Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Finalisten van de Gaia Green Awards bekend

De vakjury van de Gaia Green Awards heeft vandaag de 3 finalisten per categorie bekend gemaakt. De volgende horecabedrijven zijn doorgedrongen tot de finale van de Gaia Green Awards 2018:
 
Strandpaviljoens:
● Club Zand (Castricum)
● Surfclub Windekind (Koksijde)
● Qi (Breskens)
 
Hotels:
● Court Garden Hotel (Den Haag)
● Villa Magnolia (Oostkapelle)
● StayOkay (Den Haag)
 
Restaurants:
● Meatless District (Amsterdam)
● Pllek (Amsterdam)
● De Sjuut (Schinnen)
 


Strandpaviljoen Club Zand (Castricum) is één van de drie finalisten in de categorie Strandpaviljoens. De wijze waarop zij materialen hergebruiken speelt zeker een rol in deze nominatie.
 

Uitreiking en jury

De award wordt uitgereikt op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen tijdens de horeca vakbeurs Gastvrij Rotterdam. Op 18 september 2018 vanaf 16:00 uur zullen in Rotterdam Ahoy de winnaars bekend gemaakt worden en weten we wie de opvolgers zijn van de winnaars van de vorige editie.  

Court Garden Hotel (Den Haag) is één van de drie finalisten in de categorie Hotels. Het verantwoorde ontbijt speelt zeker een rol in deze nominatie.

Proces

De genomineerden zijn door de onafhankelijke vakjury beoordeeld op basis van hun aanmelding en een aanvullende uitgebreide vragenlijst over hun inspanningen rondom duurzaam ondernemen het afgelopen jaar. Om tot een goed onderbouwd eindoordeel te komen, zullen de finalisten de komende periode bezocht worden door mysterie visitors. Ook zullen de finalisten via sociale media op zoek gaan naar zo veel mogelijk publieksstemmen. Deze worden gewogen meegenomen in het eindoordeel van de jury.

Restaurant Meatless District (Amsterdam) is één van de drie finalisten in de categorie Restaurants. Hun vegan menukaart speelt zeker een rol in deze nominatie.
 

Over de awards

De Gaia Green Awards zijn awards voor horecabedrijven die ondernemen met ruime aandacht voor duurzaamheid. De award is een initiatief van verschillende partijen die actief zijn in de horecasector én op het terrein van duurzaam ondernemen. De partijen die de award dragen zijn Green Key Nederland, Gastvrij Rotterdam, Made Blue Foundation, EKO Keurmerk Horeca, Good Fish Foundation, Bookdifferent.com, SANTAS Koffie, Gastvrij Rotterdam, Olijfbedrijf, hetWerkvan en initiatiefnemer Green Leisure (Group). 
 
De jury heeft de opdracht om de deelnemers te beoordelen op de aandacht die de ondernemers in het afgelopen jaar hebben besteed aan de inkoop van duurzame producten voor op de menukaart, energiebesparing en communicatie. Daarnaast kijken zij naar innovatiekracht en de maatschappelijke bijdrage van de horecalocatie in de directe omgeving.

Tijdens deze derde editie worden Gaia Green Awards uitgereikt in de categorieën Restaurants, Strandpaviljoens en Hotels. Een uitblinker op Food- & Beverage ontvangt bovendien de Falco Eleonorae award. 
 
Voor meer informatie: www.gaiagreenawards.nl, facebook, twitter.

Publicatiedatum: 25-6-2018

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

18-7-2018 "De gangbare sector ziet bio als een niche, terwijl dat het niet is."
17-7-2018 Trendtour door Gent in teken van bio en duurzaamheid
13-7-2018 Op deze 24 terrassen eet en drink je biologisch en duurzaam
12-7-2018 "Met BioPizza gaan we het liefst voor 100% biologisch"
9-7-2018 Nieuwkomer in 'fastfoodland': Soil of Amsterdam
9-7-2018 Stichting EKO-keurmerk en Bionext betrokken bij Project Empowering Public Food Procurement
5-7-2018 Best gewaardeerde Out of Home Formules 2018 bekendgemaakt
3-7-2018 Streek- en bio-producten in de schijnwerkpers op CuliFair Goes
3-7-2018 "BD-minigroenten geven onze horecaklanten nieuwe opties"
3-7-2018 Een surfschool met bio-café zonder eigenaar
21-6-2018 Bio-horecaketen The Barn is failliet
19-6-2018 'Plantastic! Health Hub maakt Rotterdam groenste hotspot van Nederland'
19-6-2018 "Cateringconcept gezond, biologisch, duurzaam en lokaal"
15-6-2018 Meer bio voor grootkeukens
13-6-2018 EKO-keurmerk Horeca voor The Barn Leidsche Rijn en Odin-Rio de Bio
13-6-2018 Schijn bedriegt: garagebox is biologische, duurzame broodjeszaak
11-6-2018 Maximaal 130 Nederlandse vestigingen van La Place
8-6-2018 Twaalf procent van de foodtrucks op festivals noemt zijn eten biologisch.
8-6-2018 SNCKBR opent Europa’s grootste plantaardige restaurant in Utrecht
7-6-2018 Biologisch menu voor spelers Belgisch voetbalelftal

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *