Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Men kan hier voor alles terecht'

Donderdag is Bio-dag bij levensmiddelengroothandel De Kweker

Tholen - Levensmiddelengroothandel De Kweker op het Food Center Amsterdam biedt inmiddels een totaalassortiment aan biologisch. "Een restaurant dat met biologische producten wil werken, kan hier voor alles terecht", vertelt Jaap Sloof. Hij is culinair adviseur van De Kweker. Bij De Kweker zijn inmiddels een kleine duizend biologische producten verkrijgbaar.

Klik hier om een greep uit het bio-assortiment te bekijken.

Donderdag is sinds februari zelfs officieel uitgeroepen tot Bio-dag. Op een prominente plaats worden iedere week wat biologische producten in de picture gezet. Dit doet De Kweker in samenwerking met een aantal studenten van de Warmonderhof. "Dit is echt een win-win-situatie. Wij geven de toekomstige producenten op deze manier een idee van hoe het werkt met de vermarkting. De studenten leren er veel van."


Hendrik en Jaap zijn druk met de bereiding van het yoghurt-fruit-hapje

De Kweker is heel tevreden met hoe het tot nu toe loopt, vertelt Jaap. "We krijgen veel positieve reacties, eigenlijk de heel dag door. Eerst waren er vooral veel winkeliers die we in onze groothandel mochten verwelkomen, de interesse vanuit de horeca groot nu echter ook duidelijk. De horeca gaat toch vooral voor de smaak.” Toch zijn er volgens hem ook mensen bij die alleen maar voor een lekker hapje komen.

Klik hier om een greep uit het bio-assortiment te bekijken.


Wat bio-producten het spotlight

Eén van de studenten van het Warmonderhof die meewerkt aan de promotie van de biologische producten is Hendrik Poelman. Hij is derdejaars student, in dat jaar kiezen de studenten een specialisatie. De één specialiseert zich bijvoorbeeld in groenteteelt, de ander in het houden van kippen. Hendrik koos ervoor om meer te leren over de verkoopkant en tegelijkertijd toch intensief bezig te zijn met de producten.

Levensmiddelengroothandel De Kweker is van maandag tot en met zaterdag geopend van 6:30 uur tot 16:30 uur.

Klik hier om een greep uit het bio-assortiment te bekijken.