Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aantal GOTS-gectertificeerden in 2017 met 8,2% gegroeid

Het aantal faciliteiten dat door de GOTS (Global Organic Textile Standard International Working Group) gecertificeerd is, is met 8,2% gegroeid van 4642 faciliteiten in 2016 tot 5024 faciliteiten in 2017. De gecertificeerde locaties zijn verspreid over 62 landen en zowel de productie als het verbruik in regio's neemt toe. Onder de GOTS certificering valt het verwerken van gecertificeerde biologische vezels van teelt tot eindproduct. 

De regio's waar het aantal GOTS certificeringen in 2017 het meest gegroeid zijn, zijn (op volgorde van groei): Bangladesh (+40%), Noord-Amerika (+39%), Portugal (+39%) en Europa (+29%). De top 10 landen met het grootste aantal gecertificeerde GOTS gecertificeerde faciliteiten zijn: India (1658), Bangladesh (534), Duitsland (480), Turkije (445), Italië (307), China (292), Pakistan (194), Portugal (180), de Verenigde Staten (99) en Zuid-Korea (69). 

"Het groeiende aantal GOTS certificeringen geeft aan dat GOTS wordt gezien als een oplossing voor management risico's, reputaties en marktdifferentiatie. We zijn dan ook erg blij met de ontwikkelingen in Noord-Amerika. Het zal hetzelfde 'pull effect' hebben als we gezien hebben in Europa door toenemende capaciteiten in de producerende landen te creëren", vertelt GOTS directeur Claudia Kersten tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van GOTS in Charleston, South Carolina. 

Meer dan 1,74 miljoen mensen werken in GOTS gecertificeerde faciliteiten
In 2017 hebben de 19 GOTS geaccrediteerde Certificering Instanties laten weten dat er meer dan 1,74 mensen bij GOTS gecertificeerde faciliteiten werken. Het aantal chemicaliën dat op de GOTS Positieflijst staat, is daarnaast ook met 14% toegenomen van 17.900 van 720 producenten. De GOTS Positieflijst bevat merknamen van goedgekeurde chemicaliën die moeten worden gebruik door alle GOTS gecertificeerde producenten. 

Voor meer informatie: Global Organic Textile Standard

Bron: Organic Market
Publicatiedatum: