Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
13 en 14 september bijeekomst in Nederland

Stichting EKO-keurmerk en Bionext betrokken bij Project Empowering Public Food Procurement

Stichting EKO-keurmerk en Bionext werken samen met internationale partners binnen het project 'Empowering public food procurement'. In dit project verzamelen de deelnemers informatie en wisselen ze ervaringen uit over duurzame catering van de publieke sector in eigen land. De opgedane kennis en ervaringen zal in Nederland gebruikt worden voor de verdere ontwikkeling van het EKO-keurmerk Horeca. De volgende landen doen mee: Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Turkije, Slovenië, Tsjechië en Nederland. Het project wordt ondersteund door het programma Erasmus+ van de Europese Unie.

Sandra Kaiser, student van de HAS Den Bosch, zal gedurende twee maanden onderzoek doen naar de aanbesteding en uitvoering van duurzame en biologische catering in Nederland. Daarbij richt ze zich op de stand van zaken en praktijken bij scholen, overheden (landelijk, provincie, gemeenten) en ziekenhuizen in Nederland. Ook cateraars worden uitgenodigd om mee te doen.

Het onderzoek bestaat uit twee onderdelen:
  • In kaart brengen van de in praktijk functionerende uitvoering van duurzame catering met hulp van een vragenlijst, die kwalitatieve (en beperkt kwantitatieve) informatie oplevert. De bijzondere aandachtspunten zijn gezonde voeding, biologische producten, streekproducten (en korte ketens), transparantie/traceerbaarheid en voedingskwaliteit.
  • In kaart brengen van 3 tot 5 best practices door interviews en bezoeken. Deze zullen worden gedocumenteerd.

Op 13 en 14 september 2018 komen alle projectpartners naar Nederland voor een bijeenkomst. Bij deze gelegenheid worden de resultaten van dit onderzoek gepresenteerd en een of meerdere Nederlandse 'best practices' behandeld.

In het kader van dit onderzoek worden deelnemers per telefoon, per email of via social media benaderd. Ook kunnen geïnteresseerde en betrokken deelnemers zich melden via onderstaande contactgegevens.

Voor meer informatie:

Sandra Kaiser: bionext@bionext.nl
René Heusschen: info@eko-keurmerk.nl / 06 48494509
Publicatiedatum: