Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Waardering rundvlees vooral bepaald door smaak, malsheid en kleur
Iers rundvlees in trek

Waardering voor rundvlees wordt vooral bepaald door smaak, malsheid en kleur
De waardering van consumenten voor rundvlees wordt met name bepaald door de smaak, de malsheid en de kleur. Dat blijkt uit onderzoek van GfK onder meer dan duizend Nederlandse rundvleeseters van 18 jaar en ouder in opdracht van de Ierse voedingsmiddelenorganisatie Bord Bia/Irish Food Board.

Als het om duurzaam rundvlees gaat, denken consumenten aan dierenwelzijn, gebruik van minder antibiotica, minder megastallen, een kleine impact op het milieu, biologisch, lokaal geproduceerd, voldoende ruimte, de mogelijkheid voor runderen om naar buiten te gaan, goede voeding en vee dat goed behandeld wordt.

Nederland en Ierland hebben onder Nederlandse consumenten het beste imago als rundvlees producerend land. Nederlandse consumenten, die voor rundvlees uit Ierland kiezen, associŽren dit met 'buitenleven', 'weilanden' en 'veel ruimte'. Daarnaast scoort Ierland goed op het gebied van dierenwelzijn en duurzaamheid.

Klik hier voor het hele artikel op Meat&Co.

Bron: Meat&Co via FoodHolland

Publicatiedatum: 25-5-2018

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

16-8-2018 "Jaarlijks 81 miljoen dieren te vroeg geslacht"
16-8-2018 De Woeste Grond maakt een Womwommer: worst met komkommer
15-8-2018 Tropenrooster voor koeien
14-8-2018 Brabantse 'Schapenheld' verruilt schaap voor Franse koe
14-8-2018 Eierprijzen financieren de opfok van hanen
13-8-2018 Koeien 't Schop helpen Brabants Landschap bij natuurbeheer
13-8-2018 Albert Heijn, Jumbo, Campina, Rabobank en ECOstyle genomineerd als Liegebeest
9-8-2018 Bio-bedrijven mogen conventioneel ruwvoer voeren
8-8-2018 'Fiets de boer op' trekt 450 deelnemers
19-7-2018 "Hogere kosten brengen opmars diervriendelijke pluimveeconcepten tot stilstand"
17-7-2018 Proefproject mobiel slachten: kleinschalige varkensbedrijven gezocht
17-7-2018 Mobiel slachten: minder stress, beter vlees
17-7-2018 Het aantal stalbranden moet terug
16-7-2018 "Eerste koe naar de slachterij vond ik wel moeilijk"
16-7-2018 Hitteprotocol varkenshouderij op 16 en 17 juli in werking
13-7-2018 Biologische varkenshouder Bas Antonissen wint Modderpoelverkiezing 2018
13-7-2018 "We willen de aandacht meer op ons biologisch assortiment vestigen"
12-7-2018 Risico op besmetting met Toxoplasma inderdaad hoger bij bio-varkens?
11-7-2018 "Wij verkopen alleen biologisch vlees op de markt"
10-7-2018 Nieuw gecertificeerd: Worstmakers Brandt & Levie

 

Reacties:


Nederland heeft genoeg heel goed en lekker vlees van eigen bodem, ook uit natuurland, weiden waar geen akkerbouw kan plaatsvinden, met een lage milieudruk. Uit Ierland halen en aanvoeren per vliegtuig is helemaal niet milieuvriendelijk. Het is ook eigenlijk belachelijk dat Albert Hein nog altijd vlees uit ArgentiniŽ verkoopt als super bijzonder vlees.
Stop import van vlees!
Zwanet Faber, Drachten - 26-5-2018 21:21:13


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *