Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Siem van der Valk, BioWorld:

"Moeizame afzet bio-kasgroenten door stijging Duits areaal"


Tholen - Het toegenomen Duitse bio-kasgroentenareaal laat dit jaar zijn sporen na bij de afzet van het Nederlandse product. "Tot een paar jaar geleden zag je Duitse retailketens hun volledige biologische kasgroentenassortiment nog vanuit Nederland invullen. Nu ze zelf bedrijven op hebben gestart met Duitse telers, zijn ze grotendeels zelfvoorzienend en zijn wij nog goed genoeg om de acties in te vullen", vertelt Siem van der Valk van BioWorld uit Poeldijk.



"Met een actie heeft men bij wijze van spreken gelijk veertig pallets nodig, maar daarna geeft men een aantal weken niet thuis. Dit geldt met name voor de trostomaten en paprika's en dat maakt het wel erg lastig om met je bestaande volume op in te spelen. De afzet naar overige afzetbestemmingen blijft wel redelijk doorlopen, maar Duitsland is vanouds zo'n grote importmarkt dat dit er wel inhakt", aldus Siem.



"Hierdoor verloopt het hele seizoen de afzet al moeizaam. En dat is jammer, want teelttechnisch hebben we geen problemen en ook de volumes zijn het probleem niet. We kunnen erg tevreden zijn over de kwaliteit van de biologische kasgroenten, waarmee we kunnen wedijveren met het conventionele product. Alleen een regelmatige afzet zou erg welkom zijn!"



Voor meer informatie:
Bioworld
ABC Westland 114
2685 DB Poeldijk
T: +31 174 214453
F: +31 174 214479
s.vandervalk@bioworld.nl
www.bioworld.nl
Publicatiedatum: