Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Werfzeep produceert handgemaakte bio-zepen

Schierzeep: biologische zeep die ruikt naar Schiermonnikoog

Tholen – In 2009 is Evelien begonnen met het bedrijf Werfzeep. “In 2009 was vaste zeep nog niet zo populair. Er was toen niet echt een markt voor. Ik kwam het dan ook toevallig op het spoor”, vertelt eigenaresse Evelien. “Ik was op vakantie in Canada en daar woonde een jonge familie die ook zelf zeep maakte. Ik werd meteen verliefd op het ambacht: de geur door de etherische oliën en het roeren in de pan. Toen ik terugkwam in Utrecht, ben ik begonnen met zeep maken in een werfkelder, waar het bedrijf de naam aan dankt.” Alle zeepjes zijn biologisch, palmolievrij en – op twee zepen met heidehoning na – ook veganistisch. 



“Het bedrijf is langzaam gegroeid. Ik ben begonnen op een kerstmarkt en toen met een webshop. Inmiddels heb ik veel vaste klanten.” Ook de houding ten opzichte van vaste zeep is veel veranderd. 

Inmiddels is het assortiment uitgebreid tot 24 soorten, bestaat het team uit zes man en heeft Werfzeep verschillende maatwerkzepen op de lijst staan. “We hebben Schierzeep. Dit is een samenwerking met Strandresort Schier en Natuurmonumenten op Schiermonnikoog. We hebben toestemming van Natuurmonumenten om na de maaidagen in de duinvallei watermunt te oogsten. Dit destilleren we dan en gebruiken we in de zeep. Daarnaast is bijvoorbeeld de Oryzazeep ook bijzonder. Voor deze zeep maken we zelf rijstmelk van biodynamische basmatirijst van De Nieuwe Band, waar we dan weer zeep van maken met bergamot en jasmijn. Dit soort samenwerkingen zijn heel bijzonder. Wij nemen mooie ingrediënten af bij De Nieuwe Band en zij bieden als groothandel onze zepen aan.” En binnenkort komen er weer nieuwe producten in het assortiment. “We gaan een cadeauset met 18 mini-zeepjes in hotelformaat lanceren.”



Voor meer informatie:
Werfzeep
Westerkade 30
3511 HC Utrecht
0 6 14 615 010