Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Streek- en bio-producten in de schijnwerkpers op CuliFair Goes

Op woensdag 4 en donderdag 5 juli 2018 wordt de Grote Markt in Goes weer omgetoverd tot één groot zomers loungerestaurant. Fairtrade gemeente Goes zet met dit culinaire festival niet alleen de beste koks van Goes in de schijnwerpers, maar ook fairtrade, streek- en biologische producten.

Bezoekers genieten op een laagdrempelige manier van vakmanschap en creativiteit van de beste koks van 10 Goese restaurants. Fair Trade-, streek- en biologische producten krijgen een hoofdrol. Alle gerechten bevatten minimaal een FairTrade ingrediënt én een 'Zeeuws zeker' of biologisch product. Vis bevat het MSC-viskeurmerk.

Foto: Goes is goes.

Vriendelijke kennismaking

Bezoekers kiezen en mixen de gerechten naar eigen smaak, waardoor ze voor een vriendelijk bedrag (4 of 6 euro per gerechtje) kennis kunnen maken met verschillende keukens en producten. CuliFair groeit elk jaar en kende in 2016 een bezoekersaantal van circa 6000. Er doen weer 9 restaurants mee! Dit jaar is er ook weer speciale aandacht voor de jongere fijnproevers. Eén restaurant legt zich toe op speciale kindergerechten. U kunt CuliFair gratis bezoeken tussen 12:00 en 23:00 uur.

Culinair bewustzijn

Het culinair bewustzijn groeit. We willen verantwoord eten.  Mooie gerechten bereid met gezonde kwaliteitsproducten die bijdragen aan eerlijke handel en minder milieubelastend zijn. Het lijkt een onmogelijke opgave. Maar niets is minder waar. Zo bewijzen deelnemende restaurants. Gebruikte materialen als borden en bestek zijn natuurlijk biologisch afbreekbaar. CuliFair is voor iedereen, ook voor de jongere fijnproevers. Of je nu de hele avond wilt tafelen of langs komt in de lunchpauze. Het mag allemaal en natuurlijk is er ook muziek!

Deelnemende restaurants in 2018: Kale en de Bril, brasserie d'Anvers, De Witte Lelie,  Hotel Brasserie Katoen, Het Binnenhof, Amuz eten & drinken,  Slot Oostende, Bij Tessa, Taart & Tafel, De Vierlinden en Grand Café Jersey.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum: 3-7-2018

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

18-7-2018 "De gangbare sector ziet bio als een niche, terwijl dat het niet is."
17-7-2018 Trendtour door Gent in teken van bio en duurzaamheid
13-7-2018 Op deze 24 terrassen eet en drink je biologisch en duurzaam
12-7-2018 "Met BioPizza gaan we het liefst voor 100% biologisch"
9-7-2018 Nieuwkomer in 'fastfoodland': Soil of Amsterdam
9-7-2018 Stichting EKO-keurmerk en Bionext betrokken bij Project Empowering Public Food Procurement
5-7-2018 Best gewaardeerde Out of Home Formules 2018 bekendgemaakt
3-7-2018 "BD-minigroenten geven onze horecaklanten nieuwe opties"
3-7-2018 Een surfschool met bio-café zonder eigenaar
25-6-2018 Finalisten van de Gaia Green Awards bekend
21-6-2018 Bio-horecaketen The Barn is failliet
19-6-2018 'Plantastic! Health Hub maakt Rotterdam groenste hotspot van Nederland'
19-6-2018 "Cateringconcept gezond, biologisch, duurzaam en lokaal"
15-6-2018 Meer bio voor grootkeukens
13-6-2018 EKO-keurmerk Horeca voor The Barn Leidsche Rijn en Odin-Rio de Bio
13-6-2018 Schijn bedriegt: garagebox is biologische, duurzame broodjeszaak
11-6-2018 Maximaal 130 Nederlandse vestigingen van La Place
8-6-2018 Twaalf procent van de foodtrucks op festivals noemt zijn eten biologisch.
8-6-2018 SNCKBR opent Europa’s grootste plantaardige restaurant in Utrecht
7-6-2018 Biologisch menu voor spelers Belgisch voetbalelftal

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *