Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
1 september tot en met 7 oktober

Bio-telers promoten biologische landbouw tijdens belevenisdagen

De bio-telers in het Duitse district Fürstenfeldbruck telen samen op een areaal van 2.200 hectare. Op 200 hectare daarvan teelt teler Andreas Hatzl uit Esting vijftien verschillende aardappelrassen en sojabonen. Zijn bedrijf is één van de inmiddels 56 bedrijven in deze regio die zich gewijd hebben aan biologische landbouw. Twintig jaar geleden waren het pas twintig telers, zei Andreas Hatzl tijdens de startvergadering van de bio-belevenisdagen.

Deze 'belevenisdagen', die van 1 september tot en met 7 oktober voor de achttiende keer plaatsvinden, moeten een mogelijkheid zijn om de biologische landbouw dichter bij de consumenten te brengen. Tijdens deze vier weken in de nazomer staan er volgens de voorzitter van de 'Landesvereinigung für den ökologischen Landbau' (LVÖ) Josef Wetzstein 290 evenementen gepland. Dat is een nieuw record. Als in heel Bayern de bio-bedrijven zich tijdens de belevenisdagen presenteren, staan weliswaar de consumenten met hun vragen in het middelpunt, maar er moet gelijktijdig ook een forum geboden worden voor alle telers die tot nu toe conventioneel telen en met hun bedrijf over willen stappen op biologische teelt. Zo kunnen zij informatie uitwisselen met hun collega's uit de bio-branche.

Bron: Sueddeutsche Zeitung

Publicatiedatum: