Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




AGF Trendcafé: Is Milieukeur ook (bio)logisch?

Tholen - Supermarkten leggen, mede onder invloed van NGO's, de lat hoger met betrekking tot duurzaamheidscriteria. Ook de consument lijkt steeds vaker voor biologisch te kiezen. Het duurzaamheidskeurmerk Milieukeur, ook bekend onder de internationale naam PlanetProof, stond daarom afgelopen bijeenkomst van AGF Trendcafé centraal. PlanetProof werd tegen het licht gehouden en afgezet naast het Europese biologisch en het Eko keurmerk.

Klik hier voor de fotoreportage.


Miriam van Bree van Bionext en Daan van Empel van GroentenFruit Huis geven een toelichting over (bio)keurmerken

Na een toelichting door twee keurmerkexperts ontspon zich een levendige discussie tussen telers, afzetorganisaties en retailers. Is Milieukeur ook Biologisch? Wat betekent het voor de telers en de prijzen? Moet je er als handelshuis voor kiezen? Wie draagt de kosten? Willen we het keurmerk op de verpakking? "We zijn de diepte ingegaan", concludeerde Maurice Wubben die samen met Wilma van den Oever van het GroentenFruit Huis het AGF Trendcafé organiseerde. 

Plaats van handeling was De Beleving in Zeewolde, een biologische proeftuin waar door Bio Brass een stuk of 8 verschillende gewassen worden geteeld. Gerjan Snippe (rechts op de foto) vertelde over de biologische vollegrondsteelt en stak daarbij zijn enthousiasme voor rode bieten niet onder stoelen of banken. Het was dan ook geen toeval dat rode biet weer aan bod kwam bij het volgende onderdeel van het trendcafé: een kookwedstrijd. 

Na een uitleg van Eric Vos, uitbater van kook- en vergaderstudio De Beleving over rode biet - wat kun je ermee en welke smaken zijn vrienden van de rode biet - gingen de deelnemers in tweetallen met de bieten aan de slag en voegden er als echte chefkoks zoetjes, zuurtjes, knapperigheid en romige zaken aan toe. Iedereen wilde met het beste en mooiste voorgerecht voor de dag komen. Vervolgens genoten deelnemers van elkaars gerechten en het door Eric samengestelde diner en werd nagepraat over de keurmerken, persoonlijke en sector nieuwtjes.


Genieten van elkaars voorgerechten

Klik hier voor de fotoreportage.

Publicatiedatum: 13-6-2018
Auteur: Ellis Tichem
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

22-6-2018 VS: Organic Soup Kitchen wil voedingstherapie centrum opzetten
22-6-2018 “Voor derde jaar op rij records verbroken”
22-6-2018 Nieuw-Zeelandse biologische teler krijgt boete van 38.000 euro
21-6-2018 Zeeuwse boer twijfelt over omschakeling naar biologisch
21-6-2018 Nieuw bestuur en directie bio-foodcoop Odin
20-6-2018 AR en DVW gaan samen in biologische voeders
20-6-2018 "Bomen planten op landbouwgrond, wat mag ik?"
20-6-2018 Bioteler denkt vanuit het schap
20-6-2018 Hoe voldoen Afrikaanse boeren aan de Europese biowetgeving?
20-6-2018 VS: Organic Trade Association start project om fraude op te sporen
20-6-2018 Colruyt Group presteert beter dan verwacht
19-6-2018 Lekker naar de BioBoer trekt 35.000 bezoekers
19-6-2018 Nederlandse boer wil omwenteling op platteland
18-6-2018 "Wat dieren voor mensen kunnen betekenen, is ook opbrengst"
18-6-2018 "Zorgboerderijen maken bezoekers gelukkiger"
18-6-2018 Primeur: drie EKO-keurmerk certificaten voor Heerlijkheid Mariënwaerdt
15-6-2018 De Krat in top 10 procent Best for the World Ranglijst B-Corps
15-6-2018 Startup Oot bezorgt bio-ontbijtgranen in brievenbus
14-6-2018 Mei 2018: 45 nieuwe bedrijven gecertificeerd
14-6-2018 WakaWaka is failliet

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *