Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-kaasmakerij in Onstwedde

Onstwedde is een biologische kaasmakerij rijker. Op Bio-boerderij Landleven is afgelopen winter hard gewerkt aan de bouw van een zuivelruimte. De melk van eigen koeien wordt verwerkt tot boerenkaas, ijs en andere zuivelproducten onder de merknaam Westerwolds Goud. Boerendochter Marijke Luring heeft voorheen gewerkt als voedingstechnoloog en is nu terug op de boerderij om vol enthousiasme ambachtelijke kaas en andere zuivel te maken.



De eerste kazen zijn inmiddels gerijpt tot jonge kaas. Daarom start zaterdag 9 juni van 10.00 tot 13.00 uur de verkoop van zuivel. Klanten kunnen een stuk Westerwolds Goud-kaas of een ander zuivelproduct kopen op de boerderij, die bekend is om de ronde koepelstal. Om zo veel mogelijk verpakkingsvrij te werken, wordt klanten gevraagd hun eigen fles of pot mee te nemen om biologische melk of kwark te tappen. De boerderij aan Scholtweg 9 in Onstwedde zal voortaan op zaterdagen van 10.00 -13.00 uur open zijn voor zuivelverkoop. Op andere dagen kunnen bestellingen geplaatst worden. Op zaterdag 21 juli zal er een Open Dag zijn, waarop de kaasmakerij bekeken kan worden.

Publicatiedatum: