Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Philip den Ouden van FNLI:
"Biologisch niet per se voedselveilig, interessant dat het die lading wel heeft"

De voedingsmiddelenindustrie moet de 'ramen wassen en de deuren open doen', in andere woorden: transparanter worden. Dit stelt directeur Philip den Ouden van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) tijdens het VMT Food Event. Dit is noodzakelijk omdat er in de samenleving percepties leven over de voedingsmiddelenindustrie die niet kloppen. Dit komt deels door de sector zelf die soms te angstig is om naar buiten te treden.

Klonen en E-nummers

Veel consumenten zien GMO's, klonen en E-nummers als iets negatiefs. Aan de individuele voedingsbedrijven en de hele sector de taak om te laten zien hoe het echt zit. Dit is nodig om een stevige inbedding en steun in de samenleving te krijgen om door te groeien, aldus Den Ouden.

"We moeten laten zien wat we wel kunnen, maar ook wat we niet kunnen. Als je onderzoek doet op onbekend terrein horen ook onbekende risico's. Waarom vertellen we hier niet openlijk over?"

Perceptie voedingsindustrie

Den Ouden: "Biologisch is niet per se voedselveilig, het is interessant dat het die lading wel heeft." Ook leeft de perceptie dat alles wat van het land komt, natuurlijk is en uit de fabriek kunstmatig. Aan de foodsector de taak om dit beeld bij te stellen, aldus de FNLI-voorman.

Toon bijvoorbeeld aan dat efficiŽnt produceren noodzaak is om 9 miljard monden te voeden in 2050 en dat technologie hiervoor essentieel is. Den Ouden noemt vleeswarenproducent Van de Bilt een voorbeeld van transparantie. Het bedrijf stelde de hele fabriek open voor het programma Keuringsdienst van Waarde. ďDe camera kwam echt overal."

Studie levensmiddelentechnologie

Meer transparantie is ook nodig om de voedingsindustrie onder jonge mensen te promoten. Want een studie als levensmiddelentechnologie trekt niet genoeg mensen uit eigen land. "De helft van het aantal studenten levensmiddelentechnologie komt uit het buitenland."

Bron: VMT

Publicatiedatum: 15-3-2012

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

27-3-2015 Nieuw van Bovetti: biologische witte chocolade
25-3-2015 LeefSaam Crunchy: bouwen aan nieuw huis voor kinderen Buro Lima
24-3-2015 De Traay verheugd dat bio-certificering van Nederlandse honing nu ťcht mogelijk is
13-3-2015 Trafo hand cooked chips: kleine zakjes en nieuwe smaken
12-3-2015 De Smaakmakkers komen er aan
12-3-2015 Crowdfunders bouwen mee aan nieuwe fabriek Chocolatemakers
9-3-2015 Wie maakt straks jouw chocola?
5-3-2015 'LeefSaam crunchy' voor een goed doel
4-3-2015 Valderrama introduceert biologische olijfolie
23-2-2015 Boekweit van De Nieuwe Band: Boekweit van dichtbij!
17-2-2015 Lovechock Pecan/Maca valt in prijzen
10-2-2015 Rhumveld bekijkt bio-quinoaproductie van dichtbij
6-2-2015 The Organic Factory presenteert mini fruit- en pepermuntrolletjes
3-2-2015 Rhumveld verwacht overschot bio-quinoa in 'duurder' Bolivia
30-1-2015 Sonnentor gebruikt geen palmolie meer
30-1-2015 De beste bio-producten van Beieren bekroond
29-1-2015 Primeur op Bio-beurs: Gedroogde zeesla uit Oosterschelde
28-1-2015 Wat doet een duikbril in een mosterdmakerij?
20-1-2015 TerraSana Positive Eating is er bij, u ook?
19-1-2015 Klanten Lazuur plukken bio-olijven in Portugal

 

Reacties:


Wat een ouwehoer ik wed dat hij zelf bio eet daar hij niet met echt overtuigende argumenten komt, bio teelt kan ook in 2050 voor 9 miljard mensen zorgen en zolang wij genoeg boeren en boerenland hier hebben kunnen we elkaar makkelijk voedden boycotte dus die ouwe peer.
Siki, zuidholland - 4-4-2012 3:34:39


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *