Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Niet alleen sterren-chef Jonathan van Zandbergen blijkt fan
"BD-minigroenten geven onze horecaklanten nieuwe opties"

Tholen - Sinds begin mei zijn bij BD-Totaal de biologisch-dynamische minigroenten van De Noorderhoeve verkrijgbaar. De afgelopen tijd konden horecaklanten onder meer al terecht voor ronde courgette, prei, chioggia biet, gele biet, rode biet, rode bosui, zilverui, koolrabi, venkel en paksoi. Alle in een miniformaat. "De reacties van onze horecaklanten zijn erg positief, het idee slaat zeker aan. Ook in de horeca is namelijk steeds meer aandacht voor groenten. En met deze verse minigroenten geven we nieuwe opties voor een creatieve en mooie presentatie. Dat maakt de minigroentes tot een zeer welkome aanvulling van ons assortiment", vertelt Peter Lamet, namens BD-Totaal Organic Foodservice.

Het meetlint toont hoe klein deze mini ronde courgettes zijn.

Naarmate de oogst vordert komen er steeds meer biologisch-dynamische minigroenten in het assortiment van BD-Totaal. De minigroenten worden met gevitaliseerd grondwater (Aquariusvitalizer) geteeld op De Noorderhoeve, biologisch-dynamische zorgboerderij in Schoorl. Op De Noorderhoeve wordt gewerkt vanuit de antroposofische visie. Zestig mensen met een langdurige zorgvraag vinden er een (woon)werkplek. Daarnaast zijn er nog twintig leer-werkplekken voor mensen die willen doorstromen naar een opleiding of een baan. "Het bedrijf past op deze manier prima in deze tijd."

Mini-venkel.

De Noorderhoeve heeft al ruim zes jaar ervaring met de teelt van minigroentes voor Michelin-restaurant Merlet in Schoorl. Kok Jonathan van Zandbergen van Merlet heeft biologisch hoog in het vaandel staan. Hij was de afgelopen tijd actief als jurylid bij het programma Masterchef. In mei was hij gastchef bij de Hermitage in Amsterdam. Zijn vega signature dish 'De Noorderhoeve' met 15 minigroenten en eetbare bloemetjes van De Noorderhoeve speelde daarbij een hoofdrol.

Links mini zilverui en rechts mini gele en rode bietjes.


Mini koolrabi.

Voor meer informatie:

Peter Lamet
BD-Totaal Organic Foodservice
Lichtschip 31
3991 CP Houten
030 2871445
info@bd-totaal.nl
www.bd-totaal.nl

Publicatiedatum: 3-7-2018

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

18-7-2018 "De gangbare sector ziet bio als een niche, terwijl dat het niet is."
17-7-2018 Trendtour door Gent in teken van bio en duurzaamheid
13-7-2018 Op deze 24 terrassen eet en drink je biologisch en duurzaam
12-7-2018 "Met BioPizza gaan we het liefst voor 100% biologisch"
9-7-2018 Nieuwkomer in 'fastfoodland': Soil of Amsterdam
9-7-2018 Stichting EKO-keurmerk en Bionext betrokken bij Project Empowering Public Food Procurement
5-7-2018 Best gewaardeerde Out of Home Formules 2018 bekendgemaakt
3-7-2018 Streek- en bio-producten in de schijnwerkpers op CuliFair Goes
3-7-2018 Een surfschool met bio-café zonder eigenaar
25-6-2018 Finalisten van de Gaia Green Awards bekend
21-6-2018 Bio-horecaketen The Barn is failliet
19-6-2018 'Plantastic! Health Hub maakt Rotterdam groenste hotspot van Nederland'
19-6-2018 "Cateringconcept gezond, biologisch, duurzaam en lokaal"
15-6-2018 Meer bio voor grootkeukens
13-6-2018 EKO-keurmerk Horeca voor The Barn Leidsche Rijn en Odin-Rio de Bio
13-6-2018 Schijn bedriegt: garagebox is biologische, duurzame broodjeszaak
11-6-2018 Maximaal 130 Nederlandse vestigingen van La Place
8-6-2018 Twaalf procent van de foodtrucks op festivals noemt zijn eten biologisch.
8-6-2018 SNCKBR opent Europa’s grootste plantaardige restaurant in Utrecht
7-6-2018 Biologisch menu voor spelers Belgisch voetbalelftal

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *