Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Open Dag Waterman Onions trekt massaal bezoek

Met een bezoekersaantal van rond de 3000 was de open dag bij Waterman Onions afgelopen zaterdag een succes. De Emmeloordse uienverwerker vierde het 20-jarig bestaan en de officiële ingebruikname van de nieuwe bedrijfshal. "Het was een groot succes”, glundert Erik Waterman. "De opkomst heeft onze verwachtingen overtroffen."



Samen met zijn broer Wim ontwikkelde hij Waterman Onions bv de afgelopen 20 jaar tot een toonaangevende speler op de nationale en internationale uienmarkt. Nadat het bedrijf in 2002 een nieuw bedrijfspand had geopend aan de Hannie Schaftweg, volgen de uitbreidingen en verbouwingen elkaar in rap tempo op. De nieuwste droog- en bewaarloods die in de tweede helft van 2017 in recordtempo werd opgetrokken, beslaat een oppervlakte van maar liefst 8400 meter en biedt ruimte aan zo’n 10.000 ton uien. Anno 2018 beslaan de bedrijfsgebouwen van Waterman Onions bijna 3 voetbalvelden en biedt het bedrijf werk aan ca. 80 mensen, in piektijden oplopend tot 120.



Slimme logistiek

Bezoekers van de open dag op 16 juni kregen de unieke kans om een kijkje achter de schermen te nemen in de wereld van de uienverwerking. Personeelsleden verzorgden rondleidingen door het hele bedrijf. Alle processen tussen de ontvangst van 'boerenuien' tot en met de verlading via containers en trailers kwamen aan de orde. Waterman Onions levert gewichten van 500 gram tot 1000 kilo en verpakt de uien los, in kisten, netzakken en dozen in allerlei soorten en maten. Het hele gebouw zit vol slimme logistiek met containers, banden, palletiseermachines en verpakkingsapparaten. Ook het sorteren en lezen van de uien kwam aan bod.



Uiensector op de kaart

Erik Waterman is blij voor Waterman Onions maar het belang van de geslaagde open dag is volgens hem veel groter. "We hebben de mensen niet alleen een kijkje achter onze schermen kunnen geven maar we hebben ook de hele uiensector op de kaart kunnen zetten. We hebben aan een groot publiek verteld welke grote rol Nederland speelt op de internationale uienmarkt. De Nederlandse uiensector stuurt de ui de hele wereld over. Ik mag de ui daarom graag vergelijken met Floortje Dessing, onze nationale wereldreiziger." Ook het regionale belang telt mee. Waterman: "Op de bedrijvenmarkt tijdens onze open dag stonden veel bedrijven en organisaties die te maken hebben met de uienhandel- en verwerking. Veel van die bedrijven komen uit Flevoland. En deze provincie is ook de belangrijkste teeltregio voor de ui."

Het mooiste compliment kreeg Waterman zaterdag van een bezoeker die zei: "Het is hier net de Fruit Logistica in het klein. Als je weet dat dat de grootste groenten- en fruitbeurs ter wereld is, zegt dat genoeg."

Publicatiedatum: