Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK: Grote biologische lamsvlees producent stapt over op hertenvlees door Brexit

Eén van de grootste producenten van biologisch lamsvlees in het Verenigd Koninkrijk stapt over op hertenvlees, omdat ze zich zorgen maken over de toekomstige exportmogelijkheden na Brexit. Lord Newborough, de eigenaar van het Rhug Estate in Denbighshire, Wales zei dat hij "erg bezorgd" is dat het moeilijk zal worden om toegang tot de markten te krijgen. Het bedrijf heeft daarom een kudde sikaherten gekocht - deze dieren zijn door het vlees zeer populair bij koks. Prince Charles heeft het bedrijf onlangs nog een zogenoemde 'Royal Warrant' toegekend, wat betekent dat het bedrijf hofleverancier is. Het Rhug Estate levert al hertenvlees van andere producenten aan restaurants in Hong Kong en Londen. Door de toenemende vraag naar het product zal het Estate nu ook zijn eigen hertenvlees gaan produceren. Lord Newborough geeft aan de overstap wordt gemaakt om er zeker van te zijn dat het bedrijf ook na Brexit een goede toekomst tegemoet gaat. Het 8000 hectare grote bedrijf heeft ook 5000 ooien die jaarlijks ongeveer 7500 lammeren voortbrengen. Ongeveer 93% van deze exportproducten is bedoeld voor de EU. "We weten echter niet hoe de export naar de EU in de toekomst zal gaan verlopen", vertelt Lord Newborough aan de BBC.

Toegang tot nieuwe markten

"We zijn het helemaal gewend dat we onze producten naar het vasteland van Europa kunnen sturen, waar de producten enthousiast ontvangen worden. Het wordt echter moeilijk om nieuwe markten te gaan betreden. We zijn concurrenten van bedrijven op het zuidelijk halfrond, waar ze veel grotere lammeren produceren en markten als Singapore en het Midden-Oosten domineren."

Een vertegenwoordiger van de Engelse overheid liet aan de BBC weten dat ze zeer toegewijd zijn om een 'ambitieuze economische samenwerking' met de EU aan te gaan. Hij voegde hierbij toe: "Terwijl we de EU verlaten, zullen we wereldwijd nieuwe en ambitieuze handelsverdragen overeenkomen, waardoor we nieuwe klanten voor de bedrijven en producten uit Wales hebben, zoals bijvoorbeeld de recente overeenkomst met Saudi Arabië met een waarde van €28,7 miljoen voor Engelse lamsvleesproducenten."

Bron: iNews
Publicatiedatum: