Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Wij bakken alles 100% biologisch op ambachtelijke wijze"
Eko Bakkerij Bolhuis zoekt met spoed bakker voor langere tijd

Tholen – Eko Bakkerij Bolhuis bakt al 25 jaar de broden biologisch, duurzaam en bruin. De hele familie Bolhuis heeft het bakkersbloed door de aderen stromen. Al vier generaties lang bakt de familie ambachtelijke broden, koekjes en andere lekkernijen. Berend Bolhuis runt samen met zijn vrouw, zus en zwager de winkel en staan op de markt in Friesland. Bij de familie Bolhuis staat duurzaamheid voorop en toen vorig jaar de kans kwam om Fairtrade suiker in te kopen, pakte Berend Bolhuis, mede-eigenaar, dit aan. In september is hij toen begonnen met het bakken en verkopen van Fairtrade suikerbrood.

Vlak na het interview kreeg de familie slecht nieuws. Nu zijn ze in verband met ziekte per direct opzoek naar een bakker en/of persoon voor allerlei diensten in de bakkerij. Zeer waarschijnlijk is dit voor langere tijd. Bij interesse kan een email gestuurd worden naar: bakkerbolhuis@hotmail.com

Het verkrijgen van biologische grondstoffen is nu makkelijker dan voorheen.  Berend: "Doordat er moeilijk aan biologische grondstoffen te komen was, heeft de bakkerij een tijd lang geen koek kunnen bakken.Toen we pas begonnen, kwam er veel kunst-en vliegwerk bij kijken. Sinds dit jaar zijn we weer begonnen met het bakken van koek. Nu is biologisch al veel meer geďntegreerd en kunnen we de grondstoffen veel makkelijker verkrijgen. Nu met de Fairtrade suiker hebben we vorige week op de markt de Fairtrade biologische suikerkoek geďntroduceerd."



Volgens de bakker wordt de nieuwe koek goed ontvangen door de klanten. Al 16 jaar behoort de familie Bolhuis bij de top 5 van Nederland, terwijl de tijden niet altijd makkelijk waren. Berend: “Toen destijds de supermarkten begonnen met de verkoop van brood, stortte alles in elkaar. Wij zijn al snel daarna begonnen met het bakken van biologisch brood. Mijn vrouw en ik hebben kinderen welke destijds kampten met allergieën voor suiker en kleurstof, waardoor we zelf al meer bewust waren van de ingrediënten in verschillende producten. Biologische Landbouw Friesland kwam en zij zochten producenten. Wij hebben eerst biologisch gebakken naast het reguliere assortiment en sinds een jaar of 6 zijn we 100% biologisch “

Het volledig biologisch bakken bevalt de familie Bolhuis heel goed. “We  zitten nog in de groei en het groeit behoorlijk. We hebben geen spijt dat we deze stap destijds genomen hebben ondanks dat het begin heel moeilijk was. Nu de grondstoffen makkelijker verkrijgbaar zijn, werkt het een stuk prettiger", sluit Berend Bolhuis af.

Vlak na het interview kreeg de familie slecht nieuws. Nu zijn ze in verband met ziekte per direct opzoek naar een bakker en/of persoon voor allerlei diensten in de bakkerij. Zeer waarschijnlijk is dit voor langere tijd. Bij interesse kan een email gestuurd worden naar: bakkerbolhuis@hotmail.com

Voor meer informatie:
Bakkerij Bolhuis
Jelle van Damweg 25
8411 XA Jubbega
0516 - 461312
info@eko-bakkerij-bolhuis.nl
www.eko-bakkerij-bolhuis.nl 

Publicatiedatum: 10-7-2018
Auteur: Ellis Tichem
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

18-7-2018 Bio-koekjes voor Nijmeegse Vierdaagse
18-7-2018 "Mijn taarten wonnen aan smaak door de biologische ingrediënten"
12-7-2018 Farm Brothers klaar voor verdere groei
9-7-2018 Bauke Mollema eet alleen nog biologisch
2-7-2018 Flietermolen zoekt bio-bakkers na ingebruikname nieuwe molenstenen
28-6-2018 Nieuw: Naakte Haver Brood
25-6-2018 Gerard Hardeman wint eerste Nationale Zuurdesemproeverij
20-6-2018 VS: Arnold, Brownberry en Oroweat brood introduceren nieuwe biologische lijn
19-6-2018 Van zorg tot brood en natuurbeheer
15-6-2018 Plannen voor bio-bakkerij in Dominicanessenklooster
15-6-2018 Frank hoopt dat zijn biologische stoet als warme broodjes over de toonbank gaan
14-6-2018 Bio-bakker Gerard Hardeman te gast bij Oké FM
4-6-2018 Nieuw: Goudse kaasbolletjes met komijn
4-6-2018 "Enthousiast na proeven van deze Nieuw-Zeelandse lekkernij"
28-5-2018 De Veldkeuken gaat verbouwen
25-5-2018 Nu ook speltpita's
18-5-2018 Biologische rawfood crackers ontstaan uit zoektocht naar oplossing allergie
15-5-2018 Driekant en EKO-keurmerk in RTL7-programma Greenproject
14-5-2018 Minder deelnemers voor duurzame taartenbakwedstrijd
14-5-2018 'De Twee Gebroeders' vertellen over bio-meel tijdens landelijke molendag

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *