Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Al met al weer een topdag!"

Succesvolle Grietmarkt afgelopen zaterdag

Tholen – Afgelopen weekend was het prima nazomerweer en daar heeft de Grietmarkt in Amerongen ook van geprofiteerd. “Het is geweldig als je zoiets organiseert en het is dan mooi weer. Dat geeft een hele andere sfeer”, aldus medeorganisator Ernst Hart van Wijnen van ’t Fort. “Het grote marktplein voor Kasteel Amerongen was te bezoeken, dus je weet niet precies hoeveel mensen er zijn, maar onze schatting is dat er rond de 5000 mensen zijn geweest.” 



“We zetten de stands altijd heel ruim op, zodat er nooit knelpunten in de doorstroming ontstaan. Daarnaast is dan ook persoonlijke aandacht voor de bezoekers mogelijk. De interactie tussen bezoekers en standhouders vinden we heel belangrijk, want het zijn allemaal stands met een verhaal erachter.” 

De organisatie had zich echter niet alleen beperkt tot de stands. “Er was heel veel muziek. Daarnaast hadden we ook een presentatie met proeverij door Powerpeul, dat gaat over lupine-bonen. Dat was heel interessant, want in zo’n presentatie kun je natuurlijk meer vertellen dan aan de kraam. ’s Avonds was het traditionele Grietmaal: een biologische maaltijd waar mensen voor konden inschrijven. Hiervoor hebben we de kramen omgebouwd tot aanschuiftafels. En er waren dan muzikanten die langs de tafels liepen. Al met al weer een topdag!”


Het Grietmaal

Voor meer informatie:
Ernst Hart
Wijnen van 't Fort
Zandvoort 4
3958 CT Amerongen
0343 46 13 83