Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Philip den Ouden van FNLI:
"Biologisch niet per se voedselveilig, interessant dat het die lading wel heeft"

De voedingsmiddelenindustrie moet de 'ramen wassen en de deuren open doen', in andere woorden: transparanter worden. Dit stelt directeur Philip den Ouden van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) tijdens het VMT Food Event. Dit is noodzakelijk omdat er in de samenleving percepties leven over de voedingsmiddelenindustrie die niet kloppen. Dit komt deels door de sector zelf die soms te angstig is om naar buiten te treden.

Klonen en E-nummers

Veel consumenten zien GMO's, klonen en E-nummers als iets negatiefs. Aan de individuele voedingsbedrijven en de hele sector de taak om te laten zien hoe het echt zit. Dit is nodig om een stevige inbedding en steun in de samenleving te krijgen om door te groeien, aldus Den Ouden.

"We moeten laten zien wat we wel kunnen, maar ook wat we niet kunnen. Als je onderzoek doet op onbekend terrein horen ook onbekende risico's. Waarom vertellen we hier niet openlijk over?"

Perceptie voedingsindustrie

Den Ouden: "Biologisch is niet per se voedselveilig, het is interessant dat het die lading wel heeft." Ook leeft de perceptie dat alles wat van het land komt, natuurlijk is en uit de fabriek kunstmatig. Aan de foodsector de taak om dit beeld bij te stellen, aldus de FNLI-voorman.

Toon bijvoorbeeld aan dat efficiŽnt produceren noodzaak is om 9 miljard monden te voeden in 2050 en dat technologie hiervoor essentieel is. Den Ouden noemt vleeswarenproducent Van de Bilt een voorbeeld van transparantie. Het bedrijf stelde de hele fabriek open voor het programma Keuringsdienst van Waarde. ďDe camera kwam echt overal."

Studie levensmiddelentechnologie

Meer transparantie is ook nodig om de voedingsindustrie onder jonge mensen te promoten. Want een studie als levensmiddelentechnologie trekt niet genoeg mensen uit eigen land. "De helft van het aantal studenten levensmiddelentechnologie komt uit het buitenland."

Bron: VMT

Publicatiedatum: 15-3-2012

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

27-9-2016 "Bekendheid Nederlandse quinoa mag nog wel groeien"
27-9-2016 Bee natural verandert naam in 'Bee honest'
23-9-2016 De Rit Kikkererwtenchips: knapperige low-fat snack
21-9-2016 Leev introduceert biologische OERbakmixen
15-9-2016 Libeert introduceert 3 luxe bio-chocoladetabletten
13-9-2016 Odin imkert niet voor de honing, maar voor de bijen
12-9-2016 Groentechips uit Emmeloord gaan de hele wereld over
8-9-2016 Nieuw van La BIO IDEA: Lime Plus
6-9-2016 Nieuw: BioToday porridge in 2 verschillende smaken
31-8-2016 Nieuw van de Traay: biologische kokosbloesemstroop
29-8-2016 De Traay 'bezig bijtje' in productontwikkeling
26-8-2016 Japanlijn illustratief voor nieuwe koers TerraSana
23-8-2016 Nieuw: Coconut Ghee
22-8-2016 Jolly Ginger & Apricot nieuwste raw bonbon van Ridiculously Good
19-8-2016 Nieuw en ongezoet: Your Organic Nature tomatenketchup
16-8-2016 Thaise bio-producten onoff spices! nu ook in BelgiŽ
15-8-2016 Nieuw: Grof Keltisch zeezout met bio-zeewier in strooimolen
8-8-2016 TerraSana reisverslag Japan: bezoek aan zeewierenleverancier
8-8-2016 "BBQ-saus symboliseert falend beleid suikers en obesitas"
22-7-2016 De Halm regionale leverancier voor Keukenbazen Battle 2016

 

Reacties:


Wat een ouwehoer ik wed dat hij zelf bio eet daar hij niet met echt overtuigende argumenten komt, bio teelt kan ook in 2050 voor 9 miljard mensen zorgen en zolang wij genoeg boeren en boerenland hier hebben kunnen we elkaar makkelijk voedden boycotte dus die ouwe peer.
Siki, zuidholland - 4-4-2012 3:34:39


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *