Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hans Eijkelenburg, vollegrondsteler

"Nu is de suikermaïs echt lekker zoet en knapperig"

Na de lange, warme zomer is er de afgelopen weken eindelijk weer wat regen gevallen. Odin sprak met vollegrondsteler Hans Eijkelenburg, die suikermaïs levert voor de groententassen. “Vanaf half april is het hier al droog en zijn we dag en nacht aan het beregenen. Zo’n drie maanden terug hebben we de maïs ingezaaid, wat iets later is dan anders. Dit, omdat ik verwachtte dat de maïs dan later op zou komen. Dat is echter niet het geval. De suikermaïs hebben we nu twee weken eerder geoogst Voor mij nog niet een ideale tijd vanwege het zomerseizoen. Veel mensen zijn nu op vakantie, waardoor de afzet niet optimaal is. Normaal loopt het seizoen van eind augustus t/m eind september, nu is dat eerder. Ik hoop dat ik alles kwijt raak. Het is namelijk een groente die je niet lang kan bewaren. Te oude suikermaïs wordt taai. Dat wil je niet. Nu is de suikermaïs echt lekker zoet en knapperig.” 

Ook de suikermaïs van boerin Gineke de Graaf is goed van kwaliteit. “We zijn nu volop onze groenten aan het oogsten. Allemaal zaadvaste rassen. De rode bieten zullen de komende weken misschien wat aan de kleine kant zijn, maar het goede nieuws is dat ze door de vele zon en het langzame groeien heel goed van smaak zijn. De suikermais is mooi groot geworden en ook lekker zoet. En de andijvie is zo hard gegroeid sinds de regen, dat we daar nu ineens een overvloed van hebben, prachtig fris en knapperig blad. We hopen dat de Odin klanten er van zullen smullen. En dat er nog een beetje meer regen komt....” Ook Hans vindt het nog spannend de komende tijd. “Het blijven spannende tijden. De aanhoudende droogte heeft grote impact. Afgelopen maanden stond alles in de overlevingsstad. Dat het nu regent, is fijn, want dat kan veel goedmaken. Maar het blijft afwachten…” 

Bron: Odin
Publicatiedatum: