Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
Pipie Smits van Oyen en Wicher Hoeve nieuwe bestuursleden in Biohuis

Op de Biologische Velddag van 21 juni zijn Pipie Smits van Oyen en Wicher Hoeve als nieuwe bestuursleden in het Biohuis gekozen. Pipie Smits van Oyen is al langer actief in het bestuurlijk werk in de biologische sector en ook Wicher Hoeve is bestuurlijk zeer ervaren. Biohuis is blij met de uitbreiding in het bestuur, die welkom is om het vele werk in Biohuis gedaan te krijgen.

Foto Alice Leijten

Pipie Smits van Oyen is vanaf de start van het Biohuis actief lid van het adviesorgaan 'de Bioraad', namens Vereniging Biologische Boeren Zuid West. Pipie heeft een juridische achtergrond. Ze is goed in staat om strategische verbindingen tot stand te brengen. De samenwerking tussen de verschillende sectoren en regio’s in een landelijke organisatie die opkomt voor het gezamenlijke biologische belang vindt ze sterk en belangrijk evenals de verbinding met de andere ketenpartijen in Bionext. Als bestuurder wil ze daar graag aan bijdragen. Pipie is mede eigenaar van landbouwbedrijf de Koekoek, met akkerbouw, vollegrondsgroententeelt en vleesvee. Daarnaast is ze steeds meer bestuurswerk in de landbouw gaan verrichten. Hierdoor heeft ze een breed netwerk, zowel binnen als buiten de biologische landbouw, maar ook over de verschillende sectoren heen.

Wicher Hoeve is een enthousiaste doorzetter. Hij wil verbinden om versnippering tegen te gaan. Met elkaar voor hetzelfde doel te gaan, vindt hij ontzettend belangrijk, omdat je dan de grootste stappen voorwaarts kan zetten. Dit is nodig om dat gangbaar opschuift richting biologisch. Wicher staat met beide benen in de praktijk. Samen met zijn vrouw heeft hij een melkveehouderij, met circa 75 MRIJ-melkkoeien en circa 47,5 hectare land. Ze zien zichzelf als rentmeesters van de mooie schepping die ze mogen beheren en onderhouden. Wat opvalt aan Wicher, is zijn grote affiniteit met jongeren. Wicher is actief als bestuurder van de Natuurweide, natuurvereniging Horst en Maten en C.Z. Rouveen. Daarnaast is hij lid van de dierlijke biologische sectorraad van Agrifirm. Ook is hij ouderling van zijn kerkelijke gemeente.

De nieuwe bestuursleden werden aan de leden voorgedragen door de Bioraad, het adviesorgaan van het Biohuis waarin alle biologische verenigingen vertegenwoordigd zijn. Via een sollicitatieprocedure selecteerde de vertrouwenscommissie van de Bioraad 2 goede kandidaten, ook al was er maar 1 plaats vacant. De Bioraad besloot met oog op toekomstige ontwikkelingen om twee kandidaten aan de leden voor te stellen. De ALV heeft dit voorstel nu overgenomen. De stevige bries op de Biologische Velddag gaf de nieuwe bestuursleden gelijk de wind in de rug.

Het Biohuis telt nu 7 bestuursleden: voorzitter IJsbrand Snoeij, secretaris Maria Buitenkamp, penningmeester Douwe Monsma en daarnaast Pipie Smits van Oyen, Arie van den Berg,  Kees van Zelderen en Wicher Hoeve.

Voor meer informatie: www.biohuis.org

Publicatiedatum: 22-6-2018

  

Ander nieuws uit deze sector:

16-7-2018 Lecithine moet vanaf 2019 van biologische oorsprong zijn
16-7-2018 'Proef de meerwaarde van EKO'
10-7-2018 Oekraïne's bio-markt bloeit dankzij Oekraïens-Zwitsers project
9-7-2018 "Als toezichthouder moet je meedoen met professionaliseren"
9-7-2018 Tweede Kamer wil garantie dat NVWA bijzondere kostenoverschrijdingen niet doorrekent in tarieven
9-7-2018 Brexit en bio: "Voorbereidingen in gang zetten essentieel"
9-7-2018 Juni 2018: 56 nieuwe bedrijven met bio-certificering
9-7-2018 Diplomering Kraaybeekerhof in drie delen
5-7-2018 Landwijzer viert 21 jaar opleidingen met groot zomerfeest
5-7-2018 Amerikaanse Global ID Group koopt na Bioagricert ook Quality Partner
2-7-2018 Wereldwijde bio-areaal in 2016 naar 57,8 miljoen hectare gegroeid
26-6-2018 Veel belangstelling bij jongeren en volwassenen voor bio-dynamische landbouwopleiding
25-6-2018 Groenverklaring voor nieuwe investering bio-grond weer mogelijk
20-6-2018 Gedegen planning essentieel bij omschakeling biologische veehouderij
18-6-2018 "Suggestie uit berichtgeving over grootschalig illegaal gebruik van bestrijdingsmiddelen is onjuist"
18-6-2018 Nieuwe Europese bio-regelgeving gepubliceerd
18-6-2018 Lekker naar de BioBoer stopt
14-6-2018 Samenvoeging RIKILT en LabVV NVWA
14-6-2018 "NVWA krijgt ruimte om toezicht op voedselveiligheid en dierenwelzijn te versterken"
12-6-2018 Nieuwe gezichten bij de Bio Academy

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *