Mededelingen

Vacatures

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Waardering rundvlees vooral bepaald door smaak, malsheid en kleur

Iers rundvlees in trek

Waardering voor rundvlees wordt vooral bepaald door smaak, malsheid en kleur
De waardering van consumenten voor rundvlees wordt met name bepaald door de smaak, de malsheid en de kleur. Dat blijkt uit onderzoek van GfK onder meer dan duizend Nederlandse rundvleeseters van 18 jaar en ouder in opdracht van de Ierse voedingsmiddelenorganisatie Bord Bia/Irish Food Board.

Als het om duurzaam rundvlees gaat, denken consumenten aan dierenwelzijn, gebruik van minder antibiotica, minder megastallen, een kleine impact op het milieu, biologisch, lokaal geproduceerd, voldoende ruimte, de mogelijkheid voor runderen om naar buiten te gaan, goede voeding en vee dat goed behandeld wordt.

Nederland en Ierland hebben onder Nederlandse consumenten het beste imago als rundvlees producerend land. Nederlandse consumenten, die voor rundvlees uit Ierland kiezen, associëren dit met 'buitenleven', 'weilanden' en 'veel ruimte'. Daarnaast scoort Ierland goed op het gebied van dierenwelzijn en duurzaamheid.

Klik hier voor het hele artikel op Meat&Co.

Bron: Meat&Co via FoodHolland

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Nederland heeft genoeg heel goed en lekker vlees van eigen bodem, ook uit natuurland, weiden waar geen akkerbouw kan plaatsvinden, met een lage milieudruk. Uit Ierland halen en aanvoeren per vliegtuig is helemaal niet milieuvriendelijk. Het is ook eigenlijk belachelijk dat Albert Hein nog altijd vlees uit Argentinië verkoopt als super bijzonder vlees.
Stop import van vlees!
Zwanet Faber, Drachten - 2018/05/26 21:21:13.000© BioJournaal.nl 2018