Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Dit onderwerp op de kaart zetten is niet simpel"

'Vrije zaden' leveren goede discussie op tijdens Sortentage

Al sinds de jaren '90 is Odin aanjager voor vrije groentenzaden. En die inzet wordt steeds internationaler. Zo was Odin-directeur Merle Koomans van den Dries vorige week bij Bingenheimer Saatgut, in het plaatsje Bingenheim in de buurt van Frankfurt. Daar had een internationaal gezelschap zich verzameld voor de Sortentage.

Naast een rondleiding over het terrein was er onder andere ook een forumgesprek over de rol van de handel in de biologische veredeling. Odin deed hier aan mee, samen met Oikopolis, Bodan en Ecor. Merle vertelde waar Odin mee bezig is op De Beersche Hoeve en wat ze nog van plan zijn. "We hebben ook de term 'vrije zaden' besproken en dat leverde een goede discussie op. Conclusie: het onderwerp vrij zaadgoed op de kaart zetten is niet simpel, maar we moeten het gewoon doen. En zeker op Europees niveau moeten we als groothandels daarbij helpen", aldus Merle.

Klik hier om naar de website van Bingenheimer Saatgut te gaan.

Bron: Odin

Publicatiedatum: