Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Consumenten tonen nog weinig interesse

Elektrisch rijden 10% duurder dan op benzine

Elektrisch rijden wordt steeds populairder: medio 2017 werden er bijna 120.000 elektrische auto's geteld op de Nederlandse wegen. Rijden met elektrische aandrijving is volop in het nieuws en er komen steeds meer betaalbare modellen met grotere actieradius op de markt. De ANWB meldt in De Elektrisch Rijden Monitor dat op dit moment nog weinig Nederlandse consumenten gebruik maken van deze mobiliteitsvorm. Ook blijkt uit het onderzoek dat de automobilist met een Elektrische auto duurder uit is. Met een benzineauto is een automobilist gemiddeld 50,6 eurocent kwijt, terwijl dit bij een e-auto 55,9 cent bedraagt.

Het staat nu zelfs officieel in het regeerakkoord: onze overheid wil dat er na 2030 alleen nog elektrische auto's worden verkocht. Om die doelstelling van zero emissie te halen, zijn er maatregelen nodig, zo geeft de ANWB aan. Van de ondervraagden in de steekproef zegt 38 procent geïnteresseerd te zijn in elektrisch rijden, slechts 37 procent daarvan overweegt binnen 5 jaar een elektrische auto te kopen. Het grootste gedeelte staat neutraal tegenover elektrisch rijden (41 procent). De groep niet-geïnteresseerden is goed voor 21 procent.

Klik hier om De Elektrisch Rijden Monitor te bekijken.

Bron: ANWB

Publicatiedatum: