Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Buurman mag zijn land wel besproeien"

Prijs baal biologisch kuilvoer bijna verdubbeld

Als gevolg van de aanhoudende droogte loopt de prijs van een baal biologisch kuilvoer al op tot 100 en zelfs 120 euro per rol. Dat is bijna een verdubbeling van de normale prijs. Dit meldt Hans Kolk, verkoper van biologische kuil bij Farmel in de Noordoostpolder. "Je ziet hier en daar paniek. Er is nauwelijks nog voorraad aan voordrooggras dat in plastic balen wordt geperst. De meesten zijn al ver heen met het voeren van het eerste gemaaide gras."

De Friese biologische boeren hebben verschillende ervaringen. Sjoerd Miedema uit Haskerdiken heeft 300 koeien en zegt genoeg land te hebben. De gangbare veetelers hebben van vorig jaar nog een flinke voorraad, kunnen de koeien op stal houden en het gras sparen. Dat bevestigt ook een bio-boer uit Rotstergaast die niet met zijn naam in de krant wil: "Wij hebben een buurman met maïs die zijn land wel mag besproeien. Maar ik niet, terwijl ik net zoals hij afhankelijk ben van het land. Nu kan het zo lopen dat ik snijmais van mijn buurman moet kopen, omdat hij wel en ik niet mag sproeien. Dat ga ik straks wel bij het waterschap aan de kaak stellen." Volgens Foppe Nijboer van de Feriening Biologyske Boeren Fryslân hoort de droogte bij het ondernemersrisico.

Klik hier voor het volledige artikel.

Bron: Dagblad van het Noorden
Publicatiedatum: