Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Philip den Ouden van FNLI:
"Biologisch niet per se voedselveilig, interessant dat het die lading wel heeft"

De voedingsmiddelenindustrie moet de 'ramen wassen en de deuren open doen', in andere woorden: transparanter worden. Dit stelt directeur Philip den Ouden van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) tijdens het VMT Food Event. Dit is noodzakelijk omdat er in de samenleving percepties leven over de voedingsmiddelenindustrie die niet kloppen. Dit komt deels door de sector zelf die soms te angstig is om naar buiten te treden.

Klonen en E-nummers

Veel consumenten zien GMO's, klonen en E-nummers als iets negatiefs. Aan de individuele voedingsbedrijven en de hele sector de taak om te laten zien hoe het echt zit. Dit is nodig om een stevige inbedding en steun in de samenleving te krijgen om door te groeien, aldus Den Ouden.

"We moeten laten zien wat we wel kunnen, maar ook wat we niet kunnen. Als je onderzoek doet op onbekend terrein horen ook onbekende risico's. Waarom vertellen we hier niet openlijk over?"

Perceptie voedingsindustrie

Den Ouden: "Biologisch is niet per se voedselveilig, het is interessant dat het die lading wel heeft." Ook leeft de perceptie dat alles wat van het land komt, natuurlijk is en uit de fabriek kunstmatig. Aan de foodsector de taak om dit beeld bij te stellen, aldus de FNLI-voorman.

Toon bijvoorbeeld aan dat efficiënt produceren noodzaak is om 9 miljard monden te voeden in 2050 en dat technologie hiervoor essentieel is. Den Ouden noemt vleeswarenproducent Van de Bilt een voorbeeld van transparantie. Het bedrijf stelde de hele fabriek open voor het programma Keuringsdienst van Waarde. “De camera kwam echt overal."

Studie levensmiddelentechnologie

Meer transparantie is ook nodig om de voedingsindustrie onder jonge mensen te promoten. Want een studie als levensmiddelentechnologie trekt niet genoeg mensen uit eigen land. "De helft van het aantal studenten levensmiddelentechnologie komt uit het buitenland."

Bron: VMT

Publicatiedatum: 15-3-2012

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

14-2-2017 'Jungle Bites' en 'Sunny Almond': nieuw van iChoc
14-2-2017 Bio-rijstwafels bedreigen wildlife in Cornwall
14-2-2017 Biobites goes Germany
13-2-2017 Mediterrane lijn van TerraSana op BIOFACH
9-2-2017 Veredeling quinoa sneller en beter door nieuwe kennis over DNA
9-2-2017 Thaise boeren gaan massaal voor bio-rijst
9-2-2017 Nieuw: Biologische barbecuesauzen in een hip jasje
9-2-2017 Brinkers introduceert La Vida Vegan op BIOFACH
6-2-2017 GoPure paprikachips verschijnt in twee nieuwe varianten
30-1-2017 Acacia- en bloemenhoning van Nutridia verlicht tegen pijn
25-1-2017 Nieuw in België: biologische kruiden van Herbaria
20-1-2017 De Traay vierde 40-jarig bestaan op Bio-beurs
18-1-2017 "Kwaliteitsbewaking Griekse producten van hoger niveau dan ooit"
16-1-2017 "Biologische kruidenierswaren blijft een nichemarkt"
13-1-2017 Nieuw: seitan met smaken Teriyaki en Chili tops
13-1-2017 Verfijnd, vegan en 'suikervrij': chocolade met een twist
10-1-2017 Griekse olijfolie verovert Nederland
6-1-2017 Biologische oestersaus met echte oesters van onoff spices!
6-1-2017 Bio-kruiden Herbaria ook in België
6-1-2017 Productie bio-suiker in Nederland ver weg

 

Reacties:


Wat een ouwehoer ik wed dat hij zelf bio eet daar hij niet met echt overtuigende argumenten komt, bio teelt kan ook in 2050 voor 9 miljard mensen zorgen en zolang wij genoeg boeren en boerenland hier hebben kunnen we elkaar makkelijk voedden boycotte dus die ouwe peer.
Siki, zuidholland - 4-4-2012 3:34:39


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *