Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Rode kater Willem heeft echt wat favoriete klanten"

An-Dijvie: rustpunt in Rotterdam-West

Tholen – Maike Dassen runt samen met haar echtgenoot natuurvoedingswinkel An-Dijvie in Rotterdam. "Hier wordt echt alleen biologisch verkocht. Bio schijnt suffig te zijn, maar mij gaat het echt om het product. Kwaliteit is waar je de mensen mee overtuigt." Ze vertelt trots dat An-Dijvie de winkel met het grootste aantal groentepakketten van Landzicht is. Dit zijn er namelijk 107. "Het is ideaal dat zij de administratie voor je overnemen. Woensdag is daardoor ook één van de drukste dagen, aangezien de klanten dan hun pakketten op komen halen."


De opvallende kast, rechts zelfgemaakte broodplanken

Bij binnenkomst valt de bijzondere kast aan de linker muur op. Maike vertelt dat de staanders zeven jaar oude wilgentenen zijn. In het begin stonden ze in bakken met water. De vloer voorin de winkel bestaat uit grote houten puzzelstukken. "Dit heeft mijn man gemaakt. Als je goed kijkt zie je dat hij er zelfs wat figuren in heeft gekerfd, geheel toepasselijk zijn dit verschillende groenten."


Links een deel van de groentetassen, rechts een prei die in de vloer gekerfd is

Willem

Een andere opvallende verschijning in de winkel aan de Jan Kruijffstraat is de rode kater Willem. Hij verwelkomt de klanten maar al te graag. "Ook de meeste klanten zijn blij als ze hem zien. Willem heeft wel bepaalde favoriete klanten. Hij weet precies wanneer zij komen en herkent ze aan de stem."


Kater Willem heet de klanten graag welkom.

In Rotterdam zijn relatief weinig natuurwinkels. Maike vermoedt dat dit is omdat Rotterdam toch vooral een werkstad is. Ze is benieuwd wat de komst van De EkoPlaza teweeg zal brengen. "Ik ben bang dat wat klanten die van verder weg komen eerder naar de EkoPlaza zullen overstappen."

An-Dijvie moet het vooral hebben van mensen uit de buurt. "We zijn een echte buurtwinkel. Veel klanten komen hier echt voor een gesprekje. De winkel is echt een rustpunt, men kan hier onthaasten. De drukte van de stad is hier niet merkbaar en ongeduldigheid past hier niet."



Goede koks

Kant-en-klaarmaaltijden zijn niet populair onder de klanten van An-Dijvie. "Onze klanten kunnen volgens mij bovengemiddeld goed koken. Er is bijvoorbeeld veel vraag naar de meel van de Walvisch en BD-graan om zelf iets mee te doen." Leuk vindt ze ook dat klanten vaak laten weten hoe iets gesmaakt heeft. Op zaterdag kunnen klanten bij An-Dijvie altijd wat producten proeven. Wijn of kaas bijvoorbeeld. "Dan hebben ze daar echt de tijd voor. Ik laat klanten als ze kaas kopen ook altijd proeven."



Voedingssupplementen behoren niet tot het assortiment, evenals glutenvrije producten. "Deze producten bestellen we apart voor de klanten. Zij komen op maandag met een lijstje en woensdag zijn de boodschappen binnen." Een andere extra service is de bakfiets waarmee haar zoon en man boodschappen bezorgen in de buurt. An-Dijvie is een echt familiebedrijf. Medewerkster Agnes is Maike's zus en de kinderen van Maike zijn in de winkel opgegroeid.




Agnes en Maike.

Voor meer informatie:

Maike Dassen
An-Dijvie
Jan Kruijffstraat 47B
3206 VN Rotterdam
010 477 7479
Facebook-pagina: www.tinyurl.com/anfacebook