Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Zwitserse bio-omzet met 4,2% gestegen

Meer omzet, meer bio-boeren en een groter marktaandeel. De Zwitserse biologische sector is in 2011 gegroeid - evenals in voorgaande jaren. De omzet steeg met 4,2 procent tot 1,738 miljard Frank.

De verkoop van bio-producten bij Coop nam met 3,8 procent toe tot 830 miljoen Frank. Bij Migros was dit 7,1 procent tot 446 miljoen Frank. In 2011 hebben de biologische producten een marktaandeel van 6 procent bereikt in de supermarkt. Het hoogste aandeel voor eieren, met 19,2 procent. Gevolgd door vers brood (18,3 procent) en AGF met 12,2 procent.

Het aantal bio-bedrijven is vergeleken met 2010 met 92 gestegen naar 6.005, de eerste stijging in zeven jaar. Bio Suisse maakte onlangs bekend dat sinds het begin van 2021 al 220 boeren zich aangemeld hebben voor omschakeling.

Bron: Swisscofel


Publicatiedatum: 11-4-2012

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

18-5-2018 Biologische rawfood crackers ontstaan uit zoektocht naar oplossing allergie
15-5-2018 Driekant en EKO-keurmerk in RTL7-programma Greenproject
14-5-2018 Minder deelnemers voor duurzame taartenbakwedstrijd
14-5-2018 'De Twee Gebroeders' vertellen over bio-meel tijdens landelijke molendag
14-5-2018 "Geur van versgebakken brood stimuleert niet tot aankoop"
1-5-2018 Le Bonbon Franc nu Skal-gecertificeerd
30-4-2018 Renkumse Molen Skal-gecertificeerd
30-4-2018 Eerste bio-baktarwe sinds jaren in Friesland verbouwd
20-4-2018 Bakwedstrijd: biologische appeltaart
16-4-2018 Prť Pain heeft uitbreidingsplannen
12-4-2018 "Biologisch brood kan ook echt lekker en betaalbaar zijn"
9-4-2018 Tritordeum bereikt ook bakkersopleiding
5-4-2018 Broer en zus bakken bio-biscuits
26-3-2018 Nieuw: raw psylliumvezels
23-3-2018 Prins Harry en Meghan Markle kiezen voor biologische bruidstaart
14-3-2018 'Jenneke bakt lekkernijen 100% biologisch'
12-3-2018 Samenwerking verbetert communicatie over bio-bakgraan
6-3-2018 "Ik kan uitslapen doordat mijn deeg 16 uur moet rijzen"
1-3-2018 Marlies Billens: "Goede biologische olijfolie werkt prima als broodverbeteraar"
28-2-2018 Wat bio-brood biologisch maakt

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *