Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Dichterbij kunnen ze de producten niet krijgen"

'Buurman' Carel Bouma levert bio-producten aan Lowlands

Tholen – Het biologisch akkerbouwbedrijf van Carel Bouma bevindt zich in de achtertuin van het festival Lowlands (17-19 augustus). "Lowlands is onze achterbuur. Als ik nu naar het land rijd, zie ik allemaal tenten staan. Ik kijk zo recht op het hoofdpodium Alpha", vertelt Carel. Dit jaar gaat hij voor het eerst zijn biologische producten leveren aan het festival. "Wij gaan zelf geteelde lente-ui, gewone ui, knoflook, paarse aardappelen en gewone aardappelen leveren aan Bistro 2050. De achterliggende gedachte van dit restaurant is wat eten we in 2050? Hiervoor heeft het restaurant allerlei gerechten bedacht." Carel teelt naast deze producten ook zoete aardappel, waarvan het nu niet het oogstseizoen is. "Daarnaast leveren we ook haver in bosjes en maïsstengels ter decoratie aan het restaurant. Het is allemaal gericht op nieuwe gerechten in het kader van de klimaatverandering."



Carel is zelf ook al vanaf het begin trouwe bezoeker van het festival. "Omdat wij zo dichtbij wonen, krijgen wij vrijkaarten vanwege de eventuele overlast. Het leuke aan Lowlands is dat het niet alleen muziek is, maar ook cultuur, theater en film. En dat allemaal in onze achtertuin! Je kunt er ook allerlei gerechten krijgen, bijvoorbeeld Chinees en Japans. Het festival werkt ook al veel met biologische producten. Voor ons is dit een goede kans om bio te promoten. Misschien willen ze volgend jaar onze verse frietaardappelen wel hebben. Het is in onze achtertuin, dus van dichterbij kunnen ze de producten niet krijgen."

Voor meer informatie:

Carel Bouma
Alikruikweg 15
8256 RK Biddinghuizen
0321 331384
info@biologischpootgoed.nl
www.biologischpootgoed.nl