Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Canada: Handelsovereenkomst geeft producenten en consumenten meer opties

Nu er een regeling bereikt is tussen Canada en de Europese Unie krijgen de Canadese producenten van bio-producten meer mogelijkheden om hun producten af te zetten. Tegelijkertijd zullen gezinnen meer keuze krijgen in de winkels. Het equivalentie-akkoord is het resultaat van een uitgebreide analyse van de Canadese en EU-regelgeving. Dankzij de regeling wordt de import en export van bio-producten tussen Canada en de EU mogelijk, zonder dat er aanvullende certificering noodzakelijk is.

"Dit akkoord met de EU zal Canadese biologische producenten een concurrentievoordeel op de Europese markt voor biologische producten geven", zegt minister van Landbouw Gerry Ritz. "Het is een win-winsituatie voor Canada, aangezien de Canadese consument dankzij deze regeling ook meer opties zal krijgen als het gaat om biologisch voedsel."

"De Europese Unie is de grootste markt voor biologische producten in de wereld. Deze aankondiging betekent goed nieuws voor de Canadese producenten, aangezien ze gemakkelijker toegang krijgen tot deze consumenten, met minder bureaucratie", reageert Ed Fast, minister van internationale handel. "We willen uiteindelijk ook in andere belangrijke sectoren vrije handel met de EU creƫren."


Publicatiedatum: