Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Project 'Tour du Boer'

Bio-melkveehouder spreekt op kenniscafé

Natuurinclusieve landbouw, kan dat ook in de veeteeltgebieden van Groningen? Tijdens dit kenniscafé op dinsdagavond 18 september, op de boerderij van het Groninger Landschap langs de A7 ter hoogte van Lettelbert komen na een korte kennisquiz twee sprekers aan het woord.

De eerste spreker is duizendpoot Alex Datema, die naast melkveehouder voorzitter is van coöperatie koepel BoerenNatuur. Hij zit in de besturen van degebiedcoöperatie Westerkwartier en het waterschap Noorderzijlvest. BoerenNatuur ziet natuurinclusieve landbouw als een instrument in de transitie naar een landbouw die op alle fronten beter rekening houdt met de natuur.

De tweede spreker is Arjen Boer, biologisch melkveehouder in Enumatil. Hij heeft blaarkoppen als dubbeldoelkoeien, een potstalsysteem en eigen vleesverkoop. Arjen vindt het belangrijk dat boeren grondgebonden produceren en worden geholpen meer natuurinclusief te werken.

Hierna gaan we onder leiding van gastheer Peter Roelfsema met elkaar in gesprek, wat leeft er, waar is behoefte aan? We sluiten deze avond af met een borrel.

Toegang is gratis en iedereen is welkom die geïnteresseerd is in natuurinclusieve landbouw. Aanmelden is niet nodig.

Locatie: Boerderij het Groninger Landschap. De Hooilanden 12 te Lettelbert

Het kenniscafé maakt deel uit van het grotere project Tour du Boer. Tour du boer is een samenwerking tussen Natuur en Milieufederatie Groningen (NMG) en Het Gronings Agrarisch Jongeren Kontakt (GrAJK). Het programma richt zich op natuurinclusieve landbouw. Doel van de Tour du boer is om samen met boeren plannen te smeden, kennis te delen en zoveel mogelijk inwoners te informeren over en betrekken bij natuurinclusieve landbouw. Dat is landbouw waarbij boeren natuur gebruiken om hun bedrijf te versterken en gezonde voeding te produceren. Het project kan rekenen op de steun van de provincie Groningen.
Publicatiedatum: