Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Philip den Ouden van FNLI:
"Biologisch niet per se voedselveilig, interessant dat het die lading wel heeft"

De voedingsmiddelenindustrie moet de 'ramen wassen en de deuren open doen', in andere woorden: transparanter worden. Dit stelt directeur Philip den Ouden van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) tijdens het VMT Food Event. Dit is noodzakelijk omdat er in de samenleving percepties leven over de voedingsmiddelenindustrie die niet kloppen. Dit komt deels door de sector zelf die soms te angstig is om naar buiten te treden.

Klonen en E-nummers

Veel consumenten zien GMO's, klonen en E-nummers als iets negatiefs. Aan de individuele voedingsbedrijven en de hele sector de taak om te laten zien hoe het echt zit. Dit is nodig om een stevige inbedding en steun in de samenleving te krijgen om door te groeien, aldus Den Ouden.

"We moeten laten zien wat we wel kunnen, maar ook wat we niet kunnen. Als je onderzoek doet op onbekend terrein horen ook onbekende risico's. Waarom vertellen we hier niet openlijk over?"

Perceptie voedingsindustrie

Den Ouden: "Biologisch is niet per se voedselveilig, het is interessant dat het die lading wel heeft." Ook leeft de perceptie dat alles wat van het land komt, natuurlijk is en uit de fabriek kunstmatig. Aan de foodsector de taak om dit beeld bij te stellen, aldus de FNLI-voorman.

Toon bijvoorbeeld aan dat efficiŰnt produceren noodzaak is om 9 miljard monden te voeden in 2050 en dat technologie hiervoor essentieel is. Den Ouden noemt vleeswarenproducent Van de Bilt een voorbeeld van transparantie. Het bedrijf stelde de hele fabriek open voor het programma Keuringsdienst van Waarde. ôDe camera kwam echt overal."

Studie levensmiddelentechnologie

Meer transparantie is ook nodig om de voedingsindustrie onder jonge mensen te promoten. Want een studie als levensmiddelentechnologie trekt niet genoeg mensen uit eigen land. "De helft van het aantal studenten levensmiddelentechnologie komt uit het buitenland."

Bron: VMT

Publicatiedatum: 15-3-2012

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

1-7-2015 Mont Blanc Foods: Kweepeer vruchtenspread nu ook biologisch
23-6-2015 Zesty vestigt hoop op bio-sambal
23-6-2015 Trafo bakt chips in kokosolie
23-6-2015 Recordaantal Grenada Chocoladefietsers
15-6-2015 Nieuw van Bommels Boerke: 3 biologische bbq-sauzen
15-6-2015 GreenAge introduceert Italiaanse delicatessenlijn
12-6-2015 Bio-cacaoboeren herbebossen in Braziliaans Amazonegebied
11-6-2015 IDorganics wijzigt samenstelling witte chocolade
9-6-2015 Florentin voortaan in ronde verpakking
8-6-2015 Introductie Italiaanse delicatessenlijn GreenAge aanstaande
5-6-2015 "De smaak van veel chocolade laat te wensen over"
5-6-2015 CHOCOdelic Extremalism product launch
29-5-2015 "Chiazaden zijn een aanvulling op dagelijkse gezonde eetpatroon"
28-5-2015 Nieuw: Royal Green premium gourmet honing
27-5-2015 "1-0 voor ons als iemand bakt met Ghee Easy"
26-5-2015 Waarom kiezen we eerder voor chips dan voor een komkommer?
20-5-2015 Lazuur Food Community fietst weer mee met de Grenada Chocoladekaravaan
18-5-2015 Bio-sojasauzen van onoff spices! nu ook verkrijgbaar bij Natudis
18-5-2015 GreenAge introduceert biologische freekeh in Nederland
12-5-2015 "Amanprana pionier van 100% extra virgin kokosolie in Europa"

 

Reacties:


Wat een ouwehoer ik wed dat hij zelf bio eet daar hij niet met echt overtuigende argumenten komt, bio teelt kan ook in 2050 voor 9 miljard mensen zorgen en zolang wij genoeg boeren en boerenland hier hebben kunnen we elkaar makkelijk voedden boycotte dus die ouwe peer.
Siki, zuidholland - 4-4-2012 3:34:39


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *