Mededelingen

Vacatures

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Minister Schouten bezoekt bio-zorgboerderij 't Paradijs

Multifunctionele Landbouw (MFL) in Nederland ontwikkelt zich in rap tempo

Multifunctionele boeren combineren hun primaire voedselproductie met bijvoorbeeld het aanbieden van gespecialiseerde zorg, kinderopvang of de verkoop van streekproducten. Een kwart van de Nederlandse boeren combineert voedselproductie met dienstverlening. MFL-boeren weten als geen ander de maatschappij aan zich te binden.
 

Dat maakt dat MFL binnen en buiten de agrarische sector relevant is. Die relevantie neemt de komende jaren alleen maar toe. Uit een inventarisatie van LTO Nederland blijkt dat het aantal MFL-boeren in Nederland de komende jaren stijgt. LTO Nederland schat de omzetpotentie van MFL op 1,5 tot 2 miljard euro. Momenteel is MFL qua omzet vergelijkbaar met de bollensector of de vollegrondsgroententeelt in Nederland.
 
Vandaag bezoekt Carola Schouten -minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit- vanaf 15:00 uur zorgboerderij 't Paradijs. Na afloop van dit bezoek organiseert LTO Nederland een persbijeenkomst over Multifunctionele landbouw. Centraal staat een recent onderzoek naar de stand van zaken en het toekomstperspectief van MFL-boeren in Nederland. Arjan Monteny, voorzitter van de LTO vakgroep Multifunctionele landbouw, verzorgt de perspresentatie.
 
Klik hier voor het rapport 'Multifunctionele Landbouw - veelzijdig boeren midden in de samenleving'.
Locatie: Zorgboerderij 't Paradijs, Bielderweg 1, 3772 VM Barneveld

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2018