Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Het gehele assortiment van de natuurvoedingswinkel komt aan bod"
Dit najaar weer basiscursus productkennis en klantgerichtheid

Dit najaar start de cursus productkennis en klantgerichtheid bij Natudis. Deze cursus is met name geschikt voor nieuwere medewerkers in de natuurvoedingsbranche. Vragen van klanten vormen de rode draad in de cursus.

"Wij hebben in het voorjaar deze cursus voor het eerst gegeven en dat was een groot succes", zegt Anita Groenendijk, Formule Adviseur Natudis. "De uitwisseling tussen de cursisten die uit hele verschillende natuurvoedingswinkels komen is heel waardevol. Er is veel herkenning en tegelijkertijd verruimt het de blik en ontstaan er nieuwe ideeŽn. Eťn van de cursisten gaf aan dat de combinatie van inhoud, interactie en het zelf veel doen de cursus bijzonder leerzaam maakt. Dat is een mooi compliment."


Interactieve lessen

Het doel van deze zesdaagse cursus is het vergoten van de productkennis en de opgedane kennis te vertalen naar een advies op maat voor de klanten de winkel. Het opdoen van inhoudelijke kennis, de uitwisseling van ervaringen en het leren door middel van interactie staat centraal. Christianne de Kort, medewerker kwaliteit en voorlichting bij Natudis: "Het leuke is dat we in de cursus het gehele assortiment van de natuurvoedingswinkel aan bod laten komen. Van rauwmelkse kefir tot sojadrank en van vers brood tot glutenvrije producten."

Naast het theoretische deel is er tijd ingeruimd voor het werken aan vaardigheden om klantgericht te kunnen kijken en werken. Proeverijen zijn een standaard onderdeel in de cursus.
 

De docenten

Christianne de Kort heeft de opleiding Voeding en DiŽtetiek en een masteropleiding voeding en gezondheid aan de Universiteit van Wageningen gevolgd. Sinds 2015 is ze werkzaam bij Natudis op de afdeling kwaliteit en controleert onze eigen merk etiketten op regelgeving en of ze voldoen aan voedingskundige verwachtingen. Daarnaast maakt ze afspraken met leveranciers over de kwaliteit van de eigen merkproducten, zoals voedselveiligheid, receptuur en allergenen.
Anita Groenendijk is Formule Adviseur bij Natudis en begeleidt zelfstandig ondernemers binnen de Natuurwinkelformule. Daarnaast verzorgt zij opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. Ze heeft meer dan 10 jaar ervaring bij Odin als winkelmanager en opleidingsmanager.

De cursus wordt gegeven in Harderwijk. Voor meer informatie over data en kosten kun je een mail sturen naar voorlichting@natudis.nl.

Publicatiedatum: 12-7-2018

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

12-7-2018 Ekoplaza: eerste 'gifvrije supermarkt' van Nederland
12-7-2018 Bezorgdienst Ekoplaza scoort 7,9 in consumentenonderzoek
12-7-2018 "Onze bio-producten zijn 20 ŗ 30% goedkoper dan nationale merken"
12-7-2018 Natuurvoedingswinkel Spruit gaat sluiten
11-7-2018 "Klant moet boer helpen duurzamer te worden"
11-7-2018 Rewe publiceert duurzaamheidsrapport 2017
11-7-2018 Bauckhof en Herbaria ontkennen opname producten in schappen dm
5-7-2018 Lidl stopt met verkoop van plastic wegwerpartikelen
5-7-2018 "AH geloofwaardiger in biologisch dan Lidl"
5-7-2018 "Geen btw op bio een nogal ad hoc voorbeeld"
4-7-2018 "Kleinere winkels zorgen dat boeren kleinschaliger kunnen werken"
2-7-2018 Bio-Planet ziet nog potentieel in WalloniŽ
28-6-2018 Koelrek valt van laadklep op auto bij Bio-Planet
28-6-2018 Joost Leeflang wordt topman Marqt
27-6-2018 Schotlands eerste biologische supermarkt heeft zijn deuren geopend
27-6-2018 Duitsland: dm breidt bio-aanbod uit met zes merken
26-6-2018 Streekwinkel Megense Molen gooit roer om en bedient 'bewuste mens'
26-6-2018 De eerste bio-eieren van de Kwaliteitsketen Carrefour
25-6-2018 Christophe Barnouin: "Mensen gaan nu eenmaal eerder naar AH dan naar Ekoplaza"
25-6-2018 Amazon: Nog meer kortingen bij Whole Foods

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *