Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

  • Er is afgelopen week geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Philip den Ouden van FNLI:
"Biologisch niet per se voedselveilig, interessant dat het die lading wel heeft"

De voedingsmiddelenindustrie moet de 'ramen wassen en de deuren open doen', in andere woorden: transparanter worden. Dit stelt directeur Philip den Ouden van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) tijdens het VMT Food Event. Dit is noodzakelijk omdat er in de samenleving percepties leven over de voedingsmiddelenindustrie die niet kloppen. Dit komt deels door de sector zelf die soms te angstig is om naar buiten te treden.

Klonen en E-nummers

Veel consumenten zien GMO's, klonen en E-nummers als iets negatiefs. Aan de individuele voedingsbedrijven en de hele sector de taak om te laten zien hoe het echt zit. Dit is nodig om een stevige inbedding en steun in de samenleving te krijgen om door te groeien, aldus Den Ouden.

"We moeten laten zien wat we wel kunnen, maar ook wat we niet kunnen. Als je onderzoek doet op onbekend terrein horen ook onbekende risico's. Waarom vertellen we hier niet openlijk over?"

Perceptie voedingsindustrie

Den Ouden: "Biologisch is niet per se voedselveilig, het is interessant dat het die lading wel heeft." Ook leeft de perceptie dat alles wat van het land komt, natuurlijk is en uit de fabriek kunstmatig. Aan de foodsector de taak om dit beeld bij te stellen, aldus de FNLI-voorman.

Toon bijvoorbeeld aan dat efficiënt produceren noodzaak is om 9 miljard monden te voeden in 2050 en dat technologie hiervoor essentieel is. Den Ouden noemt vleeswarenproducent Van de Bilt een voorbeeld van transparantie. Het bedrijf stelde de hele fabriek open voor het programma Keuringsdienst van Waarde. “De camera kwam echt overal."

Studie levensmiddelentechnologie

Meer transparantie is ook nodig om de voedingsindustrie onder jonge mensen te promoten. Want een studie als levensmiddelentechnologie trekt niet genoeg mensen uit eigen land. "De helft van het aantal studenten levensmiddelentechnologie komt uit het buitenland."

Bron: VMT

Publicatiedatum: 15-3-2012

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

22-7-2016 De Halm regionale leverancier voor Keukenbazen Battle 2016
21-7-2016 Biologische 'Lola Quinoa' nu verkrijgbaar bij Ekoplaza en Udea
15-7-2016 Prime Olive Oil: gemaakt van Griekse Koroneiki-olijven
11-7-2016 Dadelstroop nieuw in Your Organic Nature-assortiment
7-7-2016 Veganistische dressings en vinaigrettes van Emils
1-7-2016 "Multinationals in Amerika kiezen voor non-GMO"
29-6-2016 Vivani 'Fine Dark' 92% en 99% erg populair in Nederland
24-6-2016 Decertificatie Italiaanse partij tarwe
23-6-2016 Nieuwe GoPure biologische aardappelchips met venkel
22-6-2016 Reisverslag: TerraSana in Japan
22-6-2016 Deense 'Hey Yum!'-snoepjes nu ook in Nederland
17-6-2016 Tortellino van GustaMente: glutenvrij, biologisch en lactosevrij
16-6-2016 Twee nieuwe iChoc-repen voor veganisten
16-6-2016 Nieuw: Smokey barbecuesaus biologisch
16-6-2016 Sea Vegetable Salad van Clearspring
16-6-2016 Biologische honing met duindoorn
13-6-2016 Zuppe - snelle, authentieke biologische soepen
10-6-2016 De Nieuwe Band heeft nu 3 soorten Demeter-bulgur
10-6-2016 Nieuw: Zuidvruchtenspreads BioToday
9-6-2016 Lifefood presenteert Rawsage op Free From Food Expo

 

Reacties:


Wat een ouwehoer ik wed dat hij zelf bio eet daar hij niet met echt overtuigende argumenten komt, bio teelt kan ook in 2050 voor 9 miljard mensen zorgen en zolang wij genoeg boeren en boerenland hier hebben kunnen we elkaar makkelijk voedden boycotte dus die ouwe peer.
Siki, zuidholland - 4-4-2012 3:34:39


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *