Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Magic Season Organics legt uit

Hoe maakt een biologische teler z´n eigen biomest?

In China stappen meer en meer telers over naar biologisch telen. Een bedrijf dat hierin voorop loopt, is Magic Season Organics. Het familiebedrijf werd in 2002 opgericht. Elk product op het bedrijf is biologisch en consumenten kunnen elke week online een groentenpakket bestellen met verse, biologische producten. Daarnaast maken ze hun eigen biologische mest.



"We verkopen onze biologische mest nu niet. We gebruiken het op onze eigen plantages. We zijn er niet over uit of we onze mest op de markt willen brengen. Dit komt vooral omdat het nogal wat voeten in de aarde heeft om het op de juiste manier te gebruiken. Wanneer er iets veranderd wordt aan het product of het gebruik ervan, is het resultaat heel anders. Misschien verkopen we het over een paar jaar, maar nu nog niet."



In het verleden kreeg het bedrijf te maken met enkele overstromingen die een grote impact hadden. Veel gewas en bedrijfseigendommen werden verwoest. "Natuurlijk willen we graag toekomstige overstromingen voorkomen. We verbeterden de irrigatie van het bedrijf en eigenlijk is dat het enige wat we kunnen doen. Vooral in het regenseizoen, wat een aantal weken duurt, is een overstroming moeilijk te voorkomen."



"Vandaag de dag kom je sommige van onze groenten in grote supermarkten tegen, maar niet met ons eigen logo. Onze focus ligt nog voornamelijk op het leveren van pakketten aan individuele huishoudens. We hebben altijd een heel gevarieerd pakket, want op een bepaald moment in het seizoen hebben we 25 verschillende soorten groenten beschikbaar. Bijvoorbeeld nu in de zomer hebben we meloen, tomaat, pompoen, komkommer, okra, cherrytomaten en ga zo maar door. Er is genoeg keuze en we rouleren de gewassen op het land."



"Omdat veel mensen erom vroegen om ons bedrijf te mogen bezoeken, proberen we een maandelijkse bedrijfstour te organiseren. We werken er nog aan en hopen het tegen september voor elkaar te hebben."


Alvin
Magic Season Organics
+852 2578 6112 or +852 2571 3397

Publicatiedatum: