Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Quavera-leden introduceren BioC: Online certificeringsplatform

De snel groeiende biologische markt heeft behoefte aan meer grensoverschrijdende samenwerking en meer transparantie om de integriteit van biologische te beschermen. Dit rapporteert Quavera. Online certificaten zijn een belangrijk instrument dat verstrekt wordt door biologische certificeringinstellingen, dit om vervalsing en misleiding voorkomen.

Tijdens hun bijeenkomst op de BioFach 2012, hebben de leden van de Quavera Alliance overeenstemming bereikt over de introductie van het gecentraliseerde online certificeringsplatform BioC in het Quavera-netwerk. BioC biedt gratis online certificaten aan alle geïnteresseerde gebruikers. Daarnaast kunnen gecertificeerde en geregistreerde biologische bedrijven profiteren van het gebruik van een elektronisch systeem dat hen informeert wanneer één van hun leveranciers niet meer vermeld is in BioC.

"Dit is een zeer nuttig instrument om te voorkomen dat de biologische bedrijven ingetrokken certificaten blijven gebruiken", zegt Fabrizio Piva van de Italiaanse certificeringsinstelling CCPB, één van de leden van de alliantie.


Quavera

De Quavera-alliantie is opgericht in 2002. Op dit moment bestaat het uit acht certificeringsinstellingen uit Oostenrijk, Canada, Duitsland, Italië en Polen. Deze instellingen inspecteren en certificeren landbouwproducten en levensmiddelen in meer dan 25 landen.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: Persbericht Quavera via Organic-Market.Info
Publicatiedatum: