Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuwe samenwerking met Brimi, Meraner Mühle en WP Fine Foods

'Bio vom Berg' uit Tirol behaalt omzet van 9,6 miljoen euro

Coöperatie Bioalpin uit Tirol heeft in het afgelopen boekjaar met haar merk 'Bio vom Berg' een omzet van 9,6 miljoen euro behaald. Dit deelde het bedrijf onlangs in een uitzending mee. In 2016 lag de omzet van het merk op 8,7 miljoen euro. De winst van de coöperatie bedroeg volgens bedrijfswoordvoerder Björn Rasmus circa 30.000 euro.

Als coöperatie werkt Bioalpin echter niet winstgericht. "Ons gaat het er in eerste instantie om dat wij onze leveranciersbedrijven een goede prijs betalen", zei Björn in een gesprek met de Austria Presse Agentur (APA). Circa 600 bio-bedrijven uit Tirol leveren momenteel producten voor het merk waar Bioalpin de eigenaar van is. Het assortiment omvat circa 150 artikelen.

In mei 2018 ging een nieuwe samenwerking met de firma Brimi uit Brixen (Zuid-Tirol) van start bij de productie van zogenaamde mozzarella-mini's. Het product werd in het 'Bio vom Berg'-assortiment opgenomen en wordt door de Oostenrijkse supermarktketen MPreis verkocht. Sinds het voorjaar van 2018 werkt Bioalpin bovendien samen met de Meraner Mühle, die voor het product 'Schüttelbrot' de rogge van telers uit Noord-Tirol verwerkt. Maar ook met het bedrijf WP Fine Foods uit Tramin ging 'Bio vom Berg' een nieuwe samenwerking aan. In juni moeten er gezamenlijke spek- en kaasknödel op de markt komen.

Voor meer informatie: www.biovomberg.at

Bron: Suedtiroler News
Publicatiedatum: