Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Philip den Ouden van FNLI:
"Biologisch niet per se voedselveilig, interessant dat het die lading wel heeft"

De voedingsmiddelenindustrie moet de 'ramen wassen en de deuren open doen', in andere woorden: transparanter worden. Dit stelt directeur Philip den Ouden van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) tijdens het VMT Food Event. Dit is noodzakelijk omdat er in de samenleving percepties leven over de voedingsmiddelenindustrie die niet kloppen. Dit komt deels door de sector zelf die soms te angstig is om naar buiten te treden.

Klonen en E-nummers

Veel consumenten zien GMO's, klonen en E-nummers als iets negatiefs. Aan de individuele voedingsbedrijven en de hele sector de taak om te laten zien hoe het echt zit. Dit is nodig om een stevige inbedding en steun in de samenleving te krijgen om door te groeien, aldus Den Ouden.

"We moeten laten zien wat we wel kunnen, maar ook wat we niet kunnen. Als je onderzoek doet op onbekend terrein horen ook onbekende risico's. Waarom vertellen we hier niet openlijk over?"

Perceptie voedingsindustrie

Den Ouden: "Biologisch is niet per se voedselveilig, het is interessant dat het die lading wel heeft." Ook leeft de perceptie dat alles wat van het land komt, natuurlijk is en uit de fabriek kunstmatig. Aan de foodsector de taak om dit beeld bij te stellen, aldus de FNLI-voorman.

Toon bijvoorbeeld aan dat efficiŽnt produceren noodzaak is om 9 miljard monden te voeden in 2050 en dat technologie hiervoor essentieel is. Den Ouden noemt vleeswarenproducent Van de Bilt een voorbeeld van transparantie. Het bedrijf stelde de hele fabriek open voor het programma Keuringsdienst van Waarde. ďDe camera kwam echt overal."

Studie levensmiddelentechnologie

Meer transparantie is ook nodig om de voedingsindustrie onder jonge mensen te promoten. Want een studie als levensmiddelentechnologie trekt niet genoeg mensen uit eigen land. "De helft van het aantal studenten levensmiddelentechnologie komt uit het buitenland."

Bron: VMT

Publicatiedatum: 15-3-2012

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

5-2-2016 Lovechock presenteert MYLK Ė de eerste veganistische melkchocoladetablet
4-2-2016 Nieuw pand en breder (bio-)assortiment voor Bravo Foods
4-2-2016 TerraSana receptenacties: nieuw promotiemateriaal voor februari
2-2-2016 Nieuw: biologische drop van Oldtimers
28-1-2016 Een echte 'blikvanger': biologische Prime Olive Oil
27-1-2016 Landgoed Heerlijkheid MariŽnwaerdt debuteert op BIOFACH
26-1-2016 Amanprana's kokosbloesemsuiker nu in handige sticks
26-1-2016 Leev start 'Goed Voor een Ander Challenge'
20-1-2016 Santa Cruz Organic brengt pindapoeder op de markt
20-1-2016 Zonnatura-bijtje snapt niets van toevoegingen
20-1-2016 Na bio-honing, is het tijd voor biologische cashewnoten
19-1-2016 Biologische oliŽn en dressings van Cauvin op de Nederlandse markt
18-1-2016 Vruchtensnack Puffins nu ook in Nederland verkrijgbaar
18-1-2016 Wessanen Benelux presenteert de vernieuwde Tartex op Bio-beurs
18-1-2016 Nieuw: uitgebreide lijn Your Organic Nature olie
18-1-2016 Superfoodies krijgt een nieuw 'jasje'
14-1-2016 onoff spices! onthult het best bewaarde geheim van Thailand
14-1-2016 "Zijn steviolglycosiden natuurlijk?"
12-1-2016 Biobites presenteert Kokosbites op Bio-beurs
11-1-2016 Walnoten uit MoldaviŽ van De Nieuwe Band

 

Reacties:


Wat een ouwehoer ik wed dat hij zelf bio eet daar hij niet met echt overtuigende argumenten komt, bio teelt kan ook in 2050 voor 9 miljard mensen zorgen en zolang wij genoeg boeren en boerenland hier hebben kunnen we elkaar makkelijk voedden boycotte dus die ouwe peer.
Siki, zuidholland - 4-4-2012 3:34:39


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *