Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Philip den Ouden van FNLI:
"Biologisch niet per se voedselveilig, interessant dat het die lading wel heeft"

De voedingsmiddelenindustrie moet de 'ramen wassen en de deuren open doen', in andere woorden: transparanter worden. Dit stelt directeur Philip den Ouden van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) tijdens het VMT Food Event. Dit is noodzakelijk omdat er in de samenleving percepties leven over de voedingsmiddelenindustrie die niet kloppen. Dit komt deels door de sector zelf die soms te angstig is om naar buiten te treden.

Klonen en E-nummers

Veel consumenten zien GMO's, klonen en E-nummers als iets negatiefs. Aan de individuele voedingsbedrijven en de hele sector de taak om te laten zien hoe het echt zit. Dit is nodig om een stevige inbedding en steun in de samenleving te krijgen om door te groeien, aldus Den Ouden.

"We moeten laten zien wat we wel kunnen, maar ook wat we niet kunnen. Als je onderzoek doet op onbekend terrein horen ook onbekende risico's. Waarom vertellen we hier niet openlijk over?"

Perceptie voedingsindustrie

Den Ouden: "Biologisch is niet per se voedselveilig, het is interessant dat het die lading wel heeft." Ook leeft de perceptie dat alles wat van het land komt, natuurlijk is en uit de fabriek kunstmatig. Aan de foodsector de taak om dit beeld bij te stellen, aldus de FNLI-voorman.

Toon bijvoorbeeld aan dat efficiŽnt produceren noodzaak is om 9 miljard monden te voeden in 2050 en dat technologie hiervoor essentieel is. Den Ouden noemt vleeswarenproducent Van de Bilt een voorbeeld van transparantie. Het bedrijf stelde de hele fabriek open voor het programma Keuringsdienst van Waarde. ďDe camera kwam echt overal."

Studie levensmiddelentechnologie

Meer transparantie is ook nodig om de voedingsindustrie onder jonge mensen te promoten. Want een studie als levensmiddelentechnologie trekt niet genoeg mensen uit eigen land. "De helft van het aantal studenten levensmiddelentechnologie komt uit het buitenland."

Bron: VMT

Publicatiedatum: 15-3-2012

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

1-9-2014 Nieuwe biologische fruitsnack: McFruities
29-8-2014 Winnaar Sunria kookwedstrijd bekend
25-8-2014 De Halm als reisgenoot met Stop&go
15-8-2014 Foodwatch voert campagne tegen verborgen dierlijke stoffen in voedselproducten
15-8-2014 Landgoedfair Heerlijkheid MariŽnwaerdt viert jubileum
12-8-2014 stop&go klaar voor de start
15-7-2014 Consumentenbond toont verschil tussen gangbare en biologische gedroogde abrikozen
14-7-2014 Superfood verovert ook Brabant
30-6-2014 Nieuw van Yakso: Java Chips
25-6-2014 Justnuts introduceert: Nutty Frutty tussendoortjes
24-6-2014 Heerlijk waar!: Nieuw label voor 'bio-cadeautjes'
23-6-2014 De Traay: veel belangstelling voor de bij en haar producten tijdens biologisch lifestyle festival
17-6-2014 PlanetBIO: "Geen misleiding etiketten superfoods"
13-6-2014 Consumentenbond: "Onzin op etiketten superfoods"
11-6-2014 Nieuw bij onoff spices!: biologische Thaise kokosroom
10-6-2014 Bovetti brengt recordaantal biologische chocoladesmaken in Nederland en BelgiŽ
3-6-2014 3FM-DJ Gerard Ekdom: "Biologisch eten is echter, het is geen rotzooi"
2-6-2014 Nieuw bij De Nieuwe Band: Groentechips van Croustisud
26-5-2014 GoPure-lijn compleet gerestyled
22-5-2014 Roo'Bar verrast met nieuwe smaken

 

Reacties:


Wat een ouwehoer ik wed dat hij zelf bio eet daar hij niet met echt overtuigende argumenten komt, bio teelt kan ook in 2050 voor 9 miljard mensen zorgen en zolang wij genoeg boeren en boerenland hier hebben kunnen we elkaar makkelijk voedden boycotte dus die ouwe peer.
Siki, zuidholland - 4-4-2012 3:34:39


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Hoeveel is 2 + 3? *