Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Philip den Ouden van FNLI:
"Biologisch niet per se voedselveilig, interessant dat het die lading wel heeft"

De voedingsmiddelenindustrie moet de 'ramen wassen en de deuren open doen', in andere woorden: transparanter worden. Dit stelt directeur Philip den Ouden van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) tijdens het VMT Food Event. Dit is noodzakelijk omdat er in de samenleving percepties leven over de voedingsmiddelenindustrie die niet kloppen. Dit komt deels door de sector zelf die soms te angstig is om naar buiten te treden.

Klonen en E-nummers

Veel consumenten zien GMO's, klonen en E-nummers als iets negatiefs. Aan de individuele voedingsbedrijven en de hele sector de taak om te laten zien hoe het echt zit. Dit is nodig om een stevige inbedding en steun in de samenleving te krijgen om door te groeien, aldus Den Ouden.

"We moeten laten zien wat we wel kunnen, maar ook wat we niet kunnen. Als je onderzoek doet op onbekend terrein horen ook onbekende risico's. Waarom vertellen we hier niet openlijk over?"

Perceptie voedingsindustrie

Den Ouden: "Biologisch is niet per se voedselveilig, het is interessant dat het die lading wel heeft." Ook leeft de perceptie dat alles wat van het land komt, natuurlijk is en uit de fabriek kunstmatig. Aan de foodsector de taak om dit beeld bij te stellen, aldus de FNLI-voorman.

Toon bijvoorbeeld aan dat efficiënt produceren noodzaak is om 9 miljard monden te voeden in 2050 en dat technologie hiervoor essentieel is. Den Ouden noemt vleeswarenproducent Van de Bilt een voorbeeld van transparantie. Het bedrijf stelde de hele fabriek open voor het programma Keuringsdienst van Waarde. “De camera kwam echt overal."

Studie levensmiddelentechnologie

Meer transparantie is ook nodig om de voedingsindustrie onder jonge mensen te promoten. Want een studie als levensmiddelentechnologie trekt niet genoeg mensen uit eigen land. "De helft van het aantal studenten levensmiddelentechnologie komt uit het buitenland."

Bron: VMT

Publicatiedatum: 15-3-2012

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

24-4-2017 Crackers zonder palmvet
24-4-2017 "Komend jaar nog zeker 10 nieuwe Yakso-producten"
19-4-2017 Gezonde bakmixen als ode aan broer
19-4-2017 Geavanceerde oogstmachine stript hennepplant van top tot teen
19-4-2017 Gepersonaliseerde zak bio-muesli als Moederdag-verrassing
18-4-2017 Recall België: Ekoland melk- en hazelnootpasta
18-4-2017 Nieuw: biologische granola in drie verschillende smaken
14-4-2017 Nature & Cie wint Franse prijs voor beste bioproduct 2017
14-4-2017 "Een pannenkoek beleggen als een gezonde wrap"
14-4-2017 "Meer paasproducten verkocht dan afgelopen jaren"
14-4-2017 "Suikervrij is inmiddels een absolute hype"
13-4-2017 La Vida Vegan wint Sweetie Award 2017
13-4-2017 Winactie: bio-chocolade tijdens Pasen
7-4-2017 Gemiddelde zoutgehalte daalt, suikergehalte niet
6-4-2017 Winactie: weekendje weg op Boerderij de Rit
5-4-2017 Nieuw: Sea Veg Crispies van Clearspring
5-4-2017 Wederom awards voor pompoendelicatessen Georg
3-4-2017 Royal Green introduceert drie nieuwe cereals
3-4-2017 Natudis introduceert Nice & Nuts
3-4-2017 De Smaakspecialist geeft energie aan Voedselbank Amersfoort

 

Reacties:


Wat een ouwehoer ik wed dat hij zelf bio eet daar hij niet met echt overtuigende argumenten komt, bio teelt kan ook in 2050 voor 9 miljard mensen zorgen en zolang wij genoeg boeren en boerenland hier hebben kunnen we elkaar makkelijk voedden boycotte dus die ouwe peer.
Siki, zuidholland - 4-4-2012 3:34:39


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *