Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Varkenshouder Bas ziet voordelen EKO-code

"Duurzaam produceren zit in de genen van de biologische sector"

Voor biologische varkenshouder Bas Anthonissen geldt sinds 1 januari, net als voor zijn negentig collega's, de EKO-code. De EKO-code maakt de duurzaamheid van de deelnemers en hun verduurzaming zichtbaar. 'Duurzaam produceren zit in de genen van de biologische sector en dat maken we nu meetbaar', aldus Bas. 'Wat we al jaren doen, maken we inzichtelijk. En het biedt ons de mogelijkheid om ons te onderscheiden', zegt de Brabantse varkenshouder. 

De nieuwe EKO-code heeft verschillende voordelen. 'Het mooie van de EKO-code is dat je de duurzaamheid van bedrijven inzichtelijk kunt maken', vindt de varkenshouder. Daarnaast worden de deelnemers uitgedaagd elk jaar stappen te zetten om verder te verduurzamen. 'Het jaagt de professionaliteit binnen De Groene Weg aan.' Bas zet zijn varkens af via biologische slagerij de Groene Weg en verkoopt zijn vlees aan huis. 

Klik hier voor het volledige artikel.

Bron: Nieuwe Oogst
Publicatiedatum: