Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Woensdag 5 september:

Kennis opdoen over een duurzamer Flevolands voedselsysteem

Ondernemers uit heel Flevoland die actief zijn op het gebied van voedsel, worden
uitgenodigd om op woensdagmiddag 5 september a.s. kennis op te doen over een duurzamer (lokaal)voedselsysteem. Vereniging Flevo Food, die zich onder andere inspant voor een sterkere regionale voedseleconomie, organiseert deze bijeenkomst voor haar leden en andere geïnteresseerden. De bijeenkomst vindt plaats van 14.30 tot 18.00 uur bij Rabobank Almere.

Verschillende bedrijven laten verdienmodellen zien van inspirerende duurzame initiatieven in Flevoland. Bijvoorbeeld in de landbouw en visserij en in maaltijdvoorziening voor verschillende doelgroepen. Aansluitend gaat men met elkaar in gesprek over duurzaamheid in relatie tot ondernemen met Flevolands voedsel. Natuurlijk is er ruimschoots gelegenheid voor onderlinge ontmoeting en zijn er, uiteraard, duurzame hapjes.



Ondernemer Bauke van der Veen is één van de zeven bestuursleden van de Vereniging Flevo Food en organiseert de bijeenkomst op 5 september. Actief in de verkoop van duurzaam Flevolands vlees, is het onderwerp hem op het lijf geschreven. “Het verkleinen van de impact op het milieu is een belangrijke manier om de lokale voedseleconomie te versterken,” vertelt hij. “Er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor. Door samen te werken kunnen we bijvoorbeeld elkaars reststromen benutten, zorgen voor minder voedselkilometers en voedselverspilling tegengaan. Juist doordat de Vereniging Flevo Food een netwerk is van ondernemers die in alle op elkaar volgende activiteiten in het voedselsysteem actief zijn, liggen hier grote kansen voor ons. Het is een essentieel verhaal over de FlevoFood producten, waarmee we consumenten en bedrijven enthousiast kunnen maken om vaker te kiezen voor producten uit hun eigen regio.”



Het feit dat de vereniging zo’n gemêleerd gezelschap is, maakt dat ondernemers snel met elkaar nieuwe initiatieven kunnen oppakken. Meestal zijn ondernemers georganiseerd binnen de eigen beroepsgroep, zoals boeren, handelsbedrijven, horecaondernemers en Retail bedrijven. Bauke: “Voor zover we weten is er geen enkele andere provincie waar al die verschillende ondernemers elkaar structureel ontmoeten en samenwerken. Als bestuur vertegenwoordigen we ook alle verschillende beroepsgroepen en regio’s in de provincie. En naast ondernemers, hebben zich ook andere partners aan de vereniging verbonden. Bijvoorbeeld gemeenten, onderwijsinstellingen en adviesbedrijven. Uiteraard zijn nieuwe leden en partners altijd welkom.”



De leden en partners van de vereniging kunnen de bijeenkomst gratis bijwonen, niet-leden betalen € 25, - Opgeven voor de bijeenkomst kan via info@flevofood.com Informatie over het lidmaatschap is te vinden op www.flevofood.com

Publicatiedatum: