Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Strijden voor betere kindervoeding"

Organix Goodies: tussendoortjes met 'No Junk Promise'

Tholen – Organix wil baby's en peuters met haar Goodies een goede start geven. De verantwoorde tussendoortjes zijn sinds maart 2011 ook in Nederland verkrijgbaar, in supermarkten en drogisterijen. "Organix geeft een No Junk Promise af; de producten zijn veilig, puur en voedzaam", licht Karin de Kanter toe.

Ze geeft aan dat er enkel met biologische ingrediënten gewerkt wordt. "Er wordt geen gebruik gemaakt van chemische gewasbeschermingsmiddelen en dat is veiliger voor kleine kinderen." Een andere pijler is voedzaamheid. Aan de producten wordt geen zout en suiker toegevoegd en ze bevatten geen gehard vet en weinig verzadigd vet.


"Er is goed nagedacht over de ingrediënten. Zo is gekozen voor volkorenrijstwafels en zijn bijvoorbeeld de rijstwafeltjes gluten- en tarwevrij. Er worden geen toevoegingen gebruikt om de producten lekker te laten smaken. De pure smaak komt bijvoorbeeld van groenten of fruit.

Organix wil kinderen laten wennen aan natuurlijke smaken, zonder toevoegingen. "De Goodies-tussendoortjes hebben een milde smaak. De mensen zijn tegenwoordig al helemaal gewend aan alle toevoegingen."



Er zijn nu achttien Goodies in Nederland verkrijgbaar. "We zijn gestart met tussendoortjes. Het is belangrijk om voor de bestaande verpakte tussendoortjes een verantwoord alternatief te bieden. De producten zijn bedoeld voor kinderen vanaf acht maanden. De tussendoortjes die ouders nu aan hun kinderen geven zijn vaak niet voor een kind gemaakt. Zo bevat een soepstengel bijvoorbeeld veel zout."



Ze geeft aan dat Organix daarom ook ouders wil informeren over het belang van voeding voor de op gezondheid. "We geven ouders voedingskundige tips, bijvoorbeeld in advertorials in tijdschriften en op Facebook. Ook de kinderen zelf vergeten we niet. Drieduizend kinderdagverblijven zijn het afgelopen jaar op Proef Avontuur geweest. Ze leerden spelenderwijs over bepaalde groenten en fruit. Er zit een voelactiviteit in, ze zingen er een liedje over, ze mogen de groente of het fruit proeven en ermee knutselen. Kinderen reageerden hier heel leuk op."



Uitbreiding

Er zijn nu alleen maar 'droge' Goodies-tussendoortjes. In de toekomst komen daar ook 'natte' tussendoortjes bij, zoals drankjes en fruitmoes. "In februari introduceren we Goodies-fruit in een knijpverpakking." Karin erkent dat ze ook graag de out-of-home-markt op zouden willen. "Ook passen deze producten goed in de natuurvoedingswinkels."

Organix

De Britse moeder Lizzie Vann heeft Organix in 1992 opgericht. Zij merkte dat er behoefte was aan betere voeding voor kleine kinderen. Inmiddels is Organix overgenomen door Hero en zij brengen het merk naar andere landen.

Voor meer informatie:

Karin de Kanter
Manager Organix
Teteringsedijk 227
4800 DE Breda
kdkanter@organix.nl
www.organix.nl