Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Waardering rundvlees vooral bepaald door smaak, malsheid en kleur
Iers rundvlees in trek

Waardering voor rundvlees wordt vooral bepaald door smaak, malsheid en kleur
De waardering van consumenten voor rundvlees wordt met name bepaald door de smaak, de malsheid en de kleur. Dat blijkt uit onderzoek van GfK onder meer dan duizend Nederlandse rundvleeseters van 18 jaar en ouder in opdracht van de Ierse voedingsmiddelenorganisatie Bord Bia/Irish Food Board.

Als het om duurzaam rundvlees gaat, denken consumenten aan dierenwelzijn, gebruik van minder antibiotica, minder megastallen, een kleine impact op het milieu, biologisch, lokaal geproduceerd, voldoende ruimte, de mogelijkheid voor runderen om naar buiten te gaan, goede voeding en vee dat goed behandeld wordt.

Nederland en Ierland hebben onder Nederlandse consumenten het beste imago als rundvlees producerend land. Nederlandse consumenten, die voor rundvlees uit Ierland kiezen, associëren dit met 'buitenleven', 'weilanden' en 'veel ruimte'. Daarnaast scoort Ierland goed op het gebied van dierenwelzijn en duurzaamheid.

Klik hier voor het hele artikel op Meat&Co.

Bron: Meat&Co via FoodHolland

Publicatiedatum: 25-5-2018

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

18-6-2018 "Wij willen verantwoording nemen voor het hele proces"
15-6-2018 Bio Austria verwelkomt pilotproject voor mobiele slachtinstallaties in Oberösterreich
14-6-2018 "Ik ben nu eenmaal biologisch in hart en nieren"
12-6-2018 April 2018: bio-certificaat varkenshouderij uit Brabant opgeschort
8-6-2018 Tyson Foods neemt biologisch kip merk over
5-6-2018 Nieuwsuur besteedt aandacht aan de milieu impact van het eten van vlees
4-6-2018 Brabantse gedeputeerde pleit voor APK veestallen
4-6-2018 Geitenboerderij Hansketien is over in nieuwe handen
31-5-2018 Biologische kip splijt boer en buur
30-5-2018 Klanten helpen mee in slachthuis
28-5-2018 'Kinderziektes' dwingen Vion tot voorlopige sluiting slachterij
25-5-2018 Focus op bio tijdens Kip Festival
23-5-2018 VK: Aantal biologische varkens bijna verdubbeld in 2017
22-5-2018 Bart Kok verwacht toename prijsverschil tussen bio en gangbaar
17-5-2018 Besluit over biologische varkensstal ligt bij Raad van State
15-5-2018 Fraudeonderzoek gestart bij pluimveevleesverwerkend bedrijf in België
14-5-2018 Vion wil 25% meer biologische vleesvarkens slachten in 2020
9-5-2018 Deli Harmony gelooft in biologische vleeswaren
7-5-2018 MOFGA verbijsterd door besluit USDA om OLPP niet in te voeren
4-5-2018 "Consument kan beter biologische producten kiezen"

 

Reacties:


Nederland heeft genoeg heel goed en lekker vlees van eigen bodem, ook uit natuurland, weiden waar geen akkerbouw kan plaatsvinden, met een lage milieudruk. Uit Ierland halen en aanvoeren per vliegtuig is helemaal niet milieuvriendelijk. Het is ook eigenlijk belachelijk dat Albert Hein nog altijd vlees uit Argentinië verkoopt als super bijzonder vlees.
Stop import van vlees!
Zwanet Faber, Drachten - 26-5-2018 21:21:13


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *