen naar 6.005, de eerste stijging in zeven jaar. Bio Suisse maakte onlangs bekend dat sinds het begin van 2021 al 220 boeren zich aangemeld hebben voor omschakeling.

Bron: Swisscofel


Publicatiedatum: 11-4-2012

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

18-4-2014 Speciaal 'klooster-brood' ontwikkeld voor kloosterhotel ZIN
16-4-2014 Een hard broodje vult sneller
15-4-2014 MatzeCrackers niet alleen met Pasen populair
15-4-2014 Consumentenbond: Glutenvrij brood ongezond zout
11-4-2014 Volop aandacht voor biologisch in nieuwe formule Bakker Tijsterman
31-3-2014 Joannusmolen spaaractie gaat van start
27-3-2014 Proefvelden biologische zomertarwe gezaaid
20-3-2014 Nieuwe ovens bij Bakkerij Hardeman - het klinkt simpel...
14-3-2014 Nieuw: Loaf of Nature biologisch afbakbrood
13-3-2014 "Italiaanse aanvoer kan tekort aan biologische spelt opvangen"
5-3-2014 Bio-bakkerij De Trog: minder fouten door gebruik smartglasses
3-3-2014 De Trog: Minder volume speltbrood door tekort aan grondstoffen
19-2-2014 Hogere uitbetaalprijzen bio-tarwe door hoger eiwitgehalte
12-2-2014 CoŲperatie in Lyon bezorgt biologisch brood met de bakfiets
5-2-2014 IngrediŽnt in brood wordt gemaakt van mensenhaar
27-1-2014 Flammkuchen wint Horecava Innovation Award - categorie Food & Beverage
20-1-2014 Biobakker valt met nieuw Lichtkornroggebrood in de prijzen
20-1-2014 BelgiŽ: Bornem is een bio-bakkerij rijker
16-1-2014 Le Pain Quotidien opent vijfde Nederlandse vestiging
15-1-2014 Assortiment Bio+ koekjes uitgebreid

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Hoeveel is 2 + 3? *