Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Philip den Ouden van FNLI:
"Biologisch niet per se voedselveilig, interessant dat het die lading wel heeft"

De voedingsmiddelenindustrie moet de 'ramen wassen en de deuren open doen', in andere woorden: transparanter worden. Dit stelt directeur Philip den Ouden van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) tijdens het VMT Food Event. Dit is noodzakelijk omdat er in de samenleving percepties leven over de voedingsmiddelenindustrie die niet kloppen. Dit komt deels door de sector zelf die soms te angstig is om naar buiten te treden.

Klonen en E-nummers

Veel consumenten zien GMO's, klonen en E-nummers als iets negatiefs. Aan de individuele voedingsbedrijven en de hele sector de taak om te laten zien hoe het echt zit. Dit is nodig om een stevige inbedding en steun in de samenleving te krijgen om door te groeien, aldus Den Ouden.

"We moeten laten zien wat we wel kunnen, maar ook wat we niet kunnen. Als je onderzoek doet op onbekend terrein horen ook onbekende risico's. Waarom vertellen we hier niet openlijk over?"

Perceptie voedingsindustrie

Den Ouden: "Biologisch is niet per se voedselveilig, het is interessant dat het die lading wel heeft." Ook leeft de perceptie dat alles wat van het land komt, natuurlijk is en uit de fabriek kunstmatig. Aan de foodsector de taak om dit beeld bij te stellen, aldus de FNLI-voorman.

Toon bijvoorbeeld aan dat efficiënt produceren noodzaak is om 9 miljard monden te voeden in 2050 en dat technologie hiervoor essentieel is. Den Ouden noemt vleeswarenproducent Van de Bilt een voorbeeld van transparantie. Het bedrijf stelde de hele fabriek open voor het programma Keuringsdienst van Waarde. “De camera kwam echt overal."

Studie levensmiddelentechnologie

Meer transparantie is ook nodig om de voedingsindustrie onder jonge mensen te promoten. Want een studie als levensmiddelentechnologie trekt niet genoeg mensen uit eigen land. "De helft van het aantal studenten levensmiddelentechnologie komt uit het buitenland."

Bron: VMT

Publicatiedatum: 15-3-2012

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

19-12-2014 3%-actie van Lendahand.com op de mayo van Ton
19-12-2014 De havervariaties van De Halm
12-12-2014 Poppe Braam, DO-IT: "Ontzettend veel prijsexplosies op bio-ingrediëntenmarkt"
8-12-2014 Crown of Holland: nog voldoende ruimte voor groei
5-12-2014 Profiteren cacaoboeren van de populariteit van chocoladeletters?
1-12-2014 Hoe duurzaam zijn chocoladeletters?
27-11-2014 "Quinoa-verkopen in Nederland zijn ingestort"
24-11-2014 De Kleinstesoepfabriek is benieuwd naar jouw soep!
21-11-2014 Justnuts wint Aanmoedigingsprijs Jaarprijs Goede Voeding
20-11-2014 Pür Gum kauwgom betreedt ook Nederlandse markt
20-11-2014 Vrees voor wereldwijd chocoladetekort
18-11-2014 Kroon introduceert bijenpollen van Aristée
14-11-2014 Voedingscentrum in actie tegen ongewenste voedselverleidingen
5-11-2014 Nieuwe uitstraling Trafo Chips
31-10-2014 Tweede prijs voor De Traay biologische speltstroop
30-10-2014 Amaizin in de prijzen in Malmö
29-10-2014 "Honingtest Consumentenbond tendentieus en feitelijk onjuist"
22-10-2014 Superfood maca in nieuwe smaak van Lovechock
21-10-2014 Nieuw bij TerraSana: Bodenschätze van Sonnentor
16-10-2014 MAX's Mueslireep is als geintje begonnen

 

Reacties:


Wat een ouwehoer ik wed dat hij zelf bio eet daar hij niet met echt overtuigende argumenten komt, bio teelt kan ook in 2050 voor 9 miljard mensen zorgen en zolang wij genoeg boeren en boerenland hier hebben kunnen we elkaar makkelijk voedden boycotte dus die ouwe peer.
Siki, zuidholland - 4-4-2012 3:34:39


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Hoeveel is 2 + 3? *