Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Philip den Ouden van FNLI:
"Biologisch niet per se voedselveilig, interessant dat het die lading wel heeft"

De voedingsmiddelenindustrie moet de 'ramen wassen en de deuren open doen', in andere woorden: transparanter worden. Dit stelt directeur Philip den Ouden van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) tijdens het VMT Food Event. Dit is noodzakelijk omdat er in de samenleving percepties leven over de voedingsmiddelenindustrie die niet kloppen. Dit komt deels door de sector zelf die soms te angstig is om naar buiten te treden.

Klonen en E-nummers

Veel consumenten zien GMO's, klonen en E-nummers als iets negatiefs. Aan de individuele voedingsbedrijven en de hele sector de taak om te laten zien hoe het echt zit. Dit is nodig om een stevige inbedding en steun in de samenleving te krijgen om door te groeien, aldus Den Ouden.

"We moeten laten zien wat we wel kunnen, maar ook wat we niet kunnen. Als je onderzoek doet op onbekend terrein horen ook onbekende risico's. Waarom vertellen we hier niet openlijk over?"

Perceptie voedingsindustrie

Den Ouden: "Biologisch is niet per se voedselveilig, het is interessant dat het die lading wel heeft." Ook leeft de perceptie dat alles wat van het land komt, natuurlijk is en uit de fabriek kunstmatig. Aan de foodsector de taak om dit beeld bij te stellen, aldus de FNLI-voorman.

Toon bijvoorbeeld aan dat efficiënt produceren noodzaak is om 9 miljard monden te voeden in 2050 en dat technologie hiervoor essentieel is. Den Ouden noemt vleeswarenproducent Van de Bilt een voorbeeld van transparantie. Het bedrijf stelde de hele fabriek open voor het programma Keuringsdienst van Waarde. “De camera kwam echt overal."

Studie levensmiddelentechnologie

Meer transparantie is ook nodig om de voedingsindustrie onder jonge mensen te promoten. Want een studie als levensmiddelentechnologie trekt niet genoeg mensen uit eigen land. "De helft van het aantal studenten levensmiddelentechnologie komt uit het buitenland."

Bron: VMT

Publicatiedatum: 15-3-2012

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

20-1-2017 De Traay vierde 40-jarig bestaan op Bio-beurs
18-1-2017 "Kwaliteitsbewaking Griekse producten van hoger niveau dan ooit"
16-1-2017 "Biologische kruidenierswaren blijft een nichemarkt"
13-1-2017 Nieuw: seitan met smaken Teriyaki en Chili tops
13-1-2017 Verfijnd, vegan en 'suikervrij': chocolade met een twist
10-1-2017 Griekse olijfolie verovert Nederland
6-1-2017 Biologische oestersaus met echte oesters van onoff spices!
6-1-2017 Bio-kruiden Herbaria ook in België
6-1-2017 Productie bio-suiker in Nederland ver weg
21-12-2016 Zweedse vrijheid smaakt naar jam
20-12-2016 Acacia- en bloemenhoning nu verkrijgbaar in knijpfles
16-12-2016 "Bio is stadium van hype allang ontgroeid"
16-12-2016 Khoisan fleur de sel behoort tot top 5 zouten ter wereld
16-12-2016 Bijenhuis gaat verder als "Bijenhuis B.V. i.o."
15-12-2016 Thee in cadeauverpakking in trek tijdens de feestdagen
15-12-2016 Nieuwe K3-biomuesli smeert de kinderkelen
14-12-2016 Oosterse warme drank verwarmt lichaam en geest
14-12-2016 Tony's Chocolonely wil cacaomarkt van binnenuit verduurzamen
2-12-2016 Ambachtelijke pesto's en tapenades LEQRS krijgen nieuw jasje
2-12-2016 Nieuw: appelmoes- en puree van Demeter-kwaliteit

 

Reacties:


Wat een ouwehoer ik wed dat hij zelf bio eet daar hij niet met echt overtuigende argumenten komt, bio teelt kan ook in 2050 voor 9 miljard mensen zorgen en zolang wij genoeg boeren en boerenland hier hebben kunnen we elkaar makkelijk voedden boycotte dus die ouwe peer.
Siki, zuidholland - 4-4-2012 3:34:39


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *