Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Biologisch voedsel is op lange termijn goedkoper"
Een surfschool met bio-café zonder eigenaar

Muziekschool, expositieruimte, biologisch café… The Shore, aan het strand in Scheveningen, is veel meer dan alleen een surfschool. Het is een ontmoetingsplek voor creatievelingen, wereldverbeteraars en natuurlijk surfers. En wat bijzonder is: The Shore heeft geen eigenaars. Voor de Odin-website werd mede-oprichter Hans geïnterviewd.

Creatieve surfers

Mede-oprichter Hans: "Je kunt bij ons leren golfsurfen. Maar we zijn ook een biologisch café, pannenkoekenrestaurant, muziekschool, expositieruimte en skatepark. We organiseren workshops. Onlangs vertoonden we nog samen met Odin de bijenfilm Queen of the Sun. En wist je dat veel surfers erg creatief zijn? Juist op de plek waar ze het liefst zijn, het strand, kunnen ze daar weinig mee. Daarom hebben we ook een expositieruimte."

Strijd tussen aarde en water

"Surfen is het bewegen op een spanningsveld tussen aarde en water. Die voeren een strijd en die zie je terug in de golven. Het gevoel als je een golf afrijdt, is onbeschrijfelijk. Surfen is een heel vrije en individuele sport. Daarom past het goed bij deze tijd en groeit de sport snel. Je kunt surfen wanneer je wilt. Het enige dat geld kost zijn je spullen."

Lange termijn

"Biologisch voedsel is op lange termijn goedkoper want niet-biologisch heeft veel verborgen kosten en geeft schade aan de planeet. We kijken met alles naar de lange termijn. Daarom heeft The Shore ook geen eigenaar. Als je eigenaar bent, streef je naar winstmaximalisatie. Wij niet. We kunnen ons helemaal richten op het leveren van kwaliteit en onze meerwaarde voor de maatschappij. Het eigenaarschap van The Shore is ondergebracht bij Stichting Sleipnir. Deze stichting is ooit opgericht door Odin voor bedrijven als de onze."

Duurzaamheid op het strand

"Je loopt elke dag over het strand de zee in en je ziet zoveel rommel. Daarom gebruiken wij bij evenementen statiegeldbekers en geven we rokers draagbare asbakken mee van gerecycled plastic. En we organiseren beach clean ups waarbij we alles wat we vinden proberen te recyclen. Met een zelfgebouwde recyclingkit willen we nu ook het plastic dat we vinden gebruiken om wax-kammen van te maken, waarmee je je surfplank kunt opruwen."

Alles met aandacht

"The Shore komt voort uit onze passie voor surfen en het geluk dat we daarvan krijgen. Dat geluk willen we delen en dat doen wij door alles met aandacht te doen. Die aandacht zit in het contact met klanten, maar ook in het eten dat we serveren want van aandacht wordt iedereen gelukkig."

Voor meer informatie: www.theshore.nl

Bron: Odin

Publicatiedatum: 3-7-2018

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

18-7-2018 "De gangbare sector ziet bio als een niche, terwijl dat het niet is."
17-7-2018 Trendtour door Gent in teken van bio en duurzaamheid
13-7-2018 Op deze 24 terrassen eet en drink je biologisch en duurzaam
12-7-2018 "Met BioPizza gaan we het liefst voor 100% biologisch"
9-7-2018 Nieuwkomer in 'fastfoodland': Soil of Amsterdam
9-7-2018 Stichting EKO-keurmerk en Bionext betrokken bij Project Empowering Public Food Procurement
5-7-2018 Best gewaardeerde Out of Home Formules 2018 bekendgemaakt
3-7-2018 Streek- en bio-producten in de schijnwerkpers op CuliFair Goes
3-7-2018 "BD-minigroenten geven onze horecaklanten nieuwe opties"
25-6-2018 Finalisten van de Gaia Green Awards bekend
21-6-2018 Bio-horecaketen The Barn is failliet
19-6-2018 'Plantastic! Health Hub maakt Rotterdam groenste hotspot van Nederland'
19-6-2018 "Cateringconcept gezond, biologisch, duurzaam en lokaal"
15-6-2018 Meer bio voor grootkeukens
13-6-2018 EKO-keurmerk Horeca voor The Barn Leidsche Rijn en Odin-Rio de Bio
13-6-2018 Schijn bedriegt: garagebox is biologische, duurzame broodjeszaak
11-6-2018 Maximaal 130 Nederlandse vestigingen van La Place
8-6-2018 Twaalf procent van de foodtrucks op festivals noemt zijn eten biologisch.
8-6-2018 SNCKBR opent Europa’s grootste plantaardige restaurant in Utrecht
7-6-2018 Biologisch menu voor spelers Belgisch voetbalelftal

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *