Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Philip den Ouden van FNLI:
"Biologisch niet per se voedselveilig, interessant dat het die lading wel heeft"

De voedingsmiddelenindustrie moet de 'ramen wassen en de deuren open doen', in andere woorden: transparanter worden. Dit stelt directeur Philip den Ouden van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) tijdens het VMT Food Event. Dit is noodzakelijk omdat er in de samenleving percepties leven over de voedingsmiddelenindustrie die niet kloppen. Dit komt deels door de sector zelf die soms te angstig is om naar buiten te treden.

Klonen en E-nummers

Veel consumenten zien GMO's, klonen en E-nummers als iets negatiefs. Aan de individuele voedingsbedrijven en de hele sector de taak om te laten zien hoe het echt zit. Dit is nodig om een stevige inbedding en steun in de samenleving te krijgen om door te groeien, aldus Den Ouden.

"We moeten laten zien wat we wel kunnen, maar ook wat we niet kunnen. Als je onderzoek doet op onbekend terrein horen ook onbekende risico's. Waarom vertellen we hier niet openlijk over?"

Perceptie voedingsindustrie

Den Ouden: "Biologisch is niet per se voedselveilig, het is interessant dat het die lading wel heeft." Ook leeft de perceptie dat alles wat van het land komt, natuurlijk is en uit de fabriek kunstmatig. Aan de foodsector de taak om dit beeld bij te stellen, aldus de FNLI-voorman.

Toon bijvoorbeeld aan dat efficiënt produceren noodzaak is om 9 miljard monden te voeden in 2050 en dat technologie hiervoor essentieel is. Den Ouden noemt vleeswarenproducent Van de Bilt een voorbeeld van transparantie. Het bedrijf stelde de hele fabriek open voor het programma Keuringsdienst van Waarde. “De camera kwam echt overal."

Studie levensmiddelentechnologie

Meer transparantie is ook nodig om de voedingsindustrie onder jonge mensen te promoten. Want een studie als levensmiddelentechnologie trekt niet genoeg mensen uit eigen land. "De helft van het aantal studenten levensmiddelentechnologie komt uit het buitenland."

Bron: VMT

Publicatiedatum: 15-3-2012

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

11-4-2014 BioBite en BiteMe, een 100% natuurlijke Bite
10-4-2014 TerraSana Pesto Tradizionale, weer volop verkrijgbaar
3-4-2014 Nieuw:TerraSana Rijst & Gierst Amazake
31-3-2014 Nu bij De Zaai-Ster: Torfolk Gård, ambachtelijke Zweedse bio-jam
31-3-2014 Twee nieuwe woksauzen van onoff spices!
24-3-2014 Lovechock Rocks: om te delen
21-3-2014 TerraSana introduceert 3e variant: Hummus Koriander
20-3-2014 "Voedingscentrum maakt zichzelf ongeloofwaardig"
20-3-2014 GoPure: Biologische chips voor 'groene en lichtgroene consument'
7-3-2014 Giga chocolade-ei bij Gimsel
6-3-2014 Voedingscentrum: "Superfoods bestaan niet"
26-2-2014 Geen allergie te gek voor Alter Dark Chocolate
24-2-2014 Allereerste SRI bio-rijst op de Belgische markt
20-2-2014 Georg Thalhammer presenteert pompoendelicatessenlijn
19-2-2014 LivingGreens gaat raw- en superfoodsassortiment verder uitbreiden
18-2-2014 FZ Organic Food geëerd voor 25 jaar BioFach
11-2-2014 Maak kennis met High Quality Organics op BioFach
7-2-2014 "We sourcen superfoods bewust dichtbij de bron"
5-2-2014 OFC: Nu ook biologische zwarte peper uit eigen bron
29-1-2014 Loveletter van Lovechock inspireert om zomaar iets liefs te zeggen

 

Reacties:


Wat een ouwehoer ik wed dat hij zelf bio eet daar hij niet met echt overtuigende argumenten komt, bio teelt kan ook in 2050 voor 9 miljard mensen zorgen en zolang wij genoeg boeren en boerenland hier hebben kunnen we elkaar makkelijk voedden boycotte dus die ouwe peer.
Siki, zuidholland - 4-4-2012 3:34:39


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Hoeveel is 2 + 3? *