Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Impressie 'Dutch Roots 2018' tijdens Wereldcongres IFAJ

Internationale journalisten bezoeken Nederlandse bio-bedrijven

Ieder jaar organiseert de International Federation of Agricultural Journalists (IFAJ) een wereldcongres. Dit jaar vond deze plaats in Nederland. 250 journalisten uit 50 landen bezochten het congres van 11 tot en met 14 juli en lieten zich inspireren door de huidige landbouwpraktijk in Nederland. Ook de biologische sector mocht op veel belangstelling rekenen. Een korte impressie:

Op de eerste dag werden de journalisten ontvangen in de Foodvalley. Het keuzeprogramma omvatte onder andere een bezoek aan World Food Center met een presentatie van Miriam van Bree van Bionext over de trends en ontwikkelingen binnen biologisch. Ook konden de journalisten op bezoek bij biologische bedrijven in de regio: Makandra, Eco Fields, Remeker en de Hooilanden. Bij de dag over zuivel gaf Boer Bart uit Rotstergaast een presentatie over zijn unieke bedrijf. Gerjan Snippe uit Zeewolde vertelde tijdens de Akkerbouwdag over zijn bedrijf Biobrass. Op de bijeenkomsten over zaadgoed waren Bejo en Rijk Zwaan als voorbeeld aanwezig en bij de dag over recreatie werden de hooiberghutten op het biologisch melkveebedrijf van Boer Bert uit Kamerik bezocht.

De komende weken worden er wereldwijd artikelen gepubliceerd door de aanwezige journalisten. Ze namen een #bucketfullofstories mee naar huis. Deze hashtag is de zoekterm hiervoor.

Bron: Bionext

Publicatiedatum: