Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"Het is een smaakbom, waar je niks op hoeft te smeren"
Gerard Hardeman wint eerste Nationale Zuurdesemproeverij

Met zijn zelf ontwikkelde 'Gul Gevuld Roggebrood' wint biologisch bakker Gerard Hardeman in de categorie experimenteel brood. Gerard: "Ik hou van dingen uitproberen, ik ben altijd aan het spelen met ingrediënten en recepten. Al bij de eerste keer dat dit uit de oven kwam, wist ik: dit is een uniek brood. Het is een smaakbom, waar je niks op hoeft te smeren voor een heerlijke 'boterham'. Hardeman startte onlangs met de Dutch Organic Baking School en is blij met deze erkenning. "Ik bak al twintig jaar biologisch en desem is één van mijn specialiteiten. Ik heb ontzettend veel zin deze kennis en ervaring dit najaar te gaan delen."


31 deelnemers

De Nationale Zuurdesemproeverij is opgezet door Martin Kullik van Steinbeisser's Experimental Gastronomy in samenwerking met het FD. Donderdag 21 juni kwam de uitslag. In totaal brachten 31 zuurdesembakkers uit heel Nederland hun brood naar Restaurant Vermeer in Amsterdam. "Eén van de juryleden – die niet wist dat ik mee deed – vertelde mij al dat het niveau van de inzendingen heel hoog was. Zuurdesem had lang een slechte naam. Te zuur, te klef of te zwaar. Bakkers wisten er niet goed raad mee. Maar die tijd is voorbij. Wij merken dat ook in onze bakkerij 'Gerard & Suus'. Klanten komen terug voor het zuurdesembrood, in alle varianten."


Dutch Organic Baking School

Biologisch en ambachtelijk brood is het brood van de toekomst. Met die overtuiging start Gerard Hardeman met compagnon Corianne Vos dit najaar de cursussen van de Dutch Organic Baking school. Een opleiding voor professionals en thuisbakkers die de fijne kneepjes van het biologische bakken willen leren. Het programma start met twee Zuurdesem-cursussen, een eendaagse cursus Gistbrood, en een cursus Brood uit het Midden-Oosten, verzorgd door Oren Shmuely. Het 'Gul Gevulde Rogge' komt zeker op het programma van de zuurdesemtrainingen.

Voor meer informatie: Corianne Vos, 06 22052937,
www.dutchorganicbakingschool.com

Publicatiedatum: 25-6-2018

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

18-7-2018 Bio-koekjes voor Nijmeegse Vierdaagse
18-7-2018 "Mijn taarten wonnen aan smaak door de biologische ingrediënten"
12-7-2018 Farm Brothers klaar voor verdere groei
10-7-2018 Eko Bakkerij Bolhuis zoekt met spoed bakker voor langere tijd
9-7-2018 Bauke Mollema eet alleen nog biologisch
2-7-2018 Flietermolen zoekt bio-bakkers na ingebruikname nieuwe molenstenen
28-6-2018 Nieuw: Naakte Haver Brood
20-6-2018 VS: Arnold, Brownberry en Oroweat brood introduceren nieuwe biologische lijn
19-6-2018 Van zorg tot brood en natuurbeheer
15-6-2018 Plannen voor bio-bakkerij in Dominicanessenklooster
15-6-2018 Frank hoopt dat zijn biologische stoet als warme broodjes over de toonbank gaan
14-6-2018 Bio-bakker Gerard Hardeman te gast bij Oké FM
4-6-2018 Nieuw: Goudse kaasbolletjes met komijn
4-6-2018 "Enthousiast na proeven van deze Nieuw-Zeelandse lekkernij"
28-5-2018 De Veldkeuken gaat verbouwen
25-5-2018 Nu ook speltpita's
18-5-2018 Biologische rawfood crackers ontstaan uit zoektocht naar oplossing allergie
15-5-2018 Driekant en EKO-keurmerk in RTL7-programma Greenproject
14-5-2018 Minder deelnemers voor duurzame taartenbakwedstrijd
14-5-2018 'De Twee Gebroeders' vertellen over bio-meel tijdens landelijke molendag

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *