Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Philip den Ouden van FNLI:
"Biologisch niet per se voedselveilig, interessant dat het die lading wel heeft"

De voedingsmiddelenindustrie moet de 'ramen wassen en de deuren open doen', in andere woorden: transparanter worden. Dit stelt directeur Philip den Ouden van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) tijdens het VMT Food Event. Dit is noodzakelijk omdat er in de samenleving percepties leven over de voedingsmiddelenindustrie die niet kloppen. Dit komt deels door de sector zelf die soms te angstig is om naar buiten te treden.

Klonen en E-nummers

Veel consumenten zien GMO's, klonen en E-nummers als iets negatiefs. Aan de individuele voedingsbedrijven en de hele sector de taak om te laten zien hoe het echt zit. Dit is nodig om een stevige inbedding en steun in de samenleving te krijgen om door te groeien, aldus Den Ouden.

"We moeten laten zien wat we wel kunnen, maar ook wat we niet kunnen. Als je onderzoek doet op onbekend terrein horen ook onbekende risico's. Waarom vertellen we hier niet openlijk over?"

Perceptie voedingsindustrie

Den Ouden: "Biologisch is niet per se voedselveilig, het is interessant dat het die lading wel heeft." Ook leeft de perceptie dat alles wat van het land komt, natuurlijk is en uit de fabriek kunstmatig. Aan de foodsector de taak om dit beeld bij te stellen, aldus de FNLI-voorman.

Toon bijvoorbeeld aan dat efficiŽnt produceren noodzaak is om 9 miljard monden te voeden in 2050 en dat technologie hiervoor essentieel is. Den Ouden noemt vleeswarenproducent Van de Bilt een voorbeeld van transparantie. Het bedrijf stelde de hele fabriek open voor het programma Keuringsdienst van Waarde. ďDe camera kwam echt overal."

Studie levensmiddelentechnologie

Meer transparantie is ook nodig om de voedingsindustrie onder jonge mensen te promoten. Want een studie als levensmiddelentechnologie trekt niet genoeg mensen uit eigen land. "De helft van het aantal studenten levensmiddelentechnologie komt uit het buitenland."

Bron: VMT

Publicatiedatum: 15-3-2012

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

3-5-2016 Nieuw van BioToday: Palmyra zoetstof
2-5-2016 TerraSana vernieuwt Japanse soba- en udonnoedels
2-5-2016 Chocoladehartjes voor Moederdag
28-4-2016 Nu ook Demeter rietsuiker bij De Nieuwe Band
28-4-2016 Plamil: alternatieve 'melk'chocoladehartjes voor Moederdag
26-4-2016 Lovechock wint Best Organic Product Award met Mylk in Londen
21-4-2016 Drogisterijketen Trekpleister kiest voor Leev
12-4-2016 Choco & Things valt Nederland binnen
12-4-2016 Graanvrij ontbijten met Paleonola granola's
12-4-2016 Moo Free komt met nieuwe productlijn voor bakkers
11-4-2016 Glutenvrije haver Vandinter Semo gecertificeerd
8-4-2016 Biologische bijenhouderij: Skal-reglement R21 vernieuwd
6-4-2016 RECALL: Lovechock Pure Nibs bevat mogelijk noten
1-4-2016 Nieuw: RAW Granola met gekiemde boekweit
31-3-2016 Glutenvrije hal biedt De Halm groeiruimte
31-3-2016 Smakelijk mediteren met biologische boeddhabeertjes
24-3-2016 Bio-chocolade van Plamil - gezoet met kokosbloesemsuiker
23-3-2016 PLUS verkoopt zeewier als pasta
21-3-2016 Gratis paaseitjes zoeken bij Ut Rooie Bietje
18-3-2016 South-End Power Granola 'verkoopt zichzelf'

 

Reacties:


Wat een ouwehoer ik wed dat hij zelf bio eet daar hij niet met echt overtuigende argumenten komt, bio teelt kan ook in 2050 voor 9 miljard mensen zorgen en zolang wij genoeg boeren en boerenland hier hebben kunnen we elkaar makkelijk voedden boycotte dus die ouwe peer.
Siki, zuidholland - 4-4-2012 3:34:39


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *