Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Liesbeth Schellekens, Bisselingskaat

"Er gebeurt momenteel veel in de biologische bloemen"

Tholen - Liesbeth Schellekens van biologisch gecertificeerde snijbloemenkwekerij Bisselingskaat heeft vandaag de eerste ranken van Cobaea scandens (klokwinde) voor de veilingklok van Plantion in Ede laten komen. Dit is een éénjarige klimplant waar Liesbeth zelf de ranken van plukt. "Het is uniek, want Bisselingskaat is de enige die dit mooie productteelt voor de bloemenhandel via de klok van de bloemenveiling", zo vertelt Liesbeth. "Het is ook maar voor een exclusieve markt, zoals voor bruiloften of begrafenissen. Ik krijg wel vaak de reactie van bloemisten dat men de bloemen echt heel mooi vindt."



Bisselingskaat is sinds 2014 Biologisch gecertificeerd. Vóór die tijd teelde Liesbeth volgens de principes van biologische teelt, maar zonder certificaat van SKAL. “Dat ik het certificaat van SKAL bezit is relatief nog kort. Toch merk ik dat er in die korte tijd veel dingen gebeuren in de biologische bloemensector. Ik heb inmiddels met meerdere mensen contact gehad die ‘iets met biologische bloemen’ willen gaan doen. Daarnaast hebben consumenten steeds meer aandacht voor behoud van een soortenrijke natuur en een schoon milieu bij de aanschaf van producten. Zie de verheugende flinke groei van de biologische sector in de voedsellandbouw. Ik verwacht dat mensen die bewustwording doortrekken naar de bos bloemen die ze kopen en meer en meer zullen vragen om een schoon geteeld boeket van dichtbij”, vertelt Liesbeth.





Begin van het jaar is er een meeting geweest van meerdere biologische- en schone bloemenkwekers om de krachten te bundelen. “Dit krijgt zeker nog een vervolg, een Facebookgroep is al opgezet. Ook heeft ondertussen iemand zich gemeld om dit verder mee op te pakken. Diegene wil ons ondersteunen met het maken van een website en marketing- en promotiewerkzaamheden verrichten. Zij bezoekt alle geïnteresseerde, deelnemende bloemenkwekerijen en inventariseert wat de behoeftes en wensen zijn. Momenteel zitten we allemaal midden in het drukke seizoen, ik verwacht dat we in oktober of november weer bij elkaar komen. Ik weet zeker dat de biologische bloemensector in de lift zit en daar ben ik heel blij mee”, zo sluit Liesbeth af.

Voor meer informatie:
Liesbeth Schellekens
Kwekerij Bisselingskaat 
Heikantseweg 10
7031 HB Wehl
06-11728894
bisselingskaat@hetnet.nl 
www.bisselingskaat.nl