Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




13 en 14 september bijeekomst in Nederland
Stichting EKO-keurmerk en Bionext betrokken bij Project Empowering Public Food Procurement

Stichting EKO-keurmerk en Bionext werken samen met internationale partners binnen het project 'Empowering public food procurement'. In dit project verzamelen de deelnemers informatie en wisselen ze ervaringen uit over duurzame catering van de publieke sector in eigen land. De opgedane kennis en ervaringen zal in Nederland gebruikt worden voor de verdere ontwikkeling van het EKO-keurmerk Horeca. De volgende landen doen mee: Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Turkije, Slovenië, Tsjechië en Nederland. Het project wordt ondersteund door het programma Erasmus+ van de Europese Unie.

Sandra Kaiser, student van de HAS Den Bosch, zal gedurende twee maanden onderzoek doen naar de aanbesteding en uitvoering van duurzame en biologische catering in Nederland. Daarbij richt ze zich op de stand van zaken en praktijken bij scholen, overheden (landelijk, provincie, gemeenten) en ziekenhuizen in Nederland. Ook cateraars worden uitgenodigd om mee te doen.

Het onderzoek bestaat uit twee onderdelen:
  • In kaart brengen van de in praktijk functionerende uitvoering van duurzame catering met hulp van een vragenlijst, die kwalitatieve (en beperkt kwantitatieve) informatie oplevert. De bijzondere aandachtspunten zijn gezonde voeding, biologische producten, streekproducten (en korte ketens), transparantie/traceerbaarheid en voedingskwaliteit.  
  • In kaart brengen van 3 tot 5 best practices door interviews en bezoeken. Deze zullen worden gedocumenteerd.

Op 13 en 14 september 2018 komen alle projectpartners naar Nederland voor een bijeenkomst. Bij deze gelegenheid worden de resultaten van dit onderzoek gepresenteerd en een of meerdere Nederlandse 'best practices' behandeld.

In het kader van dit onderzoek worden deelnemers per telefoon, per email of via social media benaderd. Ook kunnen geïnteresseerde en betrokken deelnemers zich melden via onderstaande contactgegevens.

Voor meer informatie:

Sandra Kaiser: bionext@bionext.nl
René Heusschen: info@eko-keurmerk.nl / 06 48494509

Publicatiedatum: 9-7-2018

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

18-7-2018 "De gangbare sector ziet bio als een niche, terwijl dat het niet is."
17-7-2018 Trendtour door Gent in teken van bio en duurzaamheid
13-7-2018 Op deze 24 terrassen eet en drink je biologisch en duurzaam
12-7-2018 "Met BioPizza gaan we het liefst voor 100% biologisch"
9-7-2018 Nieuwkomer in 'fastfoodland': Soil of Amsterdam
5-7-2018 Best gewaardeerde Out of Home Formules 2018 bekendgemaakt
3-7-2018 Streek- en bio-producten in de schijnwerkpers op CuliFair Goes
3-7-2018 "BD-minigroenten geven onze horecaklanten nieuwe opties"
3-7-2018 Een surfschool met bio-café zonder eigenaar
25-6-2018 Finalisten van de Gaia Green Awards bekend
21-6-2018 Bio-horecaketen The Barn is failliet
19-6-2018 'Plantastic! Health Hub maakt Rotterdam groenste hotspot van Nederland'
19-6-2018 "Cateringconcept gezond, biologisch, duurzaam en lokaal"
15-6-2018 Meer bio voor grootkeukens
13-6-2018 EKO-keurmerk Horeca voor The Barn Leidsche Rijn en Odin-Rio de Bio
13-6-2018 Schijn bedriegt: garagebox is biologische, duurzame broodjeszaak
11-6-2018 Maximaal 130 Nederlandse vestigingen van La Place
8-6-2018 Twaalf procent van de foodtrucks op festivals noemt zijn eten biologisch.
8-6-2018 SNCKBR opent Europa’s grootste plantaardige restaurant in Utrecht
7-6-2018 Biologisch menu voor spelers Belgisch voetbalelftal

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *