Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Philip den Ouden van FNLI:
"Biologisch niet per se voedselveilig, interessant dat het die lading wel heeft"

De voedingsmiddelenindustrie moet de 'ramen wassen en de deuren open doen', in andere woorden: transparanter worden. Dit stelt directeur Philip den Ouden van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) tijdens het VMT Food Event. Dit is noodzakelijk omdat er in de samenleving percepties leven over de voedingsmiddelenindustrie die niet kloppen. Dit komt deels door de sector zelf die soms te angstig is om naar buiten te treden.

Klonen en E-nummers

Veel consumenten zien GMO's, klonen en E-nummers als iets negatiefs. Aan de individuele voedingsbedrijven en de hele sector de taak om te laten zien hoe het echt zit. Dit is nodig om een stevige inbedding en steun in de samenleving te krijgen om door te groeien, aldus Den Ouden.

"We moeten laten zien wat we wel kunnen, maar ook wat we niet kunnen. Als je onderzoek doet op onbekend terrein horen ook onbekende risico's. Waarom vertellen we hier niet openlijk over?"

Perceptie voedingsindustrie

Den Ouden: "Biologisch is niet per se voedselveilig, het is interessant dat het die lading wel heeft." Ook leeft de perceptie dat alles wat van het land komt, natuurlijk is en uit de fabriek kunstmatig. Aan de foodsector de taak om dit beeld bij te stellen, aldus de FNLI-voorman.

Toon bijvoorbeeld aan dat efficiënt produceren noodzaak is om 9 miljard monden te voeden in 2050 en dat technologie hiervoor essentieel is. Den Ouden noemt vleeswarenproducent Van de Bilt een voorbeeld van transparantie. Het bedrijf stelde de hele fabriek open voor het programma Keuringsdienst van Waarde. “De camera kwam echt overal."

Studie levensmiddelentechnologie

Meer transparantie is ook nodig om de voedingsindustrie onder jonge mensen te promoten. Want een studie als levensmiddelentechnologie trekt niet genoeg mensen uit eigen land. "De helft van het aantal studenten levensmiddelentechnologie komt uit het buitenland."

Bron: VMT

Publicatiedatum: 15-3-2012

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

31-10-2014 Tweede prijs voor De Traay biologische speltstroop
30-10-2014 Amaizin in de prijzen in Malmö
29-10-2014 "Honingtest Consumentenbond tendentieus en feitelijk onjuist"
22-10-2014 Superfood maca in nieuwe smaak van Lovechock
21-10-2014 Nieuw bij TerraSana: Bodenschätze van Sonnentor
16-10-2014 MAX's Mueslireep is als geintje begonnen
15-10-2014 Verkoop biologische appelen en stroop ten bate van Kankeronderzoekfonds Limburg
13-10-2014 onoff spices! steunt opleiding Thaise kinderen tot biologische boer
2-10-2014 Voel de verandering in de lucht...
29-9-2014 Keuringsdienst van Waarde test honing op plastic
29-9-2014 Ambachtelijk fruitbeleg met 70% fruit
26-9-2014 Keuringsdienst van Waarde verdiept zich in (bio-) honing
24-9-2014 StoereVrouwen delen biologische producten uit in Utrecht
23-9-2014 Bijeenkomst over Nederlandse biologische honing
23-9-2014 Mango Chutney zonder geraffineerde suikers
19-9-2014 The Vegan Frog introduceert biologische paté en hummus op Biolicious
15-9-2014 Biobites voegt nieuwe smaak toe aan assortiment
12-9-2014 Nieuw schap bij Etos vol met 'Good Food'
11-9-2014 Suikerwier, eerste duurzaam geteelde zeewier uit Zeeland
11-9-2014 Natur'Inov introduceert C&C

 

Reacties:


Wat een ouwehoer ik wed dat hij zelf bio eet daar hij niet met echt overtuigende argumenten komt, bio teelt kan ook in 2050 voor 9 miljard mensen zorgen en zolang wij genoeg boeren en boerenland hier hebben kunnen we elkaar makkelijk voedden boycotte dus die ouwe peer.
Siki, zuidholland - 4-4-2012 3:34:39


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Hoeveel is 2 + 3? *