Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Philip den Ouden van FNLI:
"Biologisch niet per se voedselveilig, interessant dat het die lading wel heeft"

De voedingsmiddelenindustrie moet de 'ramen wassen en de deuren open doen', in andere woorden: transparanter worden. Dit stelt directeur Philip den Ouden van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) tijdens het VMT Food Event. Dit is noodzakelijk omdat er in de samenleving percepties leven over de voedingsmiddelenindustrie die niet kloppen. Dit komt deels door de sector zelf die soms te angstig is om naar buiten te treden.

Klonen en E-nummers

Veel consumenten zien GMO's, klonen en E-nummers als iets negatiefs. Aan de individuele voedingsbedrijven en de hele sector de taak om te laten zien hoe het echt zit. Dit is nodig om een stevige inbedding en steun in de samenleving te krijgen om door te groeien, aldus Den Ouden.

"We moeten laten zien wat we wel kunnen, maar ook wat we niet kunnen. Als je onderzoek doet op onbekend terrein horen ook onbekende risico's. Waarom vertellen we hier niet openlijk over?"

Perceptie voedingsindustrie

Den Ouden: "Biologisch is niet per se voedselveilig, het is interessant dat het die lading wel heeft." Ook leeft de perceptie dat alles wat van het land komt, natuurlijk is en uit de fabriek kunstmatig. Aan de foodsector de taak om dit beeld bij te stellen, aldus de FNLI-voorman.

Toon bijvoorbeeld aan dat efficiënt produceren noodzaak is om 9 miljard monden te voeden in 2050 en dat technologie hiervoor essentieel is. Den Ouden noemt vleeswarenproducent Van de Bilt een voorbeeld van transparantie. Het bedrijf stelde de hele fabriek open voor het programma Keuringsdienst van Waarde. “De camera kwam echt overal."

Studie levensmiddelentechnologie

Meer transparantie is ook nodig om de voedingsindustrie onder jonge mensen te promoten. Want een studie als levensmiddelentechnologie trekt niet genoeg mensen uit eigen land. "De helft van het aantal studenten levensmiddelentechnologie komt uit het buitenland."

Bron: VMT

Publicatiedatum: 15-3-2012

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

22-3-2017 Glutenvrije koek en ontbijtgranen van Hygiena nu ook in België
17-3-2017 Nieuw in assortiment Nutridia: kokosbloemstroop
16-3-2017 Oergraan Timilia maakt comeback in bio-pasta
16-3-2017 Nieuw bij Natudis: de complete lijn van Rineke Dijkinga
15-3-2017 Snoepen zonder schuldgevoel
6-3-2017 Nieuw bio-graan Tritordeum heeft hogere verteerbaarheid
2-3-2017 Culinaire kruiden voor elke dag
1-3-2017 Matcha en groenten geven pannenkoeken kleur
1-3-2017 Vraag naar biogranen onverminderd groot
24-2-2017 'Kinowaburger' verkozen tot favoriete biologische veggieproduct
22-2-2017 Nu verkrijgbaar: Nocciolata Cacao- en Hazelnotenpasta
14-2-2017 'Jungle Bites' en 'Sunny Almond': nieuw van iChoc
14-2-2017 Bio-rijstwafels bedreigen wildlife in Cornwall
14-2-2017 Biobites goes Germany
13-2-2017 Mediterrane lijn van TerraSana op BIOFACH
9-2-2017 Veredeling quinoa sneller en beter door nieuwe kennis over DNA
9-2-2017 Thaise boeren gaan massaal voor bio-rijst
9-2-2017 Nieuw: Biologische barbecuesauzen in een hip jasje
9-2-2017 Brinkers introduceert La Vida Vegan op BIOFACH
6-2-2017 GoPure paprikachips verschijnt in twee nieuwe varianten

 

Reacties:


Wat een ouwehoer ik wed dat hij zelf bio eet daar hij niet met echt overtuigende argumenten komt, bio teelt kan ook in 2050 voor 9 miljard mensen zorgen en zolang wij genoeg boeren en boerenland hier hebben kunnen we elkaar makkelijk voedden boycotte dus die ouwe peer.
Siki, zuidholland - 4-4-2012 3:34:39


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *