Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
Peter Jacobs (TerraSana): "Kennis over natuurlijke cosmetica zeer waardevol"
L'Oréal wil Logocos Naturkosmetik overnemen

Tholen - L'Oréal heeft een overeenkomst getekend voor de overname van Logocos Naturkosmetik AG, de Duitse pionier in natuurlijke cosmetica. Logocos is bekend van het merk Logona en andere bekende namen zoals Sante. Voor de Nederlandse markt is de exclusieve distributie van deze twee merken in handen van TerraSana. Managing Director Peter Jacobs geeft aan dat ook TerraSana pas zeer recent geïnformeerd is over de plannen. "L'Oréal is natuurlijk een heel grote partij. Voor ons is dit ook nog maar net bekend en de communicatie hierover is tot nu toe nog beperkt. Daarom kunnen we alleen maar speculeren. Ik verwacht dat L'Oréal heel veel kan gaan hebben aan de binnen Logocos aanwezige kennis over natuurlijke cosmetica. Dat is uiteraard zeer waardevol. Wij zijn vooral benieuwd of Logona en Sante na de overname als 'stand alone' merken blijven bestaan, dat moeten we nog even afwachten", aldus Peter.


Logocos Naturkosmetik is in 1978 opgericht door een natuurgeneeskundige en is gevestigd in Hannover (Duitsland). Er zijn ongeveer 34 werknemers werkzaam bij Logocos. In 2017 bedroeg de netto-omzet 59 miljoen euro in Duitsland en andere Europese landen. Alle merken van het bedrijf zijn vegan en biologisch gecertificeerd en worden gemaakt met behulp van plantenextracten en ingrediënten afkomstig uit de biologische landbouw.


Van het merk Logona zijn producten in de categorieën haarverzorging, haarkleur, huidverzorging en hygiëneproducten verkrijgbaar. Deze worden verkocht in gespecialiseerde kanalen - voornamelijk biologische winkels - tegen een premium prijsniveau. De Sante-productlijn omvat haarverzorging, huidverzorging, hygiëne en make-up en is vooral te vinden in grotere winkels tegen betaalbare prijzen. Met Sante richt Logocos zich op jonge, modebewuste consumenten.


Alexis Perakis-Valat, voorzitter de 'Consumer Products Division' van L'Oréals: "Logocos brengt ons twee authentieke en gecertificeerde natuurlijke merken en een unieke expertise als wereldwijde pionier op het gebied van biologische schoonheid. Deze overname is in lijn met de strategie van L'Oréal en versterkt de positie van de divisie op één van de belangrijkste opkomende trends op het gebied van schoonheidsproducten."

Fabrice Megarbane, general manager L'Oréal Duitsland: "L'Oréal Germany is verheugd om een expertise in natuurlijke cosmetica te verwerven. De markt voor natuurlijke cosmetica behoort tot de snelste groeiers in West-Europa."


L'Oréal zegt dat het van plan is om de verkoop van Logocos Naturkosmetik-merken internationaal uit te breiden. De transactie zal naar verwachting binnen enkele maanden na gebruikelijke goedkeuringen door de toezichthouder worden afgerond.

Publicatiedatum: 8-8-2018

  

Ander nieuws uit deze sector:

10-8-2018 "Oerzepen met een krachtige uitstraling"
20-7-2018 De eerste 100% plantaardige bamboe tandenborstel
20-7-2018 'Instapmerk' moet breder publiek aanspreken
5-7-2018 RIDE gaat video content maken voor Weleda
28-6-2018 Bekende Vlaamse kapper heeft voorkeur voor bio-producten
21-6-2018 Groeiende interesse in biologische huidverzorging in India
12-6-2018 Kruidvat introduceert natuurlijke vegan gezichtsverzorgingslijn
11-6-2018 Nieuw: Milde Reinigingsmousse
7-6-2018 Twee nieuwe smaken zwarte tandpasta
4-6-2018 Natuurlijke deodorant is Organic Product of the Year in Nieuw-Zeeland
30-5-2018 'Papier is de toekomst voor verpakkingen'
30-5-2018 Tisserland valt in de prijzen tijdens International Beauty Shortlist Awards 2018
9-5-2018 100% Natuurlijke haarkleuring voor iedereen
9-5-2018 Transparant en biologisch scheren
4-5-2018 Nieuw: zonverzorging voor het hele gezin
3-5-2018 Ook marktkooplieden willen natuurlijke cosmetica
2-5-2018 "Bio-katoenen tampons niet veiliger tegen Toxische Shock Syndroom"
1-5-2018 "Aantrekkelijk voor de lichtgroene consument"
25-4-2018 Ruimte in schap voor biologisch katoenen maandverband en tampons
24-4-2018 "Pureté bio verzorgt de huid van buitenaf en van binnenuit"

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *