Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Derde plaats voor Vlaamse bio-kaas in Farm Cheese Awards

Kaasmakerij Karditsel heeft brons gehaald in de Farm Cheese Awards, een internationale kaaswedstrijd voor rauwmelkse kazen. De Farm Cheese Awards vinden plaats in Lyon. Alleen rauwmelkse kazen die zonder GGO tot stand komen mogen deelnemen in een van de zeven categorieën.

De bronzen medaille werd door Karditsel binnengehaald in de categorie 'Fromages à Pâte Molle et Croûte Lavée (zachte kazen met gewassen korst)'.


Eigenaren: Magda Bauweleers en Giedo De Snijder.

Kaasmaker Giedo De Snijder gebruikt voor deze kaas een plantaardig stremsel op basis van de kardoenplant. Deze techniek wordt door Portugese herders al eeuwenlang gebruikt om kaas te maken.


Voor meer informatie: www.karditsel.be

Bron: BioForum Vlaanderen
Publicatiedatum: