Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Philip den Ouden van FNLI:
"Biologisch niet per se voedselveilig, interessant dat het die lading wel heeft"

De voedingsmiddelenindustrie moet de 'ramen wassen en de deuren open doen', in andere woorden: transparanter worden. Dit stelt directeur Philip den Ouden van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) tijdens het VMT Food Event. Dit is noodzakelijk omdat er in de samenleving percepties leven over de voedingsmiddelenindustrie die niet kloppen. Dit komt deels door de sector zelf die soms te angstig is om naar buiten te treden.

Klonen en E-nummers

Veel consumenten zien GMO's, klonen en E-nummers als iets negatiefs. Aan de individuele voedingsbedrijven en de hele sector de taak om te laten zien hoe het echt zit. Dit is nodig om een stevige inbedding en steun in de samenleving te krijgen om door te groeien, aldus Den Ouden.

"We moeten laten zien wat we wel kunnen, maar ook wat we niet kunnen. Als je onderzoek doet op onbekend terrein horen ook onbekende risico's. Waarom vertellen we hier niet openlijk over?"

Perceptie voedingsindustrie

Den Ouden: "Biologisch is niet per se voedselveilig, het is interessant dat het die lading wel heeft." Ook leeft de perceptie dat alles wat van het land komt, natuurlijk is en uit de fabriek kunstmatig. Aan de foodsector de taak om dit beeld bij te stellen, aldus de FNLI-voorman.

Toon bijvoorbeeld aan dat efficiënt produceren noodzaak is om 9 miljard monden te voeden in 2050 en dat technologie hiervoor essentieel is. Den Ouden noemt vleeswarenproducent Van de Bilt een voorbeeld van transparantie. Het bedrijf stelde de hele fabriek open voor het programma Keuringsdienst van Waarde. “De camera kwam echt overal."

Studie levensmiddelentechnologie

Meer transparantie is ook nodig om de voedingsindustrie onder jonge mensen te promoten. Want een studie als levensmiddelentechnologie trekt niet genoeg mensen uit eigen land. "De helft van het aantal studenten levensmiddelentechnologie komt uit het buitenland."

Bron: VMT

Publicatiedatum: 15-3-2012

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

29-5-2015 "Chiazaden zijn een aanvulling op dagelijkse gezonde eetpatroon"
28-5-2015 Nieuw: Royal Green premium gourmet honing
27-5-2015 "1-0 voor ons als iemand bakt met Ghee Easy"
26-5-2015 Waarom kiezen we eerder voor chips dan voor een komkommer?
20-5-2015 Lazuur Food Community fietst weer mee met de Grenada Chocoladekaravaan
18-5-2015 Bio-sojasauzen van onoff spices! nu ook verkrijgbaar bij Natudis
18-5-2015 GreenAge introduceert biologische freekeh in Nederland
12-5-2015 "Amanprana pionier van 100% extra virgin kokosolie in Europa"
4-5-2015 'Mother Earth'-kaartjes bij Lovechock Rocks
29-4-2015 Proeverij met Mesjokke chocolade bij Rio de Bio
28-4-2015 Eerste quinoa ingezaaid in Lelystad en Vredepeel
22-4-2015 Metropolis: Superfoods, hebben ze die over de hele wereld?
21-4-2015 Nieuw: Bommels Boerke biologische 2.0 sauzen
14-4-2015 "Raw heeft de toekomst"
7-4-2015 onoff spices! introduceert biologische sojasauzen
27-3-2015 Nieuw van Bovetti: biologische witte chocolade
25-3-2015 LeefSaam Crunchy: bouwen aan nieuw huis voor kinderen Buro Lima
24-3-2015 De Traay verheugd dat bio-certificering van Nederlandse honing nu écht mogelijk is
13-3-2015 Trafo hand cooked chips: kleine zakjes en nieuwe smaken
12-3-2015 De Smaakmakkers komen er aan

 

Reacties:


Wat een ouwehoer ik wed dat hij zelf bio eet daar hij niet met echt overtuigende argumenten komt, bio teelt kan ook in 2050 voor 9 miljard mensen zorgen en zolang wij genoeg boeren en boerenland hier hebben kunnen we elkaar makkelijk voedden boycotte dus die ouwe peer.
Siki, zuidholland - 4-4-2012 3:34:39


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *